Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

piesek czy kotek?

mieczotronix

Piesek / kotek ?  

116 użytkowników zagłosowało

1. 1. Piesek / kotek ?

• nic (szczury i z

Recommended Posts

• Odpowiedzi 82
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mamy teraz tylko trzy pieski (bo jeden niestety zdechł) i kota. Wszystkie zwierzaki żyją na dworze i dobrze się mają. Kot jest pół dziki, przyplątał się ponad dziesięć lat temu i teraz ma wikt jako zasłużoną emeryturę (odkąd weterynarz powiedział, że takie koty tyle nie żyją - cały czas chyba walczy o terytorium, jest na specjalnych prawach). Ponieważ jedna suka (też przybłęda, ma ponad osiem lat) ostatnio zaczęła łapać jakieś kaszle, to zaczynamy myśleć, że może w nowym domu trzeba będzie jej pozwolić mieszkać w środku. Dwie pozostałe suki w momencie zamykania drzwi od domu z nimi w środku, robią się nieszczęśliwe i domagają wypuszczenia na dwór...

Co do złodzieji, to biegające po terenie psy uratowały nam rower - stał sobie koło wejścia do domu, nikogo nie było widać i już ktoś wchodził przez bramę i podążał w jego kierunku. Jak wychynęły zza węgła, to zrezygnował :wink:

ja chcę mieć pieska wewnętrznego (takiego kanapowca jakiegoś) do zabawiania gości. Najlepiej żeby grał na pianinie i opowiadał dowcipy.

A tak na prawdę to ma być model hałaśliwego "dzwonka" pełniący rolę mobilnego alarmu podomowego.

Drugi piesek ma być zewnętrzny, do odstraszania łobuzów wszelkiej maści.

Widziałem, że kot jest u sąsiada (siedział na płocie między naszymi działkami) więc chyba i moją działkę obrobi (pod warunkiem że się zaprzyjaźni z moim psem zewnętrznym).

chyba muszę sobie rozrysować graf zakresu obowiązków, bo już się gubię

Do opowiadania dowcipów lepsza jest papuga. Tylko, że to jest bardzo towarzyski ptak i cierpi jak wszyscy wychodzą (np. do pracy i szkoły). U nas niestety, często dom stał pusty, więc się nie zdecydowaliśmy. Czy ktoś wie, czy można papugę nauczyć grać na pianinie? Disneyowi chyba by się udało. :wink:

Ja mam suczkę domową i tak też będzie w nowym domku. Bardzo kocham koty, ale mój mąż ma alergię na kocią sierść i kotka domowego mieć nie mogę. No ale kotek - gość ogrodowy będzie mile widziany /mój pies się pod tym nie podpisze/. Ale pewnie na tym się nie skończy.

Słyszałam historie, że gdy ludność okoliczna wyczuła, że mają sąsiada zwierzoluba, z wielkim upodobaniem podrzucała owemu coraz to dziwniejsze stworzonko do opieki. No i teraz ten ktoś ma mały zwierzoazyl w domku :D .

ludność okoliczna podrzucała coraz to dziwniejsze stworzonko do opieki

Tak miałam przez 20 lat :o Ale mnie takie coś nie boli :D Mam kota, a przy większym metrażu chcę mieć kilka. Rodzina jest "za", więc problemu nie będzie. Kociolubstwo mamy w genach od kilku pokoleń, zarówno po mieczu, jak i po kądzieli :wink:

Pies - Koleś + kotka - Dachówka. Pełna harmonia - "rodzeństwo".

• 4 weeks później...

Zawsze miałam jakąś sierotę ze schroniska.Teraz mam dwie Miss Polonia,sierotę[matkę powiesili na drzwiach od stodoły-umierał zgłodu jako 2 m-cny],przybłędę[sama skóra,jak dotarł do nas]no i 10 letnią kotkę.Panienki są po sterylizacji[schronisko],kotka też[po 1 miocie]Razem 4 psie pyski i 1 koci ogon.Nie pytajcie ile kosztuje jedzonko,ale wiem,że ludzie dzielą się na tych co są ludzmi i ci co się nimi nazywają.

durna ziaba

"Chciałbym być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies"

W życiu miałem trzy razy koty [jeszcze na Bródnie, małoletnim będąc], a obecnie żadnego... :( Ale mieć chcę i muszę.

Decyzja zapadnie niebawem* - myślę nawet o dwóch kotekach [brawo Mieczotronix] i na dokładkę jednym pieseku [aplauz na stojąco dla Miecza], ale na te tematy jeszcze pomeczę Was w wątkach o zwierzakach...

Ankiety na razie nie tykałem...

*niebawem = około pół roku :roll:

• 1 month później...