fred211979 09.06.2008 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Może się ktoś orientuje i powie na chłopski rozum. Czy jest szansa zeby teraz przenieśc do rezerw.. a może juz jestem przeniesiony do rezerwy!!!? data urodzenia 02.12.1979 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szymon_J 09.06.2008 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Jesli studiowales i skonczyles studia planowo, to zgodnie z ktoryms tam rozporzadzeniem ministra obrony jestes juz w rezerwie - tylko musisz isc do WKU zeby Ci to wpisali.Jak jest w innnych przypadkach to nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Evil 09.06.2008 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 napisz jaka jest Twoja sytuacja z wyksztalceniem ,keidy zaczynałeś ostatnie studia i kiedy je skończyłeś od tego dużo zależy. Ja (rocznik 83) po skończeniu studiów zostalem wysłany na 3 meisięczny Kurs Szkolenia Rezerw. Ida tam tylko absolwenci szkół wyższych którzy zaczęli studia PO roku 2001, jeżeli zacząłeś studia PRZED 2001 i planowo skończyłeś, to jest AUTOMATYCZNIE w rezerwie. Jeżeli PO 2001 to obejmuje Cię 12miesięczne oczekiwanie na rezerwe od momentu zgłoszenia do WKU, że jesteś już absolwentem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fred211979 09.06.2008 07:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Jesli studiowales i skonczyles studia planowo, to zgodnie z ktoryms tam rozporzadzeniem ministra obrony jestes juz w rezerwie - tylko musisz isc do WKU zeby Ci to wpisali. Jak jest w innnych przypadkach to nie wiem. W moim przypadku jest tak. Studia mam, znaczy Licencjat(zaocznie) zrobiony 2004 Potem studiowałem (zaocznie) sobie na Uniwerku Szczecinskim, ale nie doknczyłęm. pół rou temu przysłai mi pisemko ze mnie skreslają z listy studentów. Za 4 miesiace bede miał ukonczone 29 lat.. W imedzy czasie nie posyłałem do WKU nigdy zadnego zaswiadczenia o tym ze studjuje... Teraz poprstu boje sie jechac sprawdzić jak moja sytuacjia wyglada, czy juz jestem pzepisany do rezerwy, nie chce im sie przypomieć. Wiec jak kolego sądzisz nadal ze jestem w rezerwie..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szymon_J 09.06.2008 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Nie mam pojecia niestety. Zadzwon do WKU, powiedz ze dzwonisz w imieniu kogos albo cos takiego i dowiedz sie jakie sa zasady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 09.06.2008 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Nie bój się wojska. To życiowe doświadczenie. Przynamniej się dowiesz, że teraz w cywilu jest normalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jeżyk 10.06.2008 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 Coś mi świta, że na jeseń jest ostatni pobór, a może już był na wiosnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
windows 15.06.2008 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 Nie bój się wojska. To życiowe doświadczenie. Przynamniej się dowiesz, że teraz w cywilu jest normalnie. dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratki 15.06.2008 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 Nie bój się wojska. To życiowe doświadczenie. Przynamniej się dowiesz, że teraz w cywilu jest normalnie. dokładnie Pogięło Was? Czy to skutki wojska? Berecik był za ciasny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
windows 15.06.2008 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 Byłem w wojsku przez rok i nie było tak źle powiedział bym że były momentami niezłe jaja, teraz jest co wspominać i jest się z czego pośmiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 15.06.2008 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 wojsko bez was ma sie dobrze, nie jesteście tam potrzebni! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 15.06.2008 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 Nie ma to jak w wojskunie ma to jak w armiiwojsko Cię ubierzewojsko Cię nakarmii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jeżyk 28.06.2008 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2008 dostaniesz mundur, broń, do szfki kluczyk dowódca baczność, spocznij cię nauczy, butami naszą piekną ziemię zmierzysz, jak dobrze być żołnierzem, żołnierzm A gdyby tak historia jakas stała, to ty wiesz - Ojczyzna ci kazała ...... Jutro bedę na grilu u znajomego, jak nie zapomne to zapytam, jeszcze kilka miesiecy temu dowodził pułkim, to chyba będzie zorientowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jeżyk 30.06.2008 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 Zapomniałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 01.07.2008 01:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 Autentyk. Z mojego szkolenia.Żołnierze, we wrześniu 1939 r. polski żołnierz był dzielny. Walczył... Ostatnia bitwa w kompanii wrześniowej... to gen. Kleeberg... pod Kockiem... qu... stoczył ostatnią bitwę... i teraz harcerze dla uczczenia bohaterstwa poskiego żołnierza mają taką akcję... dla uczczenia... ta akcja nazywa się... qu..., nazywa się...Głos z sali: "Z Kolbergiem po kraju!" O, właśnie z Kolbergiem po kraju...Wojsko Cię nauczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts