Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Co w pierwszej kolejności decyduje o wyborze projektu:  

152 użytkowników zagłosowało

1. 1. Co w pierwszej kolejności decyduje o wyborze projektu:

Recommended Posts

• 5 weeks później...
  • 1 month później...

1. Funkcjonalność, właściwa ilość i rozmieszczenie pomieszczeń (gabinet na parterze z dostępem do tarasu, 3 sypialnie, garderoba i dużo miejsca na różne przydasie)

2. Możliwości finansowe

3.To coś...

Po przejrzeniu wielu katalogów zdecydowaliśmy się wrócić do pierwszego wybranego projektu - i budujemy go (M02 Konkursowy).

ja bym jeszcze dodal do ankiety: spojnosc architektoniczna z okolica.

Pod tym, to bym się podpisał wszystkim co utrzyma długopis. Brak spójności to chyba największa bolączka i koszmar polskich miast i miejscowości. Tak naprawdę rzadko kiedy ktoś stawia dom mając na względzie okolice.

Ale generalnie: funkcjonalność (nasz projekt powstał na podstawie właśnie analizy, jak to wszystko powinno wyglądać, żeby się dobrze żyło), bryła, pozwalająca odpowiednio wkomponować właściwą ilość pomieszczeń, odrobina szaleństwa (co się nam udało) i To coś, na co zwrócił uwagę Ya. Taak, To coś jest ważne.

• 2 weeks później...
Gość pixsrv

no to ja przerzucilem okolo 2000 (slownie: 2000) projektow z tego wybralem 6 a z tego Pole z Archipelagu

mialem takie oto wymagania (kolejnosc nie calkiem zachowana)

* powierzchnia

* garaz nie-w-bryle ale przyklejony do domu i z przejsciem do wiatrolapu

* mozliwosc powiekszenia garazu

* garaz od polnocy

* salon od poludnia

* przejscie z garazu z zakupami nie-przez-srodek-salonu

* spizarnia obowiazkowa (powiedzmy ze kazda jest obok kuchni)

* dach wielospadowy czyli nie-stodola

* zadnego oddzielnego WC lub mozliwosc polaczenia go z lazienka

* lazienki 6m2+

Pola spelnia wszytko co powyzej

jedyna rzecz nie halo jest taka ze spizarnia wyszla mi w poludniowo zachodnim narozniku - no ale nie mozna miec wszystkiego :)

• 3 weeks później...

Wygląd zewnętrzny domu, wielkość na drugim. Przeglądając projekty zaglądałam do środka tylko do tych które podobały mi się z zewnątrz. Wolałam wybrać większy projekt, a taki który mi się podoba.

Później dopiero nasze wymagania co do rozplanowania pomieszczeń, czyli sypialnia z łazienką, ilość pokoi, wielkość pokoi, i najważniejsze to brak korytarza między wejściem a salonem.

• 3 months później...