Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do "Dom w Koniczynce- nasze miejsce na ziemi

Recommended Posts

Hejka Karollinko :)

U mnie bedzie tak jak i u Ciebie ..... budowanie etapami .... zaczelam na wiosne 2010 , a skoncze pewnie na wiosne 2014 .... ale nie spieszy mi sie i jest to celowe posuniecie .... rozkladam koszty na lata zwlaszcza , ze bez kredytu buduje Stylusia :rolleyes:.... za kilka dni beda chlopaki konczyc murowanie i zaczynaja wiezbe od srody .... na poczatku wrzesnia wchodzi dekarz ( hej witaj przygodo :wiggle:) i po zakonczeniu prac Pana daszkowego zamykam budowe na zime tzn. zostaje SSO

Buziaki :hug:

Edytko nam też odpowiada takie budowanie, z jednej strony to sie ciągnie ale z drugiej potem bedzie łatwiej jak do banku nie trzeba bedzie co miesiąc wpłacać kasiorki.

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Czesc Karolinka :)

Widze ze tez zaczeliscie hydraulike. U nas tez juz byly poczatki ale pan nie zdazyl przed moim wyjazdem i skonczy dopiero jak ja wroce. Nie chce nic robic jak mnie nie bedzie. Niby mamy wszystko ustalone ale on chce czekac az ja wroce. Niby to kobiety sa niezdecydowane ale faceci nie lepsi.

U mnie tez sa 3 skrzynki. Jedna na gorze a dwie na dole. Jak jeszcze masz jakies watpliwosci to pisz moze pomoge. Co do lazienek nic nie pomoge bo moje sa inne.

PS Wakacje super.

Pozdrawiam

Edytko nam też odpowiada takie budowanie, z jednej strony to sie ciągnie ale z drugiej potem bedzie łatwiej jak do banku nie trzeba bedzie co miesiąc wpłacać kasiorki.

Fajnie byloby moc sie szybciutko wprowadzic i cieszyc domkiem :wiggle: , ale tak jak piszesz jeszcze fajniej uniknac odsetek w banku brrrrrrrrrrrr

Sylwia a Ty jeszcze w Polsce jesteś czy już u męża??

Pozdrawiam i pędzę do M na budowę:)

Witam

Od 15 sierpnia jestem poza domem. Teraz jestem u meza.

Pozdrawiam wszystkich. Jaka u Was jest pogoda? U nas padalo cala noc a teraz wieje silny wiatr. I jak tu sie wybrac na miasto w taka pogode?

cześć Sylwuś, no to macie prawdziwie londyńska pogodę:/

u nas upał, już którys dzień z kolei mocno przygrzewa, na szczęście burze nas omijają wielkim łukiem.

Wreszcie masz prawdziwe wakacje, korzystajcie ile wlezie bo potem jak wpadniesz w wir robót to nie zauważysz jak szybko mija dzień za dniem.

My teraz tak żyjemy na pełnych obrotach, nie ma czasu na NIC!!! a w dodatku jestem dziś strasznie zestresowana bo czekam na wiadomość z przedszkola czy Kinga została przyjeta.

Poza tym działa hydraulik, zadowolona jestem z niego jak narazie:)

Cześć dziewczyny, przyszłam się przywitać po miesięcznej nieobecnosci :)

Trochę urlopu a potem nadrabianie zaległości w pracy i latanie po banku.

Bo my załatwiamy kredyt. wynajmujemy aktualnei mieszkanie wiec jak policzyłam to budowa za gotówkę ciągnęła by się tyle, że cena wynajmu przekroczyłaby znacznie odsetki... Grunt to dostosować opcję do swojej sytuacji :)

w czasie mojej nieobecnosci Panowie wylali strop i schody i można z pięterka świat podziwiać :)

Co do łazienki górnej (dolną mamy inną) to ja nie robię tej "szafki" w korytarzu. Poszerzam o nią łazienkę i połowa będzie szafką od dołu do sufitu a druga połowa będzie częścią murowanego prysznica. Po przekątnej wanna. Zwykła. Aktualnie mamy trójkątną i 40 min czaekam aż się woda naleje, więc na pewno takiej dużej nie będziemy robić. umywalki w planie są 2. a na scianie z prysznicem wc i bidet.

Pralka będzie miała 2 opcjie: górna łazienka lub pom. gospodarcze. Bo się nie zdecydowałam jeszcze:)

Co do pralki to jedno wiem(podpatrzone u znajomych): pralkę trzeba postawić na podwyższeniu (np. murowana półka). pod spód mozna schować jakieś miski czy coś i wyciaganie prania jest łatwiejsze (nei trzeba się tak schylać- miska na podeścik i już :D)

Super widomosc. Fajowo ze Kingusia bedzie chodzila do przedszkola. Gratulacje :)

A co hydraulik juz zrobil? Jak ida postepy? U mnie niby jeszcze zostalo do zrobienia ogrzewanie podlogowe. Ale poki co to nie wiem jak to wszystko wyglada. Mam nadzieje ze nic nie jest inaczej niz chcialam.

Buzka

Super widomosc. Fajowo ze Kingusia bedzie chodzila do przedszkola. Gratulacje :)

A co hydraulik juz zrobil? Jak ida postepy? U mnie niby jeszcze zostalo do zrobienia ogrzewanie podlogowe. Ale poki co to nie wiem jak to wszystko wyglada. Mam nadzieje ze nic nie jest inaczej niz chcialam.

Buzka

byłam dziś na budowie popatrzeć na postępy robót, no i widać już coś:) poprowadzone są wszystkie rurki do łazienek, teraz będzie robił do podłączenia grzejników, ogólnie robota sprawnie idzie, najwazniejsze ze nie ma problemów, odpukać puk puk:)

nawet dzis ani razu nie zadzwonil do nas, ma co robic narazie.

lada dzien bedzie rozkładał podłogówkę, jeszcze z tydzien i skonczy swoja robote, a potem moze wylewki.

Przyznam się że robiłam nieco na oko i w 100% wierząc w wyliczenia Angie83, która udostępniła mi swój plan do kredytu :D a poniewaz jest duzo dalej i mowi ze na styk i do tego moje okolice to sobie pozwolilam pójść na łatwiznę :D

witaj Beatko po długiej nieobecności, byłabym Ci wdzięczna za podeslanie tego planu Angie narazie z czystej ciekawosci i dla porównania jak u nas to wychodzi finansowo, cieszę się że u Was też postępy w koniczynce:)

Przyznam się że robiłam nieco na oko i w 100% wierząc w wyliczenia Angie83, która udostępniła mi swój plan do kredytu :D a poniewaz jest duzo dalej i mowi ze na styk i do tego moje okolice to sobie pozwolilam pójść na łatwiznę :D

Hej ja tak jak Karolinka jestem ciekawa wyliczen. My wciaz nie podjelismy decyzji w sprawie kredytu. Wiec jak bys mogla to podeslij koszty. Dziekuje:)

dziewczyny!! oszalałam:):) wpadłam w wir przygotowań i zakupów przedszkolnych:)

jak pojechałysmy do marketu to z działu szkolnego nie można było nas wyciągnąć, pół dnia przebierałyśmy kredki, farbki, flamastry itp itd, ależ teraz są piękne rzeczy, te zakupy sprawiły mi wiecej przyjemności niz ciuchowe:)

poza tym nowy zestaw ubranek, buciki, pierdułki różne różniste. Teraz żeby tylko Kinga sie zaaklimatyzowała w przedszkolu i będzie super.

Jako że zainteresowanie pracami budowlanymi zeszło na drugi plan to nie znam szczegółów stanu robót hydraulicznych, wiem że wszystko idzie zgodnie z planem i widać już postępy prac:)

Dziewczyny,

bardzo bym Was prosiła, żebyście na PRIV do Angie napisały, bo bez jej zgody nie chciałabym przesyłać jej dokumentów.

Za to mogę Wam przesłać na PRIV skan mojego harmonogramu prac do banku z wycenami poszczególnych etapów.

Beatko możesz przesłać na priv swoje obliczenia, ja chcę tylko orientacyjnie porównać koszty, do