Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Oto nasz domek M 109/149

Recommended Posts

ja raczej napewno będę miała takie same kinkiety

fajnie to wygląda :)

narożnik napewno będzie świetny :wink: jeszcze nie zdarzyło mi się kupić przez net i być niezadowolonym

no,no coraz ładniej u Ciebie 8)

duśka do Andrespola chodziłąm do lekarza,a i w Justynowie mamy znajomych :)

Jasne, że się nie gniewam Dawaj zdjęcia

no widzisz...

dawaj zdięcia :D

Dziękiujemy Kasi :D http://mirpralat.icx.pl/kartki/photo/47.jpg

• Odpowiedzi 574
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kasiulinka pewnie z zapałem mebluje i urządza :) .

U mnie teraz malowanie, fugowanie a potem układanie podłóg. My zaś jeździmy, zamawiamy i kupujemy: klamki, kontakty oraz całą resztę "drobiazgów". Bardzo niewiele zostało nam czasu do przeprowadzki i ciężko zgrać wszystko w odpowiednim czasie. Lada chwila przywiozą też meble i sprzęt do kuchni i mam nadzieję - schody. Trzeba też będzie porozglądać się za lampami, zamówić wreszcie kozę, kostkę brukową oraz szafy pod zabudowę, ale to ostatecznie można zrobić po przeprowadzce. My raczej nie wprowadzimy się "na gotowe", będzie sporo rzeczy do zrobienia, ale i tak się cieszę, że będziemy wreszcie tam mieszkać.

Witam dziewczyny :) U mnie właśnie mija gorący okres wystawiania ocen, rad pedagogicznych itp. Cieszę się ze wkrótce wakacje :D

a co w domku?

Z nowych rzeczy mamy tylko żyrandol w gabinecie

http://i39.tinypic.com/1zm2gt0.jpg

W tej chwili nawet nie miałam czasu zajrzeć na budowę ale w piątek i sobotę szoruję łazienkę i pokoje na górze.Mąz za to siedzi tam cały czas i dopieszcza nasze gniazdko.

duśka to my się wprowadzimy w jednym terminie :lol:

My to się wleczemy przy was :)

Kasiulinko ale u Was już domowo i pięknie :o kiedy my będziemy na takim etapie :(

Duśka na pw podam adres gdzie należy wysłać lupę :D

Widok z działki macie piękny :) i prace widzę nabrały tempa ! Co macie położone w wiatrołapie ? Nie widać dokładnie a zainteresowało mnie.

Jaką kozę będziecie mieli ?

Do obu Pań : piękne lampy wybrałyście ! :)

A co u nas ? papierologia ruszyła, mamy już ekipę na ogrodzenie , fundament i studnię (oraz szambo ale to już w następnym roku).

A na razie zabieramy się za porządki na działce a raczej jej karczowanie przy pomocy pilarki i kosy spalinowej.

czar_ni i na jaki projekt się zdecydowaliście?jestem bardzo ciekawa :)

U nas dziś zamontowali internet :) hip, hip, hurra będzie można surfować

:lol:

założyli też część rolet. jutro pojadę to ocenię :) Kolor rolety zamawialiśmy z małej próbki więc trochę się boję o efekt końcowy, ale mąż mówi, że jest ok.

aha, a jeśli chodzi o przedmiot to jestem językowcem

pozdrówki dla was :D

Witam! Od jakiegoś czasu śledzę Wasze forum i musiałam się wtracic. Dom jest śśśśśśliiiiiicznyyyyy. poważnie zastanawiamy się z Mężem nad tym projektem domku.

Myślimy o kotłowni za garażem i o rezygnacji z pokoju nad nim. Wiem, wiem. Szkoda. Ale z braku funduszy jestesmy do tego zmuszeni. Poza tym liczba pokoi 2+3 w zupełności nam wystarczy. Martwi mnie brak chocby malego balkonu, gdyż lubię wywietrzoną pościel, ale cóż, nie ma projektów doskonałych. Nie będzie balkonów i nie będzie "mostków termicznych". Może na ogrzewaniu zaoszczędzimy. Po adaptacji mielibyśmy 109 m. Dom ma tę zaletę, że ma duże zaplecze gospodarcze przy tym metrażu. Podobały mi się takie projekty jak: Dom w morelach, Salsa. Ale tam nie ma kompletnie miejs na szafy.I "marnuje " się powierzchnie na korytarze.

Wyczytałam wszystkie strony forum od deski do deski i nie wiem, ile wynosi ściana kolankowa. Kasiu, Wy ją chyba jeszcze podnieśliście, stąd ten duży strych? Proszę o odpowiedź. Pozdrawiam Marzena

Serdecznie witamy w naszych progach :)

Dzięki za miłe słowa :) Cieszę się strasznie, że domek wam się podoba. Uważam, że projekt jest naprawdę udany i ma fajne rozwiązania. Jest realny w kosztach do postawienia i do urządzenia. Brak bezsensownych korytarzy to rzeczywiście wielka zaleta (szczególnie w przypadku małych domów) Rzeczywiście szkoda by było gdybyście zrezygnowali z pokoju nad garażem. Trzeba byłoby przekalkulować jak przedstawiałby się koszt inwestycji bez pokoju i z nim. Nie wiem czy balkoniku nie dałoby się zrobić nad wykuszem (musiałabyś zapytać projektanta)

Ściana kolankowa nie została podwyższona. Dziś będę na działce to ją zmierzę i wieczorem ci podam.

Pisz jak będziesz miała jakiekolwiek pytania.

pozdrawiam :)

Dzieki za szybką odpowiedź. Wiesz, co do pomieszczenia nad garażem, to gdyby go nie było zaoszczędzilibyśmy na oknach dachowych. Może wcale by ich nie było. Zrobilibyśmy okna w ścianie szczytowej (od łazienki i pokoju). Nie wiem, czy konieczne byłoby wylewanie stropu nad garażem. Musimy porozmawiac z projektantem. Może okno na klatce schodowej udałoby się zrobic. Zapłacimy pewnie nie mało za taką adaptację, ale cóż. Dom ma byc dostosowany do naszej rodziny i (a może najważniejsze) kwoty kredytu. Czekam na info odnośnie ściany kolankowej. Czyli taki duży strych wychodzi nie zmieniając projektu?