googulek 09.06.2008 12:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 To szanowny kolego gmina może sie "walić" Sprawdź jeszcze czy przetarg dotyczył działki, czy też ceny 1m2 tej działki. dzieki za wsparcie a juz myslalam ze podejrzewasz mnie o jakis przekret!!! a tak naprawde to jestem przerazona cala sytuacja tym bardziej, ze nie ma mnie na miejscu i sledze to wszystko przez telefon! tak bardzo sie boje, ze beda mi kazali rozebrac domek !!! co do przetargu, to cena byla za dialke nie za m², myslisz ze jest jakas nadzieja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusia2006 09.06.2008 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 weź Ty sprawdź czy w geodezji nie ma gdzieś działki 38/1 bo b.l w tej geodezji jest niezły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 09.06.2008 13:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 jest dzialka 38/1 ale na szczescie to sasiad! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 09.06.2008 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 co do przetargu, to cena byla za dialke nie za m², myslisz ze jest jakas nadzieja? O "domek" się nie martw - wszystko jest zgodne z przepisami i stanem faktycznym. Kupiłaś działkę. a nie m2 działki. Skoro twierdzisz, że nie chciałaś większej, to można wysnuć domniemanie, że gdybyś wiedziała, że jest "tak duża" to nie stawałabyś do przetargu. I tego się trzymaj. Zaoferuj gminie, że może sobie wziąć tą nadwyżkę, oczywiście zachowując zatwierdzone zagospodarowanie "przestrzenne" działki - w sumie jest to ich problem, a nie Twój. Dusia ma rację. Pewnie "gdzieś" jest działka 38/x o takiej powierzchni (27 arów), i zupełnie prawdopodobne, że ktoś ma działkę o tych 27 arach a płaci za 46 arów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusia2006 09.06.2008 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 no to nie zgubili działki a powiedz co oznacza zaplacilismy koszty przygotowania przetargu, tzn rzeczoznawce ktory ja wycenil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 09.06.2008 13:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 naprawde dziekuje wam wszystkim za szybki odzew! w sierpniu umowie sie z wojtem na spotkanie i wszystko wam opisze. a teraz bede myslec wylacznie o budowie a co bedzie to bedzie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 09.06.2008 13:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 no to nie zgubili działki a powiedz co oznacza zaplacilismy koszty przygotowania przetargu, tzn rzeczoznawce ktory ja wycenil przed przetargiem zadzwonilam do gminy aby sie dowiedziec czy juz wycenili dzialke, osoba ktora sie tym zajmowala (zona wojta) podala mi cene wywolawcza. Poinformowala mnie tez, ze do niej nalezy doliczyc VAT + okolo 1000 zl jako koszt za przygotowanie przetargu. Pani mi powiedziala, ze musieli oplacic rzeczoznawce, wydawalo mi sie to dziwne bo skoro place za rzeczoznawce to moge sobie go wybrac ale ona mi powiedziala ze tak zawsze jest no to sie wiecej nie pytalam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 09.06.2008 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Rzeczoznawca gminny wycenił całą działkę i taka cena była jako wywoławcza.Teraz niech gmina się z nim "boksuje", bo to on zaniżył (jeśli już) cenę działki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 09.06.2008 13:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 no wlasnie, chyba rozwiazales caly problem, bo ja tez tak to analizuje! rzeczoznawca byl w terenie, widzial cala dzialke, wycenil cala dzialke a my ja kupilismy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusia2006 09.06.2008 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Rzeczoznawca gminny wycenił całą działkę i taka cena była jako wywoławcza. Teraz niech gmina się z nim "boksuje", bo to on zaniżył (jeśli już) cenę działki. sorry Siwy musiałam dopisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 10.06.2008 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 Też dopisałem, bo to bardzo istotne - dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 10.06.2008 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 dzis napisalam mail'a do wojta aby mi przeslal opinie prawna na ktora sie powolywal przy naszej rozmowie. Jak sie odezwje to dam wam znac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majkii 11.06.2008 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 Najpierw ta opinie bedzie sobie musial napisac PS. staraj sie cala dyskusje prowadzic na pismie- wszysktkiego rzadaj na pismie a jak sie ktos powoluje na jakies przepisy rzadaj podstawy prwanej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 11.06.2008 11:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 ok, zrozumiane - wszystko na pismie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 11.06.2008 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 Zawsze możesz podejść do jakiegoś notariusza - porada prawna u notariusza jest darmowa. Myślę, że mógł mieć takie akcje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 11.06.2008 11:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 co do notariusza, to chyba zaczne od tego ktory sie zajal aktami po sprzedazy. napewno cos doradzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 11.06.2008 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 co do notariusza, to chyba zaczne od tego ktory sie zajal aktami po sprzedazy. napewno cos doradzi.Zeby tylko nie był jakoś "spokrewniony" z gminą, bo Ci źle doradzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 11.06.2008 12:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 Nie no chyba musi w jakis sposob byc ''niezalezny" (??) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusia2006 11.06.2008 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 googulek Ty nic nie rób na razie i spokojnie czekaj na papier z gminy a ew porada chyba nie u notariusza, u takiego co by był mocny w przetargach nieruchomości publicznych, tak myślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 11.06.2008 12:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 nie no dobra, bede spokojnie czekac, ale tak bardzo juz bym chciala wiedziec na czym stoje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts