Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

piesek czy kotek?

mieczotronix

Piesek / kotek ?  

116 użytkowników zagłosowało

1. 1. Piesek / kotek ?

• nic (szczury i z

Recommended Posts

Nasza kotka jest... i nie jest (nasza).

Sądząc po wyglądzie to oprócz nas objada jeszcze pół wsi.

A kiedy wracamy do domu to na nas czeka przed furtką, łasi się i prawie można uwierzyć, że tylko nas tak traktuje...

Do domu nie wchodzi więc nie interesuje mnie gdzie gubi to futro.

Spotykamy się więc kiedy akurat obie strony mają ochotę i czas na spotkania... i wystarczy.

• 3 weeks później...
  • Odpowiedzi 82
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Piesek i kotek - siupel zestaw :D , Mam i polecam. Zero zniszczeń, a jakie pożyteczne. Piesek rasy: hm,hm. Miał być ratlerek, ale cosik mi za mocno urósł :o .Tak ze cztery-pięć ratlerków. Kotek - dachowiec i do tego kastrat. Wcale mu to nie przeszkadza w łowieniu gryzoni. ( Ja go nie kastrowałam. :D ..)

• 3 months później...
  • 2 weeks później...

Dla męża - wąż i jaszczurka. Po moim zdecydowanym sprzeciwie (łagodnie ujmując-mam alergię na brak sierści) teoretycznie zrezygnował, ale boję się, że bierze mnie na przeczekanie. Jak juz będziemy mieszkać w domu to liczy pewnie na to, że się nie wyprowadzę jak przyniesie jaszczurkę.

Dla mnie psy w ilości dowolnej, kot mógłby być, ale nie musi. A nawet jeden pies dałby mi szczęście, bo na razie od kliku lat cierpię na brak pieska, osładzany w wakacyjnym czasie opieką nad pieskami znajomych, którzy wyjeżdżają na wczasy.

• 3 weeks później...
Jesli ktos chce psa o konkretnym wygladzie i konkretnych predyspozycjach ( charakterze) to owszem rasowy i wtedy bezwzglednie z rodowodem z dobrej, sprawdzonej hodowli. A jesli chcemy po prostu psa to proponuje adopcje ze schroniska. Zdecydowanie nie! mówie giełdom, allegro, bazarom i "rasowym bez rodowodu"

Ja bym jeszcze odradzała zakupy w sklepach zooologicznych w supermarketach ( w ramach protestu!). Mam wstręt do tych ludzi za trzymanie szczeniaków w "akwariach" wystawionych na widok tysięcy ludzi. Moim zdaniem to nie są warunki dla psa. Niby nic złego im się nie dzieje, ale...No i nie mamy szans poznać hodowcy, zobaczyć matki itp.