kera511 11.06.2008 04:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 Szanowni Forumowicze Mam niewielką 700-metrową działkę na której chciałbym postawić składzik na narzędzia/opał o wymiarach 4x5 m (20 m2). Ściany będą wykonane przęseł betonowych takich jak na ogrodzenia i całość zadaszona. Nie będzie fundamentu lecz w środku chciałbym wylać posadzkę betonową.Wiem, że takie pomieszczenie wymaga zgłoszenia ale czy mogę taki składzik postawić na granicy działki (przy samym ogrodzeniu)?Za ogrodzeniem (w odległości 2 metrów) biegnie głęboki i szeroki na 5 metrów rów melioracyjny więc żaden sąsiad nie będzie się budował po tej stronie w odległości przynajmniej 5-ciu metrów. Z góry serdecznie dziękuję za odpowiedź.Pozdrawiam Kera511 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 11.06.2008 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 Wcześniej było "Składzik" jest budynkiem (ma ściany, dach i jest "trwale związany...) wobec czego stosuje się odległości od granicy tak jak dla budynku i nie ma znaczenia czy działka jest lub będzie zabudowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts