mariomili 12.08.2010 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 Hej Karolina Jak tam malinki -mniam. Robisz jakies konfitury ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 13.08.2010 07:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2010 U mnie jest podobnie, tez bez kredytu i po kazdym etapie trzeba zdecydowac co nastepne. My wlasnie jestesmy przed hydraulika i tez nie wiemy ile nas to wyjdzie w calosci. Emilka my tez teraz lada dzien zaczniemy robic hydraulikę, powiem Ci że nie mało to bedzie kosztowac:) Wiem że Cię pocieszyłam:) sama byłam przekonana że za te pieniądze które mamy pozwola zrobic więcej ale niestety każda pierdółka zmniejsza skutecznie wysokość kupki z kasą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 13.08.2010 07:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2010 Hej Karolina Jak tam malinki -mniam. Robisz jakies konfitury ? narazie jeszcze nie, soki będę robiła pod koniec sezonu bo wtedy owoc najsłodszy, najbardziej soczysty i soczki najlepsze wychodzą. jak 3 miesiące spędze w malinach to uwierzcie że całą zime nie tknę nic co ma związek z tymi owocami:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 13.08.2010 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2010 narazie jeszcze nie, soki będę robiła pod koniec sezonu bo wtedy owoc najsłodszy, najbardziej soczysty i soczki najlepsze wychodzą. jak 3 miesiące spędze w malinach to uwierzcie że całą zime nie tknę nic co ma związek z tymi owocami:) To jak nie będą Wam schodzić soczki to podeślij do nas;) My malinki bardzo lubimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 15.08.2010 03:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2010 Hejka Karollinko Milego dzionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 15.08.2010 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2010 Emilka my tez teraz lada dzien zaczniemy robic hydraulikę, powiem Ci że nie mało to bedzie kosztowac:) Wiem że Cię pocieszyłam:) sama byłam przekonana że za te pieniądze które mamy pozwola zrobic więcej ale niestety każda pierdółka zmniejsza skutecznie wysokość kupki z kasą. Ja jutro dzwonie do mojego hydraulika zeby mu przypomniec o sobie, kiedy ma zaczac. My narazie same rurki w tym podlogowke, bez pieca ( piec planujemy wstawic blizej zimy ) Mam nadzieje, ze jak to skonczymy to inne prace beda troche tansze;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 15.08.2010 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2010 narazie jeszcze nie, soki będę robiła pod koniec sezonu bo wtedy owoc najsłodszy, najbardziej soczysty i soczki najlepsze wychodzą. jak 3 miesiące spędze w malinach to uwierzcie że całą zime nie tknę nic co ma związek z tymi owocami:) Ja z mila chcecia zjadlabym, mniam:rolleyes: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 17.08.2010 06:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 Ja jutro dzwonie do mojego hydraulika zeby mu przypomniec o sobie, kiedy ma zaczac. My narazie same rurki w tym podlogowke, bez pieca ( piec planujemy wstawic blizej zimy ) Mam nadzieje, ze jak to skonczymy to inne prace beda troche tansze;) Emilka widzę że macie identyczne plany jak my:) też planujemy rozłożyć rurki, podłogówkę, pieca to narazie wogóle nie mamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 17.08.2010 06:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 Witam w rześki, chłodny, miły poranek:) jestem w pracy więc mam troche czasu na fm. Wczoraj był u nas hydraulik, zaczyna w czwartek albo piątek:):) już sie nie moge doczekać, mam nadzieję że robota pojdzie sprawnie i bez wiekszych problemów i niespodzianek. Do czwartku musze się zastanowić i juz określić co gdzie ma być i co gorsze jakich wymiarów. O ile w kuchnie mam pewność co i jak ma byc to w łazienkach są pewne wątpliwości, jakie Wy planujecie rozmieszczenie w łazienkach (to pytanie głónie do Koniczynówek:) ), na co zwrócić uwagę, co radzicie jeśli chodzi o wymiary wanny czy umywalek??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 17.08.2010 08:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 A powiedz Gosiu czy na górze robicie 1 czy 2 umywalki?my na dole zrobiliśmy własnie murowany prysznic tzn taka wnękę zmniejszajac kotłownie, uważam że to jedna z lepszych decyzji bo jakoś nigdy nie byłam przekonana do tych kabin prysznicowych szklanych poza tym łazienka się zwiększyła i wydaje mi sie że bedzie funkcjonalnie bo my musimy jeszcze zmiescic w dolnej łazience pralke.co do tych wymiarów armatury to sama nie wiem jakie podac, to sie moze jakos ominie ale koniecznie musze wiedziec jakie baterie beda czy ze ściany czy z umywalek. Hydraulik mówi ze armatura krakowska jest dobra, on poleca, Kasia 256 chyba kiedys też cos wspominała o takiej, ze dobra, muszę przejrzeć ofertę i zobaczyć co mi sie podoba. file:///C:/DOCUME%7E1/RECEPC%7E1.A-A/USTAWI%7E1/Temp/moz-screenshot-1.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 17.08.2010 10:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 a no właśnie zwróciłaś uwage jeszcze na ten panel, tez musze juz wiedzieć czy zwykłą baterie chce czy panel, tak samo z bateriami.Zastanawia mnie jedna rzecz mianowicie szafki z rozdzielaczami do podłogówki i grzejników, mają być 3- dwie na dole i jedna na górze, muszą być w centrum domku i teraz mam zagwostke gdzioe je umieścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 17.08.2010 10:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 no tosz cholera po co nam 3???no i teraz Gosiu pytanie najważniejsze jakie masz rozdzielacze tzn jakiej firmy i jaki jest ich koszt.Nasz hydraulik to może i dobry fachowiec ale tak mułowaty że ja mało nie wyszłam z siebie jak wczoraj z nim gadałam, żadnego słowa oprócz tak i nie nie można z niego wydusić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 17.08.2010 11:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 ale widzisz, przynajmniej powie Ci wszystko o co zapytasz:)musze jeszcze spisać wszystkie swoje pytania i watpliwości i wypytać go szczegółowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 17.08.2010 12:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 zarasz poszukam w necie tych rozdzielaczy, dzieki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 17.08.2010 12:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 znalazłam ten rozdzielacz, no elegancki ale cena takiego jak nam trzeba to ok 500-600 zł więc podejrzewam że trzeba jeszcze coś do niego dokupić żeby wszystko razem kosztowało prawie 2 tysie?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaMariusz 18.08.2010 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 Witam Karolinka, bardzo ładny domek, pięknie idzie Wasza budowa. Czy budowaliście przez zimę bez przerwy? My zaczynamy we wrześniu i martwię się, czy przykryją nam dach przed zimą Pozdrawiam, Joanna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 19.08.2010 09:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 witaj Asiu, dzięki za odwiedziny:)pięknie, pięknie idzie budowa tylko dłuugo i jakos narazie nie ma nadziei i planów na szybkie zakończenie.My budowaliśmy w tamtym roku w maju, chcieliśmy w lipcu przykryć koniczynke, ekipa jednak musiała sie wywiązać z umów na innych budowach i do nas dotarli w listopadzie- zrobili więźbę i pokryli ja folią, chcieliśmy od razu przykrywać blachą niestety pogoda pozwoliła na to dopiero w lutym. Wydaje mi sie że jak masz dobre, solidne i zorganizowane ekipy to do zimy powinnaś bez problemu przykryć domek, dużo zależy od pogody która niestety akurat w tym okresie może być bardzo kapryśna.My jak zalewaliśmy fundamenty we wrześniu 2008 roku to była tak piękna jesień że do zimy spokojnie uwinelibysmy sie z robotą, ale budujemy etapami więc nie było wtedy mowy o murowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaMariusz 19.08.2010 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 Karolinko, dzięki za odpowiedź My mamy jedną ekipę od wszystkiego, tj. SSO i więźba, więc mam nadzieję, że dobrze szło, ale oczywiście wszystko zależy od pogody:rolleyes: Nasz majster nie buduje, jak są przymrozki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 20.08.2010 02:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 Hejka Karollinko U mnie bedzie tak jak i u Ciebie ..... budowanie etapami .... zaczelam na wiosne 2010 , a skoncze pewnie na wiosne 2014 .... ale nie spieszy mi sie i jest to celowe posuniecie .... rozkladam koszty na lata zwlaszcza , ze bez kredytu buduje Stylusia .... za kilka dni beda chlopaki konczyc murowanie i zaczynaja wiezbe od srody .... na poczatku wrzesnia wchodzi dekarz ( hej witaj przygodo ) i po zakonczeniu prac Pana daszkowego zamykam budowe na zime tzn. zostaje SSO Buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 20.08.2010 06:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 (edytowane) Hej Karola:D jak tam pogadałaś sobie z panem hydraulikiem????? Rozwiał Twoje wątpliwości?? Ciekawa jestem co wyszło z tymi rozdzielaczami?? Karolina a może te dwa tysiące to rozdzielacze plus szafki do nich, bo ja wypytałam mojego M-za szafki płaciliśmy oddzielnie. Niestety nie mam jeszcze faktury z hurtowni bo wciąż coś dobieramy i płacimy raz trzy tysiące raz cztery, kiedy wreszcie koniec???????? A macie Karolinko już grzejniki? Bo u nas ceny grzejników rozszalały się na dobre, nam się udało kupić po niższych cenach z rabatem po znajomości, czekamy jeszcze na ten niziutki a długi grzejnik pod okno w wykuszu. A poza tym wysprzątałam wreszcie górę na gotowo pod styropian, dziś przyjeżdża moja siostrzyczka do dzieciaków i od jutra ostro walczymy z tym styropianem:D Pozdrawiam:) Gosiu pogadałam sobie, pogadałam o ile można nazwać to rozmową zastanowiłam sie nad tym co mi kazał, mniej wiecej wszystko wiem. Byliśmy w hurtowni hydraulicznej popytac o ceny materiałów no ale musimy pojechać tam z hydraulikiem, niech sam powie co potrzeba i wtedy będzie ostatecznie wiadomo ile kasy nam trzeba. Grzejniki kupiliśmy jakoś na wiosnę, także tu problem z głowy przynajmniej, musimy jeszcze dokupić jedynie łazienkowe ale to już mniejszy wydatek. Ale Ci zazdroszczę juz tego porządkowania, zawsze to juz krok bliżej żeby koniczynka wyglądała jak domek:) U nas dzis hydraulik zaczyna prace, ale sie cieszę:) w przyszłym tygodniu przyjdzie Pan obrobic ten trójkąt z przodu żeby szparami wiatr nie hulał no i chyba może we wrześniu zrobimy podbitkę bo po tych ostatnich wichurach dziekuję Bogu że dach ocalał a tak bedzie bezpieczniej że nic nie podwieje. aaaa no i wreszcie weżmiemy sie za porządkowanie działki, przekopiemy, wyrównamy, posadzimy krzoczki, nie wiem jeszcze kiedy to dokładnie nastąpi ale wiadomo że przed zimą ale teraz mamy młyn, malin jest tyle że szok, a ja mam jeszcze zlecenia,oj ale sezon, a co wekkend jakaś impreza, odpocząć nie ma kiedy. W sobotę idziemy na 80 urodziny cioci:D:D imprezja w restauracji to przynajmniej pojemy cos dobrego:) Edytowane 17 Stycznia 2011 przez Karollinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts