MSO 22.10.2009 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Działka rzeczywiście ładna- dom na górce. Przeciwnie niż u nas-musimy sporo ziemi nawieść. Zazdroszczę Wam, że możecie już coś pokazać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiulinka 23.10.2009 21:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Oj, dłuuugo mnie nie było a tu tyle się dzieje MSO my też już nie pamiętamy ile poszło betonu(to było tak dawno ). Wiem tylko, że fundamenty mieliśmy lane. Fromianko domek rzeczywiście wygląda inaczej, ale bardzo ładnie się prezentuje. Daj jakieś zdjęcia pokoju nad garażem. ciężko mi sobie wyobrazić ale naprawdę musi być duży. (ten nasz nad garażem wydaje mi się olbrzymi) MSO zima szybciutko upłynie i już niedługo będziemy oglądać zdjęcia twojego domku .Czy chcecie się wprowadzać w następnym roku? A co u nas? Mieszka się fajniusio i nawet te dowożenia dzieci do szkół nie są takie straszne. Bardzo się też cieszymy, że zdecydowaliśmy się na piec na eko groszek bo dzięki temu w domu jest super ciepło. (Na górze to czasem zakręcamy kaloryfery) Na pewno możemy polecić ten rodzaj pieca jako źródło ekonomicznego ciepła. Duśka wy też macie piec na eko groszek, jak się u was sprawuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asik2605 26.10.2009 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 Jestem w małym szoku bo mój domek był zaprojektowany indywidualnie ale w 99% jest taki jak wasz prawie identyczne wymiary i rozmieszczenie pomieszczeń więc będe wpadać i podglądać Wasz pomysły Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duśka1719503061 28.10.2009 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 Tak Kasiulinko, my też grzejemy ekogroszkiem. Obecnie dorzucamy do kotła mniej więcej co 3-4 dni. Lubimy ciepełko, więc nie oszczędzamy zbytnio, jednak jeszcze nie odkręcamy wszystkich kaloryferów, bo nie ma takiej potrzeby. Ja lubię w domu temperaturę 21-22 stopnie, i taką generalnie utrzymujemy. Mój mąż zauważył, że najwięcej idzie ekogroszku jak są odkręcone podłogówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czar_ni 01.11.2009 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 Witam po dłuuuugiej przerwie Ktoś mnie jeszcze pamięta ? Kasiulinko, Duśka PIĘKNIE tam u Was nie mogę się napatrzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiulinka 02.11.2009 19:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 Witam Cię serdecznie czar_ni. Fajnie, że się odezwałaś Jasne, że Cię pamiętam i z niecierpliwością czekam na wieści.Napisz co u Ciebie? Budujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czar_ni 03.11.2009 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 Kasiulinko niestety jesteśmy dopiero na etapie papierologii - KW zatrzymały nas na prawie pół roku Mam nadzieję złożyć dokumenty do PnB pod koniec listopada. Mamy już umówioną i zadatkowaną ekipę na budowę domu w okolicach maja. Teraz tylko znaleźć kogoś kto wcześniej wykona fundamenty. Trochę nam się wszystko poprzewracało - w lutym powiększy nam się rodzina Ale gorąco wierzymy ,że damy radę. Domy macie wspaniałe, jak ja zazdroszczę !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
winthek 03.11.2009 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 kasiulinka co jest na daszku? ładnie wyglada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiulinka 03.11.2009 22:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 Ojej Asik2605 nie zauważyłam twojego posta. Przepraszam Cię Witam Cię serdecznie w naszych progach i cieszę się że nas odwiedziłaś. Domki okazuje się, często mają podobne rozwiązania.Zapraszam, wpadaj i oglądaj kiedy tylko chcesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiulinka 03.11.2009 22:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 winthek na daszku są panele-kolor złoty dąb. czar_ni Przede wszystkim gratulacje z tytułu