duśka1719503061 23.03.2010 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 Ja rzadko zmywam bo mam zmywarkę więc zmywanie trwa u mnie krótko. Światło górne mi wystarcza, ewentualnie halogeniki pod szafkami obok doświetlają, ale z reguły ich nie używam. Co do wejścia z wiatrołapu, to u mnie jest tam co prawda łazienka, ale w twoim przypadku doradzałam faktycznie spiżarkę, bo my spiżarkę mamy pod schodami, więc nie mogliśmy tam mieć wejścia do łazienki. Mamy za to w tym miejscu pralnio/suszarnię, do której wchodzi się przez łazienkę. Myślę, że w waszej spiżarni wcale nie musi być za ciepło. U mnie teraz w łazience i suszarni jak wyłączyliśmy podłogówkę zrobiło się chłodno . Nie ma to jednak jak grzeje w stópki. Kasiulinko, widzę że cię swędzi do wiosennych dekoracji Ja tez kupiłam trochę "badyli" i wetknęłam w wazon, tu i ówdzie jakaś wielkanocna ozdóbka i wpatruję się w ziemię, kiedy wreszcie coś wylezie i zakwitnie, wszak cebule wsadziłam jesienią i co ? Gdzie Przebiśniegi, gdzie Krokusy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MSO 23.03.2010 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 A ja nie mam w ogóle ochoty zdobic zanadto mojego teraźniejszego domu. Wszystko bym tu zmieniła... Czekam na nowy dom...Zresztą może to i lepiej, w portfelu więcej kasy zostanie na budowę.A Wasze domki podziwiam i w wyobraźni widzę swój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiulinka 23.03.2010 22:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 MSO u nas łazienka na razie sobie czeka na zrobienie.Jak będzie dwie to dopiero odczujemy luksus zbieram sobie ciekawe pomysły do wykorzystania. Kibelek planuję po prawej stronie w rogu (skierowany do wejścia), umywalka zaraz po prawej stronie (skierowana w stronę okna). obok kibelka planuję przepastną szafę w której ukryta będzie pralka, kosze na czyste i brudne pranie oraz miejsce na suszarkę i deskę do prasowania. Ogólną koncepcję już mam, zobaczymy co wyjdzie. Realizacja pewnie po wakacjach.Wiadomo-kasa Na razie najważniejsze jest otynkowanie domu i zrobienie kostki i ogrodu.Nie mogę się doczekać. a jeśli chodzi o zlew to szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie aby był w innym miejscu. Jest wygodnie a i doświetlony jest superowo. Dodatkowo na górze mamy halogeny- to tak w razie potrzeby. ale rzadko zmywam i również wychwalam pod niebiosa cudowne urządzenie jakim jest ZMYWARKA.To ona załatwia za mnie czarną robotę (nie cierpię zmywania). Pamiętaj zmywarka przede wszystkim, szczególnie przy zlewie widocznym z salonu. duśka a mnie swędzi że ho ho. Tak sobie myślę kiedy mi to minie bo co chwila znoszę do domu jakieś pierdułki że aż rodzina czasami puka się w czoło. Oczywiście potem mogę wpatrywać się długo w to co przyniosłam i przestawiać, przestawiać i myśleć co jeszcze można dokupić.. Co ja poradzę ?Ten typ już tak ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duśka1719503061 25.03.2010 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 Wreszcie są http://i40.tinypic.com/r2lytt.jpg http://i39.tinypic.com/16bgg95.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tamara1 28.03.2010 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 piękny masz domek, a ja mam takie pytanie gdzie można kupić taką narzutę, bardzo mi się podoba... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izka1985m 28.03.2010 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 Czesc, Gratuluje wspanialego domku. Swietnie sie prezentuje Wiosenna sypialnia jakby ozyla...ladnie wygladaja te foletowe dodatki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiulinka 29.03.2010 13:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Duśka ale wiosna na całego u ciebie. roślinki cudne izka1985mdzięki za miłe słowa, fajnie że nas odwiedziłaś Jakoś ostatnio oszalałam na punkcie fioletów. Najchętniej wszystko kupiłabym fioletowe.Nawet w szafie mi się "zafioletowiło a jakoś z tą zielenią fajnie mi ten kolor gra. Tamara1 dzięki, narzuta zakupiona przez allegro-firma Mariall, producent. Mają ogromną ilość wzorów, rozmiarów a jakość jest naprawdę dobra.Także polecam i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MSO 27.04.2010 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 Witam, w oczekiwaniu na rozpoczęcie budowy, piszę.U nas jeszcze nie drgnęło...Fromianko co u Was? Na jakim etapie jesteście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 27.04.2010 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 OOO, galeria się pojawiła na wierzchu to sobie zaglądłam, a tutaj mebelki te same co w mojej sypialni. Do nowego domku raczej nie zabiorę... A jak się sprawują u Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fromianka 07.05.2010 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 witam po bardzooooooooooo długiej przerwie przepraszam że tak długo nie dawałam znaku ale budowa to bardzo absorbujące zajęcie i sporo się u nas zmieniło mamy kłopoty z netem więc stąd nasza przerwa ale mam nadzieję że się to zmieni nasz domek na ukończeniu wczoraj zostały ułożone podłogi we wtorek będą drzwi więc wtedy już zamieszczę zdjęcia tymczasem serdecznie pozdrawim i GRATULUJĘ CZARNI !!!!!!!!!!!! Wspaniały bobas pozdrawiam pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MSO 07.05.2010 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 Fromianko, szybkie tempo macie. Gratuluję. U mnie nawet dołka na fundamenty nie ma. http://forum.muratordom.pl/images/icons/icon13.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fromianka 09.05.2010 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 Oto kilka obiecanych aktualnych zdjęć z budowy. Przepraszamy za jakość Mimo że prace zdążają ku końcowi, nie wiadomo czy będzie nam dane się wprowadzić, gdyż nie widać końca budowy wodociągu. pozdrawiamy wszystkich forumowiczów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiulinka 10.05.2010 14:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 Oj mnie też dawno tu już nie było. Fromianko bardzo fajnie wygląda ten pomysł z przesunięciem ścianki przy wejściu, tak szeroko i przestrzennie.Zobaczcie ile domów tyle pomysłów Czekamy oczywiście na kolejne zdjęcia i jestem ich bardzo ciekawa.A kiedy planujecie parapetówkę? Ja też postaram się niedługo zrobić jakieś zdjęcia. Nasz domek ma już zrobione tynki a w tej chwili robi się kostka. Planujemy zakupić w następnym tygodniu rośliny i zajmujemy się ogrodem. Oj, aż się nie mogę doczekać. duśka a co u ciebie? skrobnijcie coś dziewczyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiulinka 10.05.2010 14:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 ane3ka1 te mebelki niestety są średniej jakości.Głownie chodzi o szafeczki, ale te są sporadycznie używane więc jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MSO 12.05.2010 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 Fromianko, ale narzuciliscie tempo?! Jesteśmy zdumieni.Mocno kombinowałam w głowie, co mozna w projekcie zmienic na lepsze, a o tej ściance na dole nie pomyślałam... Napisz proszę, co za pomieszczenie będzie za drzwiami koło schodów na górę. U nas też tam maja byc drzwi.Mąż nie chce mnie już słuchac, bo plany wyrobione, a ja bym cos zmieniała...Albo o tym dyskutowała chociaż, ale on się buntuje...Ale Dziewczyny pomyślcie, czy na poddaszu między dwoma pokojami zamiast szaf we wnękach nie udało by się zrobic małej garderoby? Np. z drzwiami z korytarza (tam, gdie Kasiulinka ma szafę we wnęce) albo z pokoju. Podobno taniej jest zrobic dwie ścianki i drzwi (harmonijkowe, najprostsze chociażby) niż dwie szafy z przesuwanymi drzwiami pod wymiar. Co o tym myślicie? Niestety póki co nie mogę zobaczyc jak w realu wyglądają te pokoje na wielkosc, bo tym samym bym je trochę jeszcze zmniejszyła. Ale garderoba by się przydała, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fromianka 13.05.2010 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 hejto pomieszczenie przy schodach które widać na zdjęciu to jest mała spiżarka myślę że się przyda jest obok kuchni więc warto pod ręką mieć kilka słoików z wekami czy inne tam takie pyszności na które nie ma miejsca w kuchni a oprócz tego mieści się tam szafka podtynkowa prądu i cała aparatura dotycząca alarmu oprócz tego jeszcze chyba nie wspominałam że pod kotłownią i garażem mamy malutką(niską- 1.6m) piwniczkę takie niezasypane fundamenty i tam jest tak zwana graciarnia rzeczy mniej potrzebnychpostaram się wkleić nowe fotki bo wczoraj zamontowali nam drzwi wewnętrzne i w końcu ukończyliśmy obie łazienkipozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MSO 17.05.2010 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 Fromianko, no dawaj te fotki. Cierpliwie czekam. (Na swoje fundamenty również.) Widzę, że każdy z naszych M, będzie inny... I o to chodzi, prawda? Wiosennie pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czar_ni 21.05.2010 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2010 Witam Przepraszam ,że tak sporadycznie odwiedzam mój ulubiony wątek ale nie sądziłam ,że macierzyństwo jest tak absorbujące Kasiulinko śliczna sypialnia w wersji wiosennej mam dylemat czy iść w sypialni w Twój kolor czy (kusi mnie) szary złamany fioletem. Duśka wiosna w ogrodzie ! Cudnie i zazdroszczę - u nas coraz większe pobojowisko Fromianka to koniec już bliżej niż dalej - łał ale tempo można wiedzieć jaki kolor masz okien? mąż chce takie jak ma Duśka , ja bym wolała ciut ciemniejsze. Chociaż z 2 strony sama nie wiem. Dużo decyzji przed nami na szybko a z dzieckiem ciężko jeździć od marketu do marketu więc coś czuję ,że nie będę zadowolona :/ MSO my też czekamy z fundamentami na stabilizację pogody. Później mam nadzieję ,że pójdzie szybko i sprawnie bo mamy termin wyprowadzki z mieszkania 30 października U nas wreszcie wyszło słońce ! pozdrawiam więc słonecznie Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiulinka 04.06.2010 08:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 Czar_ni witam Cię serdecznie i teraz ja przepraszam, że tak się późno odzywam jakoś na nic nie mam czasu, więc nawet kompa tez prawie nie włączam . no ale już powolutku wyhamowuję. Domek wytynkowany, kolorek położony, kostka też i tworzenie ogrodu rozpoczęte a macierzyństwo pochłania bez reszty coś o tym wiem tylko dlaczego te dzieci tak szybko rosną ? Ja tez całkiem niedawno byłam na macierzyńskim a teraz mały ma już 4 lata, córka kończy szkołę podstawową, druga będzie w 3 klasie gimnazjum.. czas szybko ucieka...za szybko.. no dobra bo mi się tu na filozoficzne rozważania zebrało, jeśli chodzi o te fiolety to rzeczywiście z szarością, (takim srebrem byłoby cudnie) napisz co z tego wyszło. Napisz jak tam budowa. Fromianko, Mso, Duśka a co u was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiulinka 04.06.2010 09:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 no to zaczynam prezentację. nasz domek narzędziowy-na razie bez dachu (montaż dachu prawdopodobnie jutro)http://i49.tinypic.com/2ce6ako.jpga oto druga strona działki-na razie w trakcie nawożenia ziemi i siania nowej trawki- wybrukowany kwadrat przygotowany na altankęhttp://i47.tinypic.com/m747xw.jpgwidok z tarasu http://i47.tinypic.com/14bhsfn.jpgskrawek mojego ogródka przed domemhttp://i45.tinypic.com/24qs5d0.jpgrzut na przód domku -nie patrzcie na boki bo to jest w trakcie tworzenia. Dziś sadzimy iglaki, dziś po południu przywożą kamień więc może jutro wrzucę zdjęcia.http://i50.tinypic.com/28v50ev.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts