Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dolozyć do budowy czy jechać na wakacje??  

65 użytkowników zagłosowało

1. 1. Dolozyć do budowy czy jechać na wakacje??

Recommended Posts

• Odpowiedzi 73
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A u mnie wakacji w tym roku nie będzie. musiałam dolożyć do budowy bo by nam nie,wypłacili następnej transzy. :( bardzo żałuje bo teraz dopiero widać że wyjazd baardzo by się nam przydał.

Dzięki za udział w ankiecie ,jestem zdania, że jeśli komuś nie spieszy się z przeprowadzką albo nie musi usilnie oszczędzać ,to powinien oderwać się od budowania a po powrocie zobaczyć wszystko w lepszej perspektywie :)

budowa i wakacje :]

a jakim cudem? 8)

kupilismy w listopadzie 2007 wakacje na pazdziernik 2008- dalismy zaliczke, wiec juz musimy uregulowac calosc, pewnie bysmy nigdzie nie polecieli :cry: jak bysmy wiedzieli wtedy ile kasy pojdzie na budowe... ale trzeba sobie radzic. slub :oops: , wakacje(podroz) i wprowadzka :wink:

• 3 weeks później...
  • 1 month później...

Mamy na dzień dzisiejszy budowy dość :-? . Plan na ten rok wykonany (a nawet więcej), więc w X jedziemy tam gdzie słoneczko grzeje :D . Krótkie wakacje, bo tygodniowe ale za to upragnione.

Wiadomo kasa by się przydała na budowie, ale żyć też trzeba, by nie zwariować. Może za rok mnie nie będzie stać? :wink:

Budowa! Zawsze czegoś trzeba dopilnować, zwłaszcza na etapie wykończeniówki, czasem odnoszę wrażenie że budowanie jest dla bogatych bezrobotnych co to zawsze mają czas podskoczyć i powiedzieć tak to robimy a tak nie , tu nie ten kolor... gniazdko trochę w prawo...lustro niżej...itp. Wieczne problemy z materiałem, zamawiam i ma być na następny tydzień a czekam 2-3 tygodnie, w tym czasie przyblokowane są przez to jakieś roboty, więc żeby ekipa nie miała przestojów decydujemy żeby robić coś innego. Nie mówię o tym że towar jest pomylony, albo wykonawca chce nagle zaliczkę bo mu coś wypadło, gdzieś przecięli kable i od czego są to trzeba do tego dojść dopiero, gdzieś się wwiercili w podłogówkę, zabudowa karton-gips za szeroka i coś tam nie wchodzi.... I tak to wygląda na naszej budowie, nie wiem może u was jest inaczej. Ja bym się normalnie bała wyjechać.

• 2 weeks później...

przy wykończeniówce też pewnie bym się nie zdecydował na rodzinny wyjazd i pozostawienie fachowców samym sobie.

Teraz natomiast wyjechaliśmy na urlop na dwa tygodnie kiedy na działce był zaledwie wytyczony budynek, wczoraj wróciliśmy, a dziś rano byłem świadkiem zalewania chudziaka. Do tego etapu nie mam uwag, kierbud również.

Zaopatrzyłem przed wyjazdem szefa ekipy w gotówkę na materiały, z której się rozliczył oraz zapewniłem sobie czujną opiekę sąsiada.

W przyszłym roku natomiast urlop wypadnie pewnie na etapie wykończeniówki, więc urlop albo na budowie, albo wyjedziemy z żoną oddzielnie aby ktoś pilnował realizacji planów.

budowa - tylko tam wypoczywam

w zasadzie walczę sam, więc nikt d***y nie truje

rozkładam sprzęt audio i mogę do woli słuchać muzyki nie akceptowanej przez resztę rodzinki :D

wizja wyjazdu nad morze mnie przeraża - położyć się na plaży i leżeć - horror

w góry nikt nie chce ze mną jechać - nie wytrzymują tempa zdobywania gór