Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

piesek czy kotek?

mieczotronix

Piesek / kotek ?  

116 użytkowników zagłosowało

1. 1. Piesek / kotek ?

• nic (szczury i z

Recommended Posts

Więcej pieseków i więcej koteków!!!

Niestety mam ogromną słabość do wszelkich nieszczęsnych stworzeń skrzywdzonych przez los. Na razie, ze względu na protesty mojego Miśka i warunki bytowe :( są tylko cztery psy, z czego dwa smierci z paszczy wyrwane, ale kiedy wreszcie osiądę na swoich "włościach" (4,7 ha!), to nie wiem co będzie! Mam nadzieję, że nie skończę jak nasza Villas :o :-? :wink: W planach, powtarzam: w planach!!!, są najwyżej jeszcze dwa psy, ze trzy koty, gęś siodłata, kurki co znosza jajka (mogą być złote! :D ) i pszczoły! Ale ponieważ nie potrafię przejść obojętnie obok psiego, kociego czy innego nieszczęscia, to nie wiem jak to się skończy.... Pozdrawiam forumowiczów i ich faunę!

• Odpowiedzi 82
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam wieczorową porą :p

Nasze zoo na razie jest jednoosobowe :

to ukochany przez całą familię rozsypywacz piasku , nosiciel rzepów i rozpylacz kłaczków o czarniutkich ślipkach i spłaszczonym nosku czyt: pies rasy SHI-TZU o bardzo towarzyskim charakterku :wink:

Marzy mi się też kot z pięknym długim włosem - perski albo podobny :-? jednak mąż nawet nie chce słyszeć ...a ja tak kocham koty :cry:

Córcia zaś chce mieć szenszyla :wink: a ...

zapomniałam dodać , że chciałabym mieć też papugę Arę .

Jak na razie lista jest jeszcze otwarta :wink: :lol:

• 3 weeks później...

Ja lubię wszystko co się nadaje do głaskania, łyse stwory nawet z suchą skórką mnie nie rajcują. Mam 4 psy ( 3 dziewczynki + chłopczyk), 5 kotów ( 4 dziewczynki+ chłopczyk ) , 4 szynszyle ( jedna napewno dziewczyka ). Największa jest bernardynica ( po niej mój pseudonom na forum) , najstarsza mieszanka jamnika z czymś + jej dwoje już 3 letnich dzieci. Koty - pierwszego dostałam od przyjaciela , reszta przysła sama lub została podrzucona.

Pozdrowionaka

Mega

• 2 weeks później...
:lol: Teraz mamy dwa psy ( luzem) podworzowe + jedna sunia ( w domu-byla kiedys sygnalizatorkiem, ale ma juz 13 lat i ogluchla :( niestety). Mamy tez jedna kotke, ktora nam sie koci, ale kociaki ukrywa i nie mozemy ich znalezc. Jak sie wprowadzimy, to ja juz przypilnuje, bo chce miec duzo kotow :) ( wokolo pelno myszek). :-?

• 1 month później...
  • 3 weeks później...

Ja bardzo podobnie jak matka: obawiam się, że skończę jak Villas, ciągle mam jakieś przygody z porzuconymi zwierzakami. Przez ludzką 'uprzejmość' mam od pół roku trzeciego kota, który w mieszkaniu robi sajgon (ale już za nic bym go nie oddała :D ). Liczę już dni, kiedy będziemy mogli się do naszej budowy wprowadzić, to wszyscy odetchniemy. Coż, kto ma miękkie serce ten... :wink:

W przyszłym domu planuję dokocenie o dwa koty o dwa psy, wszystkie obowiązkowo ze schroniska (tu kłani się wątek: AKcja Leon) ewentualnie znajdy. Planuję, ech... a przyszłość pokaże.

• 6 months później...
  • 1 month później...

U nas na razie trwaja spory. Kot w ogóle nie wchodzi w grę, nigdy nie mieliśmy, nie tęsknimy za kotem. Pies był zawsze wpisany w zycie z nami, mieliśmy owczarka niemieckiego i rottweilera, a teraz kiedy go zabrakło :( nie wiem czy jeszcze chce kiedykolwiek mieć psa. Kurcze człowiek sie tak bardzo przywiazuje.....to za bardzo boli kiedy odchodzą. Może jak minie odpowiednio dlugi czas to spojrzę inaczej na ta sprawę, ale póki co jestem raczej na "nie".

Wybieram szczury i złodziei :wink:

• 2 weeks później...