Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Oto nasz domek M 109/149

Recommended Posts

• Odpowiedzi 574
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 month później...

To może teraz parę słów o nas.

Mamy trójkę dzieciaczków: dwie córki 13 lat, 11 i synka - 2 latka. Nasz domek pobudowaliśmy 2 lata temu i cały czas coś w nim robimy.Mamy zamiar wprowadzić się za rok albo w najgorszym przypadku za 2 lata. Choć jeszcze nie jest wykończony, często uciekamy z miasta aby pobyć w nim choć trochę.

Zamieszczam zdjęcia wnętrz.

salon z widokiem na kuchnię (a raczej kuchenkę ;)

http://i38.tinypic.com/eprfie.jpg

[/img]

Pomysł z poszerzeniem domu, bardzo dobry. My nie mogliśmy tego zrobić bo działka jest zbyt wąska. Dopiero po wybudowaniu pomyśleliśmy że mogliśmy przedłużyć ale znajomi, którzy widzieli dom stwierdzili, że mogłoby to zaburzyć proporcje domu. Więc jestem zadowolona że jest jak jest bo wygląda bardzo proporcjonalnie. Co do tarasu to nam się podoba. Poręcze to kwestia gustu można budować bez. My dokonaliśmy dwóch zmian. A więc: kotłownie przenieśliśmy za garaż i tym samym powiększyliśmy łazienkę na dole. Nie stawialiśmy tej ścianki w wiatrołapie więc mamy większy wiatrołap.

Dom jest bardzo otwarty. Nie ma wydzielonego holu i to stwarza wrażenie większej przestrzeni. Gdy nie byłoby potrzeby posiadania gabinetu na dole super pomysłem byłoby nie budowanie tam ścianki. Ogromną zaletą tego domku jest dodatkowy i chyba najładniejszy pokój nad garażem. Zdjęcia oczywiście wstawię tylko muszę je najpierw zrobić :) Postaram się jak najszybciej. pozdrawiam

Bardzo ładny domek i wcale nie zgadzam sie z Twoja opinią, że jest niewielki. Myślę, że na pięcioosobową rodzinkę jest w sam raz :lol: Miło znaleźć kogoś na forum, kto budowe zaplanował sobie na kilka lat (tak jak my), bo większość forumowiczów zaciąga kredyt i raz - dwa sie wprowadza na swoje włości. Powodzenia w dalszych pracach :D

Dzięki. Gdy czytam o metrażach domów niektórych formułowiczów to stwierdzam że na tyle osób ten jest niewielki :). Myślę że dla nas będzie jednak wystarczający. To budowanie bez kredytu ma pewnie dobre i złe strony. Złe: dłużej musimy mieszkać w 48-metrowym mieszkaniu. Dobre: myślę ze dzięki temu mamy motywację aby szybciej go wykończyć no i potem życie bez martwienia się o raty.To jest chyba najważniejsze. Tak naprawdę to mój mąż jest strasznym przeciwnikiem kredytów. Ja szczególnie gdy jestem na budowie mam czasem takie myśli "wziąć kredyt i szybko się wprowadzić". Mąż jednak skutecznie studzi mój zapał ;)

pozdrawiam