Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

ooo, czyli na wiosne sie nie zanosi. U nas rano było słonko, teraz zaczęło się chmurzyc. Niech wytrwa jeszcze ze 2 dni żeby mi dach skończyli robić.

Zbrakło nam blachy :evil: :evil: ale skoro mąż bedzie musiał jechać dokupic to weźmie więcej arkuszy to od razu zrobimy parapety z tego samego materiału, myślicie że to dobry pomysł??

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pamietam jedna cenę ............. na zdjęciu jest taka skrzyneczka w kolorze i wyglądzie jak cegła ( zdjęcie-prawy górny róg) i ona kosztowała 180zł :o

Potem powiedziałam, małzonkowi, ale więcej nie mi nie mówił co ile kosztuje na tej ścinanie ............... bo najmnijesze pierdoły wychodziły najdrożej

ooo, czyli na wiosne sie nie zanosi. U nas rano było słonko, teraz zaczęło się chmurzyc. Niech wytrwa jeszcze ze 2 dni żeby mi dach skończyli robić.

Zbrakło nam blachy :evil: :evil: ale skoro mąż bedzie musiał jechać dokupic to weźmie więcej arkuszy to od razu zrobimy parapety z tego samego materiału, myślicie że to dobry pomysł??

a nie będzie Wam stukać jak deszcz będzie padał........... ja pamiętam u moich rodziców w bloku robili parapety z blachy........... to spac nie mozna było...... tylko, kap, kap, kap................

Ja bym się nie zdecydowała

no własnie tak jest zawsze, jak kupujesz cos dużego i płacisz sporo to przynajmniej to widać a takie małe niepozorne urządzenie a tyle kasy zżera. Na tym etapie trzeba sie przygotować że małe rzeczy kosztuja najwięcej

hmmm, no właśnie widzisz nad tym się nie zastanawiałam zbytnio, teraz u rodziców też są parapety z blachy ale dach jest sporo wysuniety i nie słychać jak pada, chyba że porządnie zacina.

A Wy z czego macie parapety?

Dzieńdoberek :)

czy mogę wtrącić się do dyskusji odnośnie pieców. Nie ukrywam że na bieżąco śledzę Wasze opinie, dylematy itp.

Czy nie bardziej opłaca się kupić Tobie Karolinko piec ekologiczny (taki z podajnikiem)? iI wyciągnąć z gminy dofinansowanie do tego pieca?

Moi rodzice kilka lat temu wymienili swój stary piec na taki właśnie ekologiczny i są bardzo zadowoleni. Tylko że nie wiem czy wszędzie gmina dofinansowuje takie piece.

Może spróbuj się dowiedzieć o takie dofinansowanie w Twojej gminie (a może już się dowiadywałaś???) bo chyba warto...

a różne są rodzaje pieców, np. moi znajomi mają piec z podajnikiem na eko pelet czy coś takiego, i wiesz co oni w kotłowni mają czyściuteńko, bo można to wziąć do reki i się nie pobrudzisz, tak że ten cały syf z kotłowni co jest przy węglu itp nie nosi się po całym domu.
hmmm, no właśnie widzisz nad tym się nie zastanawiałam zbytnio, teraz u rodziców też są parapety z blachy ale dach jest sporo wysuniety i nie słychać jak pada, chyba że porządnie zacina.

A Wy z czego macie parapety?

jeszcze nie mamy, ale chciałbym miec takie........................

http://www.allegro.pl/item933487728_parapet_parapety_klinkier_plytki_najwyzsza_jakosc.html

ale jak zobaczyłam cenę :o to chyba cofnę to co Ci wczesniej napisałam,:oops: że na blaszane bym się nie zdecydowała................ kurna ale to wszystko jest drogie............. ale znalazłam też takie.............i chyba cos takiego bedziemy wstawiqc, bo na moje wymarzone nas nie stać :cry: :cry: :cry: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

http://www.allegro.pl/item933697010_parapet_stalowy_powlekany_drewnopodobny_nakladka.html

to jeszcze trzeba przedyskutować

Dzieńdoberek :)

czy mogę wtrącić się do dyskusji odnośnie pieców. Nie ukrywam że na bieżąco śledzę Wasze opinie, dylematy itp.

Czy nie bardziej opłaca się kupić Tobie Karolinko piec ekologiczny (taki z podajnikiem)? iI wyciągnąć z gminy dofinansowanie do tego pieca?

Moi rodzice kilka lat temu wymienili swój stary piec na taki właśnie ekologiczny i są bardzo zadowoleni. Tylko że nie wiem czy wszędzie gmina dofinansowuje takie piece.

Może spróbuj się dowiedzieć o takie dofinansowanie w Twojej gminie (a może już się dowiadywałaś???) bo chyba warto...

a czy te dofinansowanie nie dotyczy wymiany starych pieców na nowe.......... bo cos mi tak własnie świta.................

O to nie musisz się bać, jak dobrze pójdzie będziesz siedziała na tarasie i zapomnisz, że przez chwile myślałaś, że go nie będzie.

a no nie wiem, dopadł mnie ogromny ogromniasty kryzys budowlany :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: