Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dolozyć do budowy czy jechać na wakacje??  

65 użytkowników zagłosowało

1. 1. Dolozyć do budowy czy jechać na wakacje??

Recommended Posts

• Odpowiedzi 73
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja zagłosowałam na wakacje bo to jest rozsądniejsze. Trzeba umieć czasami uwolnić się od budowy, zrobić coś dla siebie i rodziny a nie tylko klapki na oczy i tylko budowa. Fakt, że kaski szkoda ale i tak ciągle jej będzie za mało zwłaszcza przy budowie takiej studni bez dna jaką jest dom.

wakacje

I to nie takie po łebkach, jak najkrotsze i najtansze - tylko porządne wypasione wakacje najlepiej z dala od domu i bez "sępienia" i zalowania sobie na przyjemnosci (w granicach rozsadku) :wink:

zmeczony i wypruty psych. czlowiek malo bedzie sie cieszyl nawet najpiekniejszym domem, a wypoczety z optymizmem i energia przyjmie "drobny" fakt ze chalupa jeszcze nie skonczona lub /i nowa kuchnia bedzie musiala byc " tylko" za 10 tys a nie za 60 tys :)

na wyjazdach nabiera sie innej perspektywy i dystansu do dupereli zycia codziennego (przynajmniej ja tak mam :))

Niestety bez wakacji - wyjścia już nie ma. :(

Sprawy zaszły tak daleko, że musimy ię skupić i jak najszybciej przeprowadzić - nawet pomimo nie zakończenia wielu rzeczy. Trudno nawet mówić u nas o rozdysponowaniu kasy i oszczędnościach, bo to już ten etap, że nie ma z czego... :cry:

No i budowy w żadnym wypadku opuścić nie można przy naszym systemie budowania i na tym etapie.

Ale nie polecam ! :oops:

Życzę wszystkim milych wakacji, jeśli macie jakikolwiek wybór. :) 8)

u mnie budowa.... zaczynając budowę (2 lata temu) pojechaliśmy na super wakacje nad morze ... wiedząc, że na nastepne wakacje pojedziemy dopiero po przeprowadzce ... i tak sie tego trzymamy- cała kasa na budowe idzie .... za miesiąc sie wprowadzamy, więc tegoroczny urlop też mam na co wykorzystać :wink: :lol:

Pare tysiecy? (czyli ile?!)

Fajne wakacje mozna miec za 2000 tys + 1000 na wydatki i przyjemnosci (no ok moze 4 osobowa rodzina to pewnie z 5 tys - przyznaje ze licze wydatki 1 -2 osobowe :))

I pytanie - co to jest te 5 tys na budowie :)

Kropla w morzu ktora utonie nawet nie zauwazona :)

A wspomnienia mozna miec fajne i na najblizszy rok , pół roku naładowac akumulatory :)

(oczywiscie wybierajac z głowa bo urlop tez moze byc koszmarek i skonczyc sie bolem głowy :))

ps. na wyjazdy nie załowałam nigdy1 i nigdy nie przeliczałam ze za te kase moglabym kupic 2 sukienki, 5 par butów i nowa glazure do łazienki :)

Nigdy!

I wspomnienia z podrózy uwazam za najpiekniejsze ! Nie żałuje ani złotówki na nie wydane :)