Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do "Dom w Koniczynce- nasze miejsce na ziemi

Recommended Posts

my mamy blachodachowke planjia, mi sie bardzo podoba:) szczególnie kolor:)

Cześć Karolinko,

Witam sąsiadkę po długiej przerwie:) Obejrzałam zmiany w domku i całkiem fajnie to już wygląda. Chciałbym zapytać od kogo kupowałaś w okolicy pokrycie dachu. Rodzice przymierzają się do remontu generalnego dachu i obiecałam, że trochę pomogę w wyszukaniu informacji...

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

cześć Kochane:)

wróciłam, przyjechalismy w niedzielę nad ranem a dziś juz w pracy.

Urlop mimo braku słońca baaardzo udany.

jestem wogóle nie opalona, mąż mówi że to zdrowo:) opalać sie będę w malinach bo od dzis zaczynam pracować na 3 etat.

nad morzem było super, całe dnie spedzalismy na plaży bo było cieplo, Kinga zachwycona woda, falami, spacerami wzdłóż plazy, a my z mężem juz od baaardzo dawna nie mieliśmy tyle czasu dla siebie i musze przyznać że ten wyjazd był nam potrzebny.

Jeden cały dzień był deszczowy więc bylismy w Akwarium w Gdyni, w Sopocie na molo i odwiedzilismy moją koleżanke z liceum która mieszka w tamtych okolicach.:)

teraz koniec tego dobrego, czas zacząć zarabiać bo w połowie miesiąca wchodzi hydraulik.

Cześć Karolinko,

Witam sąsiadkę po długiej przerwie:) Obejrzałam zmiany w domku i całkiem fajnie to już wygląda. Chciałbym zapytać od kogo kupowałaś w okolicy pokrycie dachu. Rodzice przymierzają się do remontu generalnego dachu i obiecałam, że trochę pomogę w wyszukaniu informacji...

witaj Renka:)

my kupowialiśmy blache w Końskowoli, jak sie jedzie od nałeczowa na Puławy to przed wiaduktem w Pulawach po lewej stronie, jesteśmy zadowoleni z obsługi bo praktycznie idealnie nam wymierzyli i wyliczyli ile czego potrzeba no i cene mieli najlepszą w okolicy.

Hej hej Karolinko:) mam nadzieję, że Tobie na urlopie pogoda dopisuje, oby bo u nas porażka, leje już drugi dzień........i ogólnie jakoś tak mi smętnie:(

W sobotę wystartowaliśmy wreszcie z centralnym, grzejniki już wiszą, oby tak dalej:D

Pozdrawiam i życzę duuuuuużo słonka:bye:

witaj Gosia, to u Ciebie wreszcie prace ruszyły, my też za jakieś 2 tyg zaczynamy hydraulikę, gość nam polecił kupic jakis rozgałęziacz do podłogówki za ok. 2 tys ze podobno bez tego słabo grzeje, macie cos takiego?

oj tak, wypoczelismy :)

od razu własciwie bierzemy sie za robotę, jutro jedziemy po tuje, zamówiliśmy 50 sztuk, z posadzeniem ich muismy zaczekac do jesieni, ale to nawet dobrze bo beda w pojemnikach, blisko domu postawimy i codziennie bede mogła podlewac.

za 2 tyg wchodzi hydraulik, potem mam nadzieje ze wystarczy na wylewki, no i koniecznie trzeba podbitke zrobić, planów jest duzo, zobaczymy co z tego wyjdzie,

Gosiu to w takim razie macie takie same plany jak my co do dalszych prac w chałupkach. ciekawe jak to wyjdzie bo i u nas kasy na wiecej narazie nie starczy, przez zime chcemy uzbierac na ocieplenie domku z zwenątrz.

Gosiu byłabym Ci wdzieczna za info o tym rozdzielaczu, podobno bez niego podłogówka ledwo grzeje, sasiedzi go nie zrobili i załują, poprzedni hydraulik nic o tym nie wspomniał, a teraz ten obecny twierdzi ze bez tego czegos nie warto robic podłogówki, nie zastanawiałabym sie nad tym gdyby nie cena tego ustrojstwa, bo te 2 tys moznaby w cos innego zainwestowac.

Karolinka

Taką informację dostałam na temat mojej podłogówki od Hydraulika. jakiś rozdzielacz tu widnieje. Nie wiem jednak jaka jest jego cena, ponieważ płacę za całość.

Podłogówka - wiatrołap, korytarz, kuchnia z jadalnią, łazienki - Rehau - pex+szafka rozdzielaczowa biała, rozdzielacz, pompa Grundfoss,zawór mieszający ESBE, włącznik termiczny pompy, folia ekranująca alu

Nie wiem , czy Ci to w czymś pomoże ,ale jakby co to mogę dać namiary na mojego hydraulika to możesz go zapytać To jest forumowy Mały. Bardzo pomocny człowiek.