Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ZAKUP DZIALKI : ZAMIAST 27 AROW JEST 46 GMINA CHCE DOPLATY

googulek

Recommended Posts

To szanowny kolego gmina może sie "walić" :lol:

Sprawdź jeszcze czy przetarg dotyczył działki, czy też ceny 1m2 tej działki.

dzieki za wsparcie a juz myslalam ze podejrzewasz mnie o jakis przekret!!! a tak naprawde to jestem przerazona cala sytuacja tym bardziej, ze nie ma mnie na miejscu i sledze to wszystko przez telefon! tak bardzo sie boje, ze beda mi kazali rozebrac domek !!!

co do przetargu, to cena byla za dialke nie za m², myslisz ze jest jakas nadzieja?

• Odpowiedzi 187
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

co do przetargu, to cena byla za dialke nie za m², myslisz ze jest jakas nadzieja?

O "domek" się nie martw - wszystko jest zgodne z przepisami i stanem faktycznym. Kupiłaś działkę. a nie m2 działki. Skoro twierdzisz, że nie chciałaś większej, to można wysnuć domniemanie, że gdybyś wiedziała, że jest "tak duża" to nie stawałabyś do przetargu. I tego się trzymaj. Zaoferuj gminie, że może sobie wziąć tą nadwyżkę, oczywiście zachowując zatwierdzone zagospodarowanie "przestrzenne" działki - w sumie jest to ich problem, a nie Twój.

Dusia ma rację. Pewnie "gdzieś" jest działka 38/x o takiej powierzchni (27 arów), i zupełnie prawdopodobne, że ktoś ma działkę o tych 27 arach a płaci za 46 arów.

:D no to nie zgubili działki

a powiedz co oznacza

zaplacilismy koszty przygotowania przetargu, tzn rzeczoznawce ktory ja wycenil

przed przetargiem zadzwonilam do gminy aby sie dowiedziec czy juz wycenili dzialke, osoba ktora sie tym zajmowala (zona wojta) podala mi cene wywolawcza. Poinformowala mnie tez, ze do niej nalezy doliczyc VAT + okolo 1000 zl jako koszt za przygotowanie przetargu. Pani mi powiedziala, ze musieli oplacic rzeczoznawce, wydawalo mi sie to dziwne bo skoro place za rzeczoznawce to moge sobie go wybrac ale ona mi powiedziala ze tak zawsze jest no to sie wiecej nie pytalam. :roll: