bratki 10.06.2008 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 Jest taka pyszna przystawka: Ząbki czosnku, z ziołami, lekko kwaskowe, w oliwie, ew z odrobiną suszonych pomidorów. Można toto kupić w słoiczkach (np. Ole ma nawet kilka wariantów). Ale jak patrzę na skład, to głównie tablica Mendelejwa Jadałam wersję nie konserwowaną na południu. Jeszcze smaczniejsza. Czy ktoś z was wie jak to można samemu zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/103217-czosnek-marynowany-jak/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 10.06.2008 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 http://ugotuj.to/przepisy_kulinarne/2,87561,,Czosnek_w_oliwie,,48467612,9495.html znajomi robili - mowia ze "pycha"* * ja nie wiem bo nie przepadam za czosnkiem Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/103217-czosnek-marynowany-jak/#findComment-2507872 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 10.06.2008 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 bratki zapytaj koleżanki o nicku dompodsosnami na pewno coś Ci doradzi poda jakiś przepis jest królową takich robótek Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/103217-czosnek-marynowany-jak/#findComment-2507950 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratki 10.06.2008 17:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 Jeśli dompodsosnami sama tu nie zajrzy to nie omieszkam Póki co dzięki zielonooka za czosnek w oliwie - musi być pycha (sama robię coś takiego jak: feta w kostkę + mnóstwo posiekanego czosnku + mnóstwo ziół prowansalskich + oliwa żeby przykryła. Zawsze ma być na kilka dni i zawsze zjem całe od razu. Ale mogę to jeść tylko gdy jestem sama w domu, bo taki w oliwie wymaga, by kompania też lubiła czosnek Ten o którym napisałam jest jakoś tak zakwaszony, że choć ma lekko czosnkowy smak, to jednak nie śmierdzi tak okrutnie. W każdym razie mąż ze mną po nim rozmawia i nie wygania z domu Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/103217-czosnek-marynowany-jak/#findComment-2508000 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 10.06.2008 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 nigdy sama nie robiłam marynowanego czosnku, aczkolwiek noszę się z takim zamiarem pewnie będę się posiłkować przepisami z netu oto kilka z nich (sama pewnie już je przestudiowałaś ): http://www.mojeprzepisy.pl/Przepis/czosnek_marynowany/ http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=2237 i wąteczek na ten temat: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=65937 Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/103217-czosnek-marynowany-jak/#findComment-2508007 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratki 10.06.2008 18:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 wow ! izat, świetne te przepisy dzięki! Zwłaszcza tu z winem: http://www.kuchnia.bytow.pl/index.php?menu=czytaj&nr=7121 Mam wrażenie że te są najbliższe tego co jadłam na południu. Był kwaskowy, ale nie walił w nos tak octem na chama, jak polskie marynaty ze sklepu. Co prawda kupowałam na wagę i już zalewy nie było, tylko ząbki oblepione oliwą z ziołami, ale wcześniej musieli coś mu zrobić na kwaśno. Pewnikiem to winko tak mi przypadło Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/103217-czosnek-marynowany-jak/#findComment-2508079 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.