powiększenia rodziny teraz to dopiero jest motywacja do budowy i wierzę, że z wszystkim dacie sobie radę. Maleństwo da Wam całą siłę do działania. Zobaczysz jak bardzo szybko zamieszkacie w swoim wymarzonym domku. Baaardzo Wam tego życzę Pisz i odzywaj się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czar_ni 04.11.2009 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Kasiulinko teraz już będę częstym gościem zdrowie się ustabilizowało , szpitali już nie zamierzam odwiedzać (przez najbliższe 3 miesiące ) można spokojnie z kawą podziwiać Wasze piękne wnętrza Bardzo mi się spodobała Twoja dekoracja okien w salonie i wykuszu - pięknie. Ten ostatni element ciężko mi było sobie wyobrazić i stawiałam na rolety albo żaluzje ale Twoje firanki są przepiękne. No i sofa bomba w moim ulubionym czerwonym kolorze Napisz proszę co masz zawieszone na ścianie nad sofą ? Ciężko dojrzeć - lampy ? Z zewnątrz też domek prezentuje się pięknie. Jakie macie plany co do ogrodu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiulinka 04.11.2009 17:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Wiem jak to jest, bo kiedy budował się nasz domek leżałam w szpitalu przez miesiąc z powodu zagrożonej ciąży i przyznam że miałam już dosyć. Niestety czasem trzeba przez to przejść dla dobra dziecka. Dzięki temu mały nie urodził się w 32 ale w 36 tyg ciąży:) dzięki za miłe słowa o domku. Gdyby nie koszty byłoby dużo łatwiej urządzać a tak..kompromisy, kompromisy i jeszcze raz kompromisy pomiędzy chęciami a możliwościami.Ale czujemy się świetnie w naszych wnętrzach a o to przecież chodziło czerwona sofa to było moje marzenie mąż początkowo był na -nie- a teraz już wie, że był to dobry wybór. Sofa jest wygodna i mieści się na niej wygodnie cała nasza piątka kiedy oglądamy np. telewizję.nad narożnikiem są lampy. szukam też obrazu w sepii, który byłby tam idealny ale to trudna sztuka. jeśli chodzi o ogród to właśnie przed naszym domem piętrzy się góra palet z kostką brukową. zakupiliśmy teraz, ale robione będzie na wiosnę razem z elewacją. kupiliśmy teraz bo baliśmy się że na wioskę przy roztopach żadna ciężarówa na tą naszą"prerię " nie dojedzie. Chcę założyć sobie też ogródek warzywny.Z przodu domu będą też kwiaty. a u was na jakim projekcie stanęło? Ten, czy inny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duśka1719503061 04.11.2009 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Witam, witam Czar_ni. dawno się nie pokazywałaś, fakt. Ja również gratuluję rychłego powiększenia rodziny. Kasiulinko, z tego co napisałaś wynika że pobudowaliście się w podobnej okolicy jak nasza. Mój tata nazwał nasz dom ....... domkiem na prerii. U nas ciężarówki porobiły straszne koleiny podczas budowy, ale przez lato zasypywalismy co wieksze dziury i jakoś się jeździ. Co do sofy w salonie to my ciągle jeszcze nie zakupilismy . na razie trwają rozmowy na szczycie w tej kwestii. Mój mąz jest entuzjastą narożnika, ja zaś wolałabym tradycyjną sofę i fotel lub dwa, gdyż jeden naroznik (ten zielony) juz mamy w pokoju (telewizyjnym) na górze, a zawsze marzyłam o sofie i wygodnym fotelu. Nie zakupilismy również kozy, choć teraz byłoby świetnie rozpalic w niej w długie jesienne wieczory. Brak nam tez krzeseł do stołu i stolika (takiego kawowego). Praktycznie z docelowych mebli w salonie mamy na razie tylko stół. Czar_ni, najlepsze przed wami. . Meblowanie, urządzanie to super sprawa, pod warunkiem że zostały jeszcze jakieś pieniądze Kasiulinko, tobie też zostało spore pole do popisu w ogrodzie. Bedziesz wiosna miała co robic. Ja z resztą też. Tej jesieni jest wyjatkowo paskudnie, więc jest tylko to co udało mi się zrobić we wrzesniu. Potem było tak zimno że nawet grzyby nie rosły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duśka1719503061 04.11.2009 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 A tak rekompensuję sobie brak kominka świeczkami. a tak na prawdę, to z nastaniem mrozów zaczęłam już dryfować w kierunku Bożego Narodzenia. Nie sposób o nim nie myśleć, jeżeli w sklepach juz pojawiły się świateczne dekoracje. Zaczęłam już planować pomału jak udekorować dom na święta. Chyba mi odbiło. http://i36.tinypic.com/2qn8gop.