Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

ja składałam gdzieś w marcu, czekałam pół roku na kase, teraz tez sie przymierzamy do skompletowania wniosku bo kasa potrzebna.

Właśnie księgowa nam powiedziała ,żeby szybko to zrobić bo za chwilkę ludzie zaczną dostawać Pity i będą się rozliczać ,że teraz jest szansa do 2-3 mc .Też kasa potrzebna .

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja szukam ekipy która będzie robiła wszystko bo mój mąż nie ma na to czasu. Na piątek się umówiłam z pierwszą ekipą i nie mam zielonego pojęcia jakie są ceny.

On przez telefon mówił że mniej więcej za położenie paneli 11zl/m2 a płytki 30-35zł. Ale mówił coś że jak by robił całość to możemy umówił sie na cenę za wszystko.

A za elewacje Renatko może wiesz ile?

w okolicach Wrocławia standard cenowy to 50 zł m2 ocieplenia (2 warstwy wełny + folia + 1 warsta płyt) dla dwóch warstw płyt to 75 zł /m2.

cena za kafelki słyszałam 70 zł.m2 wiec 35 to bardzo tanio

70 metr nigdy bym nie dała ,teraz jest zima i raczej nikt remontu nie robi więc łapią takich jak my co wykańczają to i cene muszą mieć ok ,mama robiła w lecie i wszystko ją wyszło 2.tys w tym nowa wylewka robiona prze glazurnika , zmiana odpływów ,malowanie wszystko na tip top łazienka 7 metrów2.
Beata idruga sprawa ,że sąsiad tej ekipie zlecił kilka prac ocieplanie domu ,ocieplanie i zabudow poddasza ,flizy ,terakota i podobno też kominek więc prace mają na 2-3 mc .
70 metr nigdy bym nie dała ,teraz jest zima i raczej nikt remontu nie robi więc łapią takich jak my co wykańczają to i cene muszą mieć ok ,mama robiła w lecie i wszystko ją wyszło 2.tys w tym nowa wylewka robiona prze glazurnika , zmiana odpływów ,malowanie wszystko na tip top łazienka 7 metrów2.

Mi też sie wydaje, że 70 zł za metr to duzo, nie ma co pozwalać windować cen wykonawcom.

Dzwoniłam pytałam kolejne ekipy o ceny to płytki u nas układają mniej więcej od 30-40 zł / m2, malowanie stiukiem - 70zł/m2, docieplenie domku 30-40 zł /m2.

Mój mąż upatrzył sobie wkład kominkowy taki:

http://www.mega-meble.pl/upload/oferta_produkty_gallery/6b50ca61e430cb578da05fb7f661c933_1.jpg

Miało być bez kominka ale ten mężowi się bardzo spodobał. Tyle że on jak coś znajdzie to zawsze musi być drogie

No i pytałam dziś o cenę - najtaniej po znajomościach za 4000 tyś. Za połowę ceny był by taki:

http://www.kominkimatlak.pl/produkty/medium/39.jpg

Ten drugi jest żeliwny. I jeszcze czymś się różni. Nie wiem czy na zdjęciu widać.

My jeszcze nie składaliśmy chcemy dopiero na koniec żeby dostać więcej kasy na wykończeniówkę :)

Właśnie księgowa nam powiedziała ,żeby szybko to zrobić bo za chwilkę ludzie zaczną dostawać Pity i będą się rozliczać ,że teraz jest szansa do 2-3 mc .Też kasa potrzebna .

Szkoda Dziewczyny , ze nie zrobilyscie rozliczenia zwrotu za materialy do konca roku 2010 ( czesci faktur ) .... od nowego roku zmienila sie cena 1m2 powierzchni uzytkowej budynku mieszkalnego przyjmowana na potrzeby obliczenia .... krotko mowiac inwestor traci jakies 600 zl. na metrze kw.....

A jak macie jakies pytania odnosnie VAT- u to najlepiej tutaj zapytac http://forum.muratordom.pl/showthread.php?48402-Zwrot-VAT/page270&highlight=Podatek

BELLADONNA odpowiada na wszystkie nurtujace pytania ......

Dzwoniłam pytałam kolejne ekipy o ceny to płytki u nas układają mniej więcej od 30-40 zł / m2, malowanie stiukiem - 70zł/m2, docieplenie domku 30-40 zł /m2.

Mój mąż upatrzył sobie wkład kominkowy taki:

http://www.mega-meble.pl/upload/oferta_produkty_gallery/6b50ca61e430cb578da05fb7f661c933_1.jpg

Miało być bez kominka ale ten mężowi się bardzo spodobał. Tyle że on jak coś znajdzie to zawsze musi być drogie

No i pytałam dziś o cenę - najtaniej po znajomościach za 4000 tyś. Za połowę ceny był by taki:

http://www.kominkimatlak.pl/produkty/medium/39.jpg

Ten drugi jest żeliwny. I jeszcze czymś się różni. Nie wiem czy na zdjęciu widać.

Sylwia na dzień dzisiejszy również planujemy taki narożny kominek. Miał być kominek dwustronny (jedna część w salonie a druga w przedsionku) ale zrezygnowaliśmy z tego pomysłu, ponieważ w takim układzie bardzo ciasno by było (z klatki schodowej by się zaraz wchodziło na kominek- jakiś mebel przenieść masakra, no i drzwi w przedsionku byśmy musieli mieć dosyć wąskie, dlatego też chyba będzie taki narożny kominek jak na 1 zdjęciu (teraz rozglądamy się jaka cena, jaki model, wygląd, parametry itd) .

Beatko ten drugi to żeliwny cena około 2 tyś ale on jest ze szprostem. A tego pierwszego to cena min 4 tyś. Drzwi całe z szyby:)

Nam się podoba też ten pierwszy:)

Edytowane przez sylwia&radek
Nasz hydraulik powiedział,że najlepsze są żeliwne kominki i piece .My kupujemy z płaszczem wodnym albo Zuzie albo Maje .

My też planujemy Zuzię albo Maję ale bez płaszcza.

oo witam:) jak miło, coraz więcej budowlańców się ujawnia, a powiedz jak można Cię znaleźć na DI?

Bardzo prosto prościutko, znajdziesz mnie w tym wątku co się ujawniłaś:D

My też planujemy Zuzię albo Maję ale bez płaszcza.

Moja kuzynka ma bez płaszcza i mówi ,że jak tylko będą wolne pieniążki to będą wymieniać na płaszcz ,mówi ,że na dole ciepełko a na górze u dzieciaków chłodno przeszkadza to np w nauce siedzą bez ruchu przy biurku i musi włączać centralne a kominek dałby sobie rade . Koleżanka ma z płaszczem i jest zadowolona zapala rano mąż przed pracą i ona jak wstaje jest ciepło odprowadza dzieciaki do szkoły dokłada jedzie do pracy na 4 godziny jak wraca czuje jeszcze ciepło oczywiście nie w wielkie mrozy .W wielkie mrozy odpala gaz .Karolinko może chodź rozprwadzicie nadmuchy na pomieszczenia na górę.