slawwoj 09.06.2008 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Czy ktoś z forumowiczów malował garaż blaszak z ocynku ? Jaka farbą ? Jak to sie prezentuje po jakimś czasie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 09.06.2008 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 chcesz go przerobić na sławwojkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawwoj 09.06.2008 08:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 chcesz go przerobić na sławwojkę? Hmm, ciekawe rozumowanie ... nigdybym na to nie wpadł. Chcę go pomalować bo nie bardzo podoba mi sie taki błyszczący. Sciany pomalowałbym pod kolor elewacji domu a dach pod kolor dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bst 09.06.2008 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Malowalem farba chlorokauczukowa. Trzyma juz drugi rok, nic nie odlazi, czasami cos sie o niego oprze i nic sie nie dzieje.Tylko ze ocynk mial juz okolo roku, a wiec juz lekko utleniony.Ze 'swiezym' jest nieco wiekszy problem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gatek1719500909 09.06.2008 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 cóż na początku budowy kupiliśmy bklaszak 2 gatunek niby tylko warstwa ocynku miała być cieńsza, ale chyba w ogóle jej nie było Zardzewiał w ciagu 2 tygodni totalnie. Pomalowałam hammerreitem ( cos co sie naąłada nawet na rdzę) i modliłam się żeby chociaz budowe wytrzymał. Farba zadziałała, stoi już rok i nic się z nim nie dziejeDodam że z tej rdzy go nie czyściłam Ale wniosek jest jeden nie wato oszczedzać, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 09.06.2008 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Są specjalne farby na ocynk np. stalochron. fawinyl z dekoralu i pewnie wiele innych. Te stosowałem do malowania ocynkowanego ogrodzenia i balustrad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts