Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Co lepsze (tańsze)Włochy czy Chorwacja??

Janisia

Recommended Posts

• Odpowiedzi 55
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...
Poradżcie moi kochani gdzie lepiej wyjechać na własną rękę do Włoch czy na Chorwację?Nie byłam w żadnym z tych krajów nie mam pojęcia o tamtejszych cenach, więc proszę o radę. :-?

Chorwacja contra Wlochy - porownanie tylko tych 2 lokalizacji

Chorwacja

taniej

obsluga zna jezyki obce a zwlaszcza niemiecki

nie ma problemuz meldowaniem sie w nocy na campie

campy maja dostep do morza

gratisowo jest ciepla woda

miasteczka sa mniejsze i bardziej klimatyczne

kamienisto skaliste plaze co nam akurat odpowiada - czystasza, niezmacona woda

Wlochy

drozej

inny niz Wloski to czasami angielski

po 22-23 czesto nie chcieli nas wpuscic na camp

campy nad morzem najczesciej nie maja swojej wlasnej plazy

woda ciepla na zetony

w miastach jest bardzo wiele zabytkow znanych z lekcji historii

autostrady sa drozsze

my preferujemy chorwacje, jest blizej i nieco taniej

ponadto lubimy opalac sie bez strojow kapielowych a w chorwacji jest to co najmniej normalne - wybieramy wiec campy fkk i wracamy pieknie opaleni

we Wloszech tez bylo ladnie tylko barakowalo tego czegos

wiekszosc ludzi wybierajac na poczatek swojych wojaży chorwacje w pozniejszych wyjazdach porownuje i zawsze w innych krajach znajdzie jakies braki

w cro bylismy juz nie raz i zawsze bylo pieknie

w tym temacie polecam

http://www.cro.pl

chyba fajniejszy klimat do wypoczynku jest we Włoszech, ludzie jakby bardziej wyluzowani

i w Chorwacji chyba już za dużo Polaków ;)

ja twierdze wrecz odwrotnie

w chorwacji na campach fkk gdzie bywalismy prawie wcale nie widywalismy polakow natomiast we wloszech za czesto. jak gdzies byly smieci, glosno i imprzy do poznej nocy to juz wiadomo ze autka maja PL na rejestracji. w slowach rodacy tez czesto nie przebieraja myslac w pijackim amoku ze i tak nikt nich nie rozumie lub wcale o to nie dbajac

w cro mielismy cosze nocna, ochrone, malo polakow i ogolnie wiekszy standard pol namiotowych

autorka pisze o 40 ojro za apartament 5-osobowy

my za 2-soby, postawienie wlasnego namiotu i ayta placilismy nieco ponad 20 wiec cena campingowcow jest malo atrakcyjna w porownaniu z kwaterami

jednak ta swoboda, mobilnosc i klimat campingu w cieply kraju jest nie do zastapienia

Ja też zdecydowanie wolę Chorwację,jestem w niej zakochana.Włochy są fajne dla bardzo młodych ludzi,którzy lubią imprezować.Chorwacja-dom nad brzegiem morza,prywatna plaża,cisza,spokój.Jak dla mnie-ideał.Ale to moje zdanie.A okolice Zadaru są ciekawe.Jak jedziecie pierwszy raz-moim zdaniem będziecie zadowoleni.Miłego wypoczynku :D

Dziękuję bardzo :D Wprawdzie wiele osób radzi żeby jechać na Riwierę Makarską bo dopiero tam zaczyna się prawdziwa Chorwacja ,ale myślę sobie że przyjemności należy dozować stopniowo :wink: Nie jestem typem wczasowicza wylegującego się cały dzień na plaży więc okolice Zadaru wydają się idealną bazą wypadową 8)

Nie po to się zasuwa przez 15 lat i zakuwa, żeby przy zmywaku stać - nie jest to normalne. Chyba, że dla Was jest...

Jeżeli ktoś zaproponuje mi większą stawkę na zmywaku od tej której mam teraz to dlaczego nie. Doświadczenia mam a jak, a naczynia lubię myć :D

A ja nie :)

Studiowalam to co studiowalam wlasnie dlatego ze taka prace lubie i chce wykonywac.

Tak samo nie poszlabym do pracy w bibliotece czy na ksiegowa bo bym chyba popelnila psychiczne harakirii po tygodniu :) (oczywiscie bez urazy wszyscy ksiegowi czy bibliotekarze :) - wasza praca jest fajna i potrzebna tylko ze ja osobiscie bym sie w niej nie znalazla)

I to za "zadne pieniadze" - no ok moze jakies naprawde kosmiczne to bym sie zastanawiala (ale pewnie po jakims czasie i tak rzucila w cholere)

Lubie swoja prace, chce ja wykonywac a to zeby stac przy garach (rowniez bez urazy:)) musialo by byc spowodowane wyraznym zakretem zyciowym - brakiem pieniedzy etc. Bywa - wiadomo :)

Ale tak bez bata nad glowa - na pewno nie!. Moim marzeniem jest chodzenie do pracy z przyjemnoscia i radoscia. I nijak nie umiem sobie wyobrazic ze chodze taka szczesliwa do szorowania garów czy kibli. Nawet gdyby płacili 5 x tyle jak za prace architekta :)

ps. nastka - hiszpanskiego tez sie uczyłam w liceum ale w liceum wiadomo - głupi czlowiek sobie olewał i nie docenial ze ma za darmo i umiem powiedziec tylko "!Hola! Soy Paulina! :) żqué hora es?" policzyc do 10 i ew. spytać któredy na Camp Nou ??? :wink: :lol: :wink: No i du.pa zbita :)

To tak niekoniecznie w temacie co lepsze Włochy czy Chorwacja :)

• 3 weeks później...