bratki 10.06.2008 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 Jest taka pyszna przystawka: Ząbki czosnku, z ziołami, lekko kwaskowe, w oliwie, ew z odrobiną suszonych pomidorów. Można toto kupić w słoiczkach (np. Ole ma nawet kilka wariantów). Ale jak patrzę na skład, to głównie tablica Mendelejwa Jadałam wersję nie konserwowaną na południu. Jeszcze smaczniejsza. Czy ktoś z was wie jak to można samemu zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 10.06.2008 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 http://ugotuj.to/przepisy_kulinarne/2,87561,,Czosnek_w_oliwie,,48467612,9495.html znajomi robili - mowia ze "pycha"* * ja nie wiem bo nie przepadam za czosnkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 10.06.2008 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 bratki zapytaj koleżanki o nicku dompodsosnami na pewno coś Ci doradzi poda jakiś przepis jest królową takich robótek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratki 10.06.2008 17:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 Jeśli dompodsosnami sama tu nie zajrzy to nie omieszkam Póki co dzięki zielonooka za czosnek w oliwie - musi być pycha (sama robię coś takiego jak: feta w kostkę + mnóstwo posiekanego czosnku + mnóstwo ziół prowansalskich + oliwa żeby przykryła. Zawsze ma być na kilka dni i zawsze zjem całe od razu. Ale mogę to jeść tylko gdy jestem sama w domu, bo taki w oliwie wymaga, by kompania też lubiła czosnek Ten o którym napisałam jest jakoś tak zakwaszony, że choć ma lekko czosnkowy smak, to jednak nie śmierdzi tak okrutnie. W każdym razie mąż ze mną po nim rozmawia i nie wygania z domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 10.06.2008 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 nigdy sama nie robiłam marynowanego czosnku, aczkolwiek noszę się z takim zamiarem pewnie będę się posiłkować przepisami z netu oto kilka z nich (sama pewnie już je przestudiowałaś ): http://www.mojeprzepisy.pl/Przepis/czosnek_marynowany/ http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=2237 i wąteczek na ten temat: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=65937 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratki 10.06.2008 18:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 wow ! izat, świetne te przepisy dzięki! Zwłaszcza tu z winem: http://www.kuchnia.bytow.pl/index.php?menu=czytaj&nr=7121 Mam wrażenie że te są najbliższe tego co jadłam na południu. Był kwaskowy, ale nie walił w nos tak octem na chama, jak polskie marynaty ze sklepu. Co prawda kupowałam na wagę i już zalewy nie było, tylko ząbki oblepione oliwą z ziołami, ale wcześniej musieli coś mu zrobić na kwaśno. Pewnikiem to winko tak mi przypadło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.