Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KOT?Y A SERWIS - oto jest pytanie !!!

nurni

Recommended Posts

Mam taki oto dylemat.

Wszystkie piece obecnie w danej klasie jakościowej i finansowej mają podobne parametry. Tak więc liczyć będzie się tylko komfort użytkowania i dostępność serwisu oraz czas jego reakcji.

PYTANIE:

- Jakiej firmy Waszym zdaniem serwis jest najbardziej kompetenty?

Myślę o okolicach prawobrzeżnej Warszawy.

- Jaki piec Waszym zdaniem jest najbardziej przyjazny dla użytkownika?

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 52
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

tak jak myślałem - nic z tego nie będzie. :o

z mojego śledztwa wychodzi, że najmniej

podejrzany będzie chyba jednak Vaillant.

Instalator jest blisko ok. 4 km, więc pewnie

mi nie spieprzy za bardzo, bo nawen w kapciach

dojdę do niego. :D

no nic tropię dalej.

PS.

Instalator mieszka jeszcze bliżej mnie, więc to też jest chyba istotne.

Może moja opinia nie jest reprezentatywna bo jestem z Łodzi. Potwierdzam jednak siłę serwisu Vaillanta. Była to pierwsza firma, która postawiła na sieć serwisową i do tej pory jest to jej duży atut.

Mnie pierwszego Vaillanta uruchamiali w 1993 roku. Monter miał kłopot z regulacją (piec nie osiągał pełnej mocy) - w ciągu 24h przysłali człowieka z Warszawy (p. Kowal - pamiętam do dziś) i było po kłopocie. Przez 10 lat eksploatacji nie zdażyło mi się, żeby serwisant nie poradził sobie z problemem "od reki" (piec przetrwał nawet uderzenie pioruna...)

Niedługo będę wybierać piec do domu i myślę, że właśnie z powodu kompetencji serwisu będzie to też Vaillant.

Nie spotkałem sie aby inna firma tak jak Vaillant dokładała wszelkich starań podczas szkolenia instalatorów jak również służyła pomocą i doradztwem technicznym.

Miałem wcześniej doświadczenia z kotłami innych producentów i na tej podstawie twierdzę, że Vaillant wypada w tej konfrontacji bardzo korzystnie.

Ja również mam czasami problem z (...) i wystarczy jeden telefon do regionalnego koordynatora serwisu lub Pana Henryka Kowala (serwisant firmowy) i już po problemie.

:x Ktos napisal o kotle DeDietrich. Niestety w zyciu bym nie kupil tego pieca. Serwis rowniez wcale nie dziala. Byl u mnie rowniez kierownik seriwsu z Wroclawia i stwerdzil ze ten typ tak ma i juz. Bujam sie juz ok roku z nim i nawet nie racza cos odpowiedziec. Moj brat ma taki sam piec (kto inny go podlaczal i robil instalacje) i ma dokladnie te same problemy. Wiec nigdy wiecej tej firmy. U mnie jak na razie pieniadze wyrzucone w bloto.

Też wybrałam Vaillanta, a jednym z powodów była opinia o serwisie. No i sama się przekonałam, jak to wygląda. Miałam kłopot (właściwie na Forum nie powinnam się do tego przyznawać :oops:) - odłączyli na krótko gaz o czym nie wiedziałam, a potem piec się nie chciał włączyć. Zamiast zajrzeć do instrukcji wezwałam serwisanta. Przyjechał w ciągu godziny, przestawił jakiś włącznik, wytłumaczył łagodnie ciemnej babie co trzeba w takich razach robić i pojechał. Bardzo mnie wzruszył i lubię Vaillanta :D