Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

powiem tak, ...obiad kosztuje około 20zł na jedną osobę,

Lody kręciołki - mały 4,5zł ......... maleńka porcja frytek 5zł............ ceny kosmos..........

Hmm... Karolinko dalej mi zazdrościsz bliskości morza. ?;)

Dodam, że ogólnie ceny u nas są z kosmosu a pragnę zauważyć, że mieszkam pod Gdańskiem a nie na przykład Sopot :eek: No i sezon robi swoje. ;)

Pozdrawiam i życzę miłego wypoczynku.

Dziewczyny, a jaką macie dachówkę? chodzi mi o firmę? jaką macie o nich opinie?

RuppCeramika kolor antracytowy. Jesteśmy zadowoleni. Ładnie wygląda, wykończenia, gąsiory super. Polecam

Hmm... Karolinko dalej mi zazdrościsz bliskości morza. ?;)

Dodam, że ogólnie ceny u nas są z kosmosu a pragnę zauważyć, że mieszkam pod Gdańskiem a nie na przykład Sopot :eek: No i sezon robi swoje. ;)

Pozdrawiam i życzę miłego wypoczynku.

Aniu powiem Ci że u nas sa tez bardzo wysokie ceny, miasteczko żyje z kuracjuszy i wykorzystuje to maksymalnie.

oj tak, ile ludzi tyle opinii, my też długo zastanawialiśmy sie nad rodzajem blachy, jezdzilismy ogladac domki z różnymi dachami, czytalismy ale ostatecznie przekonali nas dachowcy co do solidności planji, jak bedzie naprawde okaże sie za pare lat.

dziewczyny czy u Was też jest plaga tych latających robali "ślepaków"?

file:///C:/DOCUME%7E1/RECEPC%7E1.A-A/USTAWI%7E1/Temp/moz-screenshot.pngmy juz nie wiemy jak sobie z nimi poradzic, czym sie psiukać żeby nie gryzły i smarować po ukąszeniu??

dziewczyny, czy kóraś mi powie ile betonu wylaliście na strop teriva i schody i wieńce? czyli ile mam tego badziewia zamówić na zalanie? bo ja sie zgubiłam.. a jak mi zabraknie ? :(
cześć Beatko, my zamówiliśmy 10 m3 ale tylko na strop bo schody mielismy zalane i poszło 9 m3 a 1 wylali na drogę, w takim razie mysle że 11 m3 wystarczy spokojnie.

Cześć Karollinka :)

ale to razem z wiencami wam wyszło 9?? bo mi Pani powiedziała ze na 100m2 to 10 m3 - czyli 10 na sam strop, bez schodów i wienców...

shit. ale to ile sie tego w cm leje? 10? 5? moze tutaj jest róznica ;/

kurczaczek, to mam zgryza :) wielkie dzięki :*

znalazłam na stronie terivy, ze na nią sie leje 3-4 cm "nadbetonu", i ze

"zużycie betonu dla stropów Teriva I i Teriva NOVA uzględniając wieńce naścienne oraz żebra rozdzielcze wynosi około 10m3 na 100 m2 powierzchni." czyli potwierdza się to co piszesz, Karollinka :) Pojade po pracy na budowe i jeszcze majstra dopytam

Edytowane przez Beata&Wojtek
zawsze lepiej zamówić więcej z tym, że umów sie z nimi że niewykorzystany beton zabiorą a ty za niego nie zapłacisz. U nas była taka możliwość ale ten 1 m3 co został akurat był potrzebny na drogę.