Vax 10.06.2008 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 Czy ktos moze ostatnio przerabial temat ogrodzenia klinkierowego (slupki, podmorowka), do tego sztachety oraz obsadzenie bramy wjazdowej i furtki. Jestem ciekaw jak teraz wachaja sie ceny takiej usugi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 12.06.2008 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2008 własnie przerabiam .... orientacyjny koszt: - ława zbrojona (szer. 35-40cm, gł. 50-60cm), - podmurowka 20x25cm, - wykop reczny, szalunek, materialy po stronie wykonawcy,za to wszystko minimum 100pln/mb, ulozenie cegly to 2,5-3,5 pln/szt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałKACZMAREK 14.06.2008 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2008 witam. ułożenie cegły równiez można mieć za 2 zł. z mojego doświadczenia wynika, że im większy partacz, tym więcej krzyczy. u mnie robił ogrodzenie fachowiec, ktory tylko stawia ogrodzenia przez kupe lat i bierze 2 zł, z konkurencji, która działa na rynku w moim terenie moze rok biora chłopcy 3 zł. kiedy sie dowiedzieli( nie u mnie), że fachowiec tyle tylko bierze, to w celu zniszczenia reputacji jemu w nocy próbowali pokrzywic uchwyty do przeseł i bramy, jednak mam czujnego sąsiada, który ich przegonił krzycząc ze swojego placu-parodia.powracając do kosztów ogrodzenia, pamietaj, aby w fundamenty ogrodzenia zrobić wykop gróbo ponad metr i lać z gruchy beton b20. klinkier, a potem płot-pewnie kuty sporo waży-a ta waga mósi mieć solidny fundament. pozdrawiam. aha-zobacz przed wyborem fachowca wcześniejsze jego prace- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAREKKASIA 07.08.2009 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Właśnie robię casting na wykonanie 35 m ogrodzenia z frontu( podmurówka betonowa (90 cm wgłąb+ 20 cm na wierzchu) i 14 słupków z klinkieru. Między słupkami 3 warstwy cegieł + 1 warstwa na sztorc.)Miałem 3 kandydatów:Wycena pierwszego: 12200 złWycena drugiego: 35 zł za mb betonu + 2 zł za ceglę+ 10 zł za daszek czyli ok 4 tys z hakiemWycena trzeciego: czekamJak widać rozbieżności że tak powiem hm.. spore.PozdrawiamM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAREKKASIA 18.08.2009 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 Właśnie robię casting na wykonanie 35 m ogrodzenia z frontu( podmurówka betonowa (90 cm wgłąb+ 20 cm na wierzchu) i 14 słupków z klinkieru. Między słupkami 3 warstwy cegieł + 1 warstwa na sztorc.) Miałem 3 kandydatów: Wycena pierwszego: 12200 zł Wycena drugiego: 35 zł za mb betonu + 2 zł za ceglę+ 10 zł za daszek czyli ok 4 tys z hakiem Wycena trzeciego: czekam Jak widać rozbieżności że tak powiem hm.. spore. Pozdrawiam M Trzecia wycena 6300 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
werty85 18.08.2009 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 tanio szybko dobrze a może ktoś wpadnie na pomysł i stawka godzinowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotras78 25.02.2010 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 Może ktoś zwróci uwagę na sposób fugowania do ceny za usługę !!!Fundament 40 zł za metr 2,50 - 3,00 od sztuki i w tym: murowanie, fugowanie fugownicą ,gruntowanie, zalanie betonem słupków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts