Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ja mam sosenki nie brzózki. Sadziłam w odległości o 70 cm od siebie. A od siatki są 1 m. I tu się zastanawiam czy nie za daleko.

Sylwia, powiedz mi proszę:

1. czy dostałaś ode mnie wtedy tę kalkulację do kredytu?

2. kiedy mozna sadzic taki las? czy o kazdej porze roku sie przyjmie?

dziękuję :)

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Sylwia czy to jest cena za robotę i materiał?

u nas wyszło z tysiąc więcej!! cholera

Tak to cena za wszystko.

Robocizna około 1300zł za 125 metrów posadzki.

Piach 650zł

Cement i inne potrzebne rzeczy które kupiłam w sklepie budowlanym to 1250zł

Beatko a ocieplaliscie jakimś specjalnym twardym styropianem czy zwykłym?

ten specjalny kosztował by nas ok 1300 zł a zwykłego dużo zostało, mysle że na fundamenty by starczyło, tylko nie wiemy czy mozna ten normalny dać.

U nas było ocieplane tym utwardzonym z czarnymi kropkami.

Dziewczyny, czym będziecie palić w tym piecu? da sie to tez na ekogroszek?

A znacie jakiś dobry piec na gaz? bo my za rok mamy miec ziemny w ramach unijnego projektu i w zwiazku z tym sklaniamy sie ku takiemu grzaniu. CObym sama ni emusiala do pieca dorzuccac jak na tydzien sama zostane.:. albo jak pojedziemy na narty to zeby mamusi nie gonić :)

ja bym chciała mieć piec na miał, zasypuje sie raz na dobe i z głowy, poza tym jest tańszy od zwykłego węgla. Dowiadywałam sie czy miałem można palić w tych piecach o których niedawno rozmawiałysmy na forum to podobno aby jakis specjalny ruszt sie dokupuje i można smiało palić.

O piecach gazowych nie mam bladego pojęcia bo my nie bralismy ogrzewania gazem wogóle pod uwagę.

Tak to cena za wszystko.

Robocizna około 1300zł za 125 metrów posadzki.

Piach 650zł

Cement i inne potrzebne rzeczy które kupiłam w sklepie budowlanym to 1250zł

no to u nas tez tak, ale doszedł jeszcze styropian za ok. 1500 zł a u Was wcześniej był kładziony, no nie?

w takim razie ceny bardzo podobne

U nas było ocieplane tym utwardzonym z czarnymi kropkami.

a no własnie, czyli to tym droższym, musze sie dowiedzieć czy koniecznie musimy w niego inwestować,

Sylwia, powiedz mi proszę:

1. czy dostałaś ode mnie wtedy tę kalkulację do kredytu?

2. kiedy mozna sadzic taki las? czy o kazdej porze roku sie przyjmie?

dziękuję :)

1. Tak dostałam tą kalkulację. Dziękuję

2. Sosenki sadziliśmy rok temu o tej porze. Sadziłam jednoroczne drzewka około 20-30 cm. Są one bardzo tanie w szkółkach leśnych. I w tym roku największe mają do 70 cm. Przyjęły się w większości. Z tego co wiem to najlepiej sadzić na jesień lub wiosnę.

no to u nas tez tak, ale doszedł jeszcze styropian za ok. 1500 zł a u Was wcześniej był kładziony, no nie?

Tak styropian był kładziony wcześniej. Czyli wychodzi podobnie;)

Dziewczyny, czym będziecie palić w tym piecu? da sie to tez na ekogroszek?

A znacie jakiś dobry piec na gaz? bo my za rok mamy miec ziemny w ramach unijnego projektu i w zwiazku z tym sklaniamy sie ku takiemu grzaniu. CObym sama ni emusiala do pieca dorzuccac jak na tydzien sama zostane.:. albo jak pojedziemy na narty to zeby mamusi nie gonić :)

Beato co do pieca to ze mnie marny doradca. Ten o którym pisałam jest na wszystko, co byś nie włożyła to spalisz. A na ekogroszek są piece z podajnikiem. Te które kosztują około 8000zł.

Beatko a ocieplaliscie jakimś specjalnym twardym styropianem czy zwykłym?

ten specjalny kosztował by nas ok 1300 zł a zwykłego dużo zostało, mysle że na fundamenty by starczyło, tylko nie wiemy czy mozna ten normalny dać.

My ocieplaliśmy takim niebieskim hydro coś tam, takim specjalnym do wysokich wód podobno :)

dziewczyny, ale vczemu macie 125 m posadzki? przeciez dół ma 100 i góra ma 100? czy posadzki nie robi sie wszedzie?

dziewczyny, ale vczemu macie 125 m posadzki? przeciez dół ma 100 i góra ma 100? czy posadzki nie robi sie wszedzie?

u nas wyszło 153 mkw, w projekcie jest 151 ale doszła piwniczka wiec chłopaki idealnie wymierzyli, też sie zastanawiam dlaczego u Sylwii tak mało naliczyli?

a no jasne, nie na wszystkim da sie zaoszczędzic.

A co tam u Ciebie Beatko? Jak maluszek?

Maluszek strasznie ruchliwy jest i zdjecia nei da sie mu zrobic :) zobaczymy za tydzień- może uda sie już płeć rozpoznac:)

Witam.

Widzę gorące tematy.

My mamy piec gazowy i piec podobny do tego co wczesniej ten niebieski pokazywałyscie. Wrzucam dwa kloce i woda po 30 min gorąca.

Pozdrawiam

u nas wyszło 153 mkw, w projekcie jest 151 ale doszła piwniczka wiec chłopaki idealnie wymierzyli, też sie zastanawiam dlaczego u Sylwii tak mało naliczyli?

A no u mnie jest inaczej. My mamy inny projekt. Pod garażem i kotłownią mamy zrobioną piwniczkę. I już na etapie budowy zrobiliśmy tak że w garażu i kotłowni nie wylewaliśmy posadzki.