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czar_ni 04.11.2009 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Czar_ni, najlepsze przed wami. . Meblowanie, urządzanie to super sprawa, pod warunkiem że zostały jeszcze jakieś pieniądze no właśnie o to się boję No ale po kolei : Kasiulinko niestety ze względów finansowych zdecydowaliśmy się na projekt z oddzielnym garażem a obcięcie mojego ukochanego domu Konrada Matuszewskiego nie wchodziło w grę ,bo brakło by nam 1 pokoiku Dlatego drogą kompromisów stanęło na Z14 http://www.z500.pl/projekt/z14.html podwariant 4 (z wykuszem i balkonem) Nie wyrzucicie mnie stąd co ? Sentyment do tego projektu dalej pozostał wielki Duśka jaką kozę planujecie ? Ciągnęło mnie w tym kierunku bardzo ale taniej nam będzie zrobić normalny kominek (musimy tylko kupić wkład resztę robi nam firma budująca w cenie). Do obu Pań Napiszcie jakie rośliny wstępnie planujecie w ogrodzie ? Ja bym chciała mieć dużo krzewów kwitnących i tak sobie myślę by je jak najszybciej zasadzić niech już rosną. Chociaż póki nie ma ogrodzenia chyba to nie jest najmądrzejszy pomysł. Duśka z niecierpliwością czekam na Twoje zdjęcia okien w wykuszu. Co do wypoczynku to musicie wybrać jak dla Was najlepiej ale miałam wcześniej sofę i 2 fotele a teraz mamy (czerwony ) narożnik i następna opcja dla nas to TYLKO narożnik. Może idźcie na kompromis i narożnik+ 1 fotel dla Pani domu ? I dziękuje za ponowne miłe przyjęcie - uff edit : Duśka cudowne świeczki taki mój klimat Tobie odbiło ? Mój mąż już mi zapowiedział ,że na 1 święta w nowym domu musi być obowiązkowo żywa choinka. Wali nam na dekiel równo PnB jeszcze nie złożone a my już uzgadniamy detale Tak sobie myślę ,że dla Was Obu te święta będą magiczne - szczerze zazdroszczę !! ps.2 możesz mi napisać jaki masz kolor okien ? musimy z wykonawcą wcześniej ustalić szczegóły później już nie będzie czasu a ten bardzo fajnie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiulinka 04.11.2009 20:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Duśka u nas tylko dlatego że mąż ma auto z napędem na 4 koła na wiosnę trudnił się wyciąganiem tych co ugrzęźli w błocie Ale co tam –mój syn patrząc na krowy pasące się w oddali i kombajny jeżdżące za oknem na polach był w siódmym niebie.Ma fioła na punkcie kombajnów i traktorów, może dlatego że tu mieszka Ale uwielbiam to miejsce i po pracy lecę jak na skrzydłach do domu i do tej mojej ciszy….oj, chyba się starzeję A co do narożnika to uważam że ten pokój trochę narzuca właśnie narożnik. Po prostu, każdy wygodnie się na nim rozsiądzie i ten kąt jest stworzony do takiego mebla. u nas kiedy przychodzą goście, każdy zajmuje miejscówkę od razu na narożniku Myślimy jeszcze o dwóch skórzanych wysuwanych pufach z drugiej strony ławy. Co do ogrodu to zamierzam przez zimę trochę się podszkolić w tej dziedzinie. Mam nadzieję ze będzie pięknie. powoli myślę też o dolnej łazience. Teraz mamy tylko gołe ściany. Aha zapomniałam dodać ze właśnie trwa montaż do otwierania bramy z pilota z czego się ogromnie cieszę. czar_ni domek śliczny i baaaaardzo podobny. Wiesz co, ja też uwielbiam świeczki i w niebieskiej łazience to już ogłupiałam ze świeczkami w turkusach, błękitach i zieleniach, które stawiam na półeczce przy wannie. Dzieci zabraniają wchodzić mi do sklepów z ozdobami Zresztą sama złapałam się na tym, że uwielbiam stroić nasz dom i bez opamiętania kupuję różne rzeczy. Ja też już powoli myślę o świętach i już postanowiliśmy, że też będzie żywa choinka. W bloku zawsze była sztuczna ale robiłam żywe stroiki aby trochę tego zapachu było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czar_ni 05.11.2009 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 To jesteśmy wszystkie we 3 świeczkowe i uwielbiające ciszę na tych naszych miejscach Po bloku chyba właśnie tego się pragnie prawda ? ciszy i kontaktu z naturą Żal mi trochę tych drzewek rokrocznie masowo ścinanych a później wyrzucanych ale w sumie też bym chciała poczuć ten zapach więc pewnie ulegnę mężowi. Kasiulinko też mi się marzy do wielkiego narożnika dopasowanie jeszcze 2 wielkich puf wydaje mi się to rozwiązaniem idealnym. Duśka przejrzałam jeszcze raz i widzę ,że pokazałaś już rolety - pięknie tez będę miała problem Fromianka ze zdjęć też widać ,że będziesz miała pięknie położony dom - gratuluję i życzę gładko przebiegającej budowy Duśka ten zegar w przedpokoju bomba ! Świetny pomysł i fajnie się komponuje. A schody wspaniałe Mam pytanie ile macie odsunięte domy od granic działki ? I jak długie macie parcele ? My mamy długą na 47 metrów a odsunąć się chcemy na 10 metrów od ogrodzenia- nie za mało ? pozdrawiam deszczowo (miał padać śnieg) i stawiam cieplutką kawę http://img142.imageshack.us/img142/9018/31450kawapowlosku02.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fromianka 05.11.2009 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 cześć wszystkim!!!U nas powoli idzie do przodu dachówka juz na swoim miejscu w poniedziałek będą okna a teraz borykamy sie z elektryką i hydraulikątak oglądam wasze M dziewczyny (chodzi mi o wykusz tam gdzie stoi stół) i powiedzcie mi u nas nad stołem jest belka betonowa u was jej nie widzę co zrobiliście że jej nie widac a może u was jej nie było? dajcie znać bo nie wiem jak rozmieścić światło na dole i jeszcze jedno czy te światła punktowe w pokojach na poddaszu to dobry pomysł czy wystarczy sam żyrandol?aaaa i jeszcze coś prosze powiedzcie z czego macie instalacje c. o. (miedź czy PCV z wkładką?) i jaki typ i model kaloryferówpozdrawiam was wszystkich gorąco gratuluję CZARNYM!!!buziaki pa[/i][/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duśka1719503061 06.11.2009 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 Kasiulinko, a czy twój synek też na kombajny mówi Heniek? Mój jest fanem Zygzaka MacQuina i wszystkie kombajny to dla niego Heńki. Czar_ni, kolor okien to złoty dąb. Roslinki już niektóre zasadziłam, głównie z przodu. Z tyłu mamy parę sosenek i świerków które już tam wcześniej rosły. Też bardzo lubię krzewy, zwłaszcza kwitnące, ale ponieważ mamy bardzo słabą glebę (glównie piach), to nie wiem, czy się przyjmą. Wsadziłam na razie jedną Hortensję, którą dostałam w prezencie, zasiliłam ją a teraz okryłam, bo nie lubi mrozów. Cudnie kwitnie latem wielkimi niebieskimi kwiatami. Mam nadzieje, ze przetrwa zimę. Chciałabym też mieć forsycje, bo to pierwszy kwitnący wiosną krzew i kilka Rododendronów i Azalii, ale dla nich będę musiała kupić ziemi, którą lubią różaneczniki. W październiku powsadzałam cebulki kwiatów, które mam nadzieję wzejdą wiosną: przebiśniegi, krokusy, szafirki i tulipany. Co do kozy to początkowo mielśsmy ochotę kupić taką za 6 tys. , ale stwierdzilismy, ze skoro nie ma rozprowadzenia ciepła, i koza ma slużyć jedynie do ozdoby i robienia nastroju, to nie potrzeba nam takiej drogiej. Jeszcze się nie rozgladałam, ale chciałabym się zmieścic w 2 - 3 tyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duśka1719503061 06.11.2009 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 Fromianko, o co chodzi z tą belką? W wykuszu? Nie bardzo mogę sobie wyobrazić. Weź no rzuć jakieś zdjęcie.Kasiulinko, Czar_ni , z tym narożnikiem to jeszcze przemyślę. Mąż jak przeczyta wasze posty, to powie: "a nie mówiłem, że narożnik tu pasuje najlepiej". Faktycznie kompromisem może być dodatkowy fotel do kompletu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts