kokesz 10.06.2008 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 Witam Problemik. Domek oczekiwał na zamknięcie. Okna i brama zamówione. Chwilę nas nie było... Okazuje się, że sobie jaskółki wybudowały gniazdo w środku w kotłowni ( i to bez naszej zgody, bez opłat lokatorskich itd). Wczoraj sprawdzalem w gniezdzie sa jajka. A firma chce matować okna, rolety i brame. Co zrobić?? Mozna to jakoś przenieś delikatnie na zewnątrz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rusek007 10.06.2008 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 Jaskółczego gniazda nie da się przenieść. Zniszczyć teraz, szkoda, jedyne wyjście to zamontować okno, następnie zostaje rama a okienko zdejmujemy i zakładamy je dopiero jak jaskółki odlecą, czyli czekamy ponad 1 miesiąc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 10.06.2008 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 jak są jaskółki - czyli dobrzy ludzie będą mieszkać - złych omijają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 10.06.2008 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 jak są jaskółki - czyli dobrzy ludzie będą mieszkać - złych omijają... ....i szczęśliwy dom pod którym się gnieżdżą..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MustafaXX 10.06.2008 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 Myślę że z takiego problemu trzeba się cieszyć. Oznacza to że nawet jaskółki chcą z nami mieszkać. Te małe ptaszki nie narobią dużych problemów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 10.06.2008 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 Myślę że z takiego problemu trzeba się cieszyć. I po zamontowaniu okien / drzwi w kotłowni pozostawiać je otwarte, żeby jaskółki mogły swobodnie wylatywać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 10.06.2008 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 U mnie zadomowiły się w garażu. Do komunikacji ze światem zewnętrznym wykorzystują kratkę wentylacyjną (50x50cm). Chciałem w tym otworze zainstalować żaluzję, ale będę musiał z tym poczekać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 11.06.2008 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 U mnie zadomowiły się w garażu. Do komunikacji ze światem zewnętrznym wykorzystują kratkę wentylacyjną (50x50cm). Chciałem w tym otworze zainstalować żaluzję, ale będę musiał z tym poczekać . Do sąsiada wlatują przez pod dachem w miejscu, gdzie dachówka krańcowa ma lekkie ubicie. Więc te zwierzątka sobie zawsze drogę znajdą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kokesz 11.06.2008 08:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 Nie bardzo widze mozliwosc pozostawienia okna otwartego lub wymatowanego, bo pewnie rano nie mialbym juz okien rolet okien dachowych i bramy. Zostało by tylko gniazdo . Ale sadzac po wypowiedziach jak okno bedzie uchylone to powinny sobie ptaszki poradzic. Zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 11.06.2008 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 Pamiętaj o fakcie, że jaskółki nie "chodzą" po ziemi - bo nie mogą "wystartować". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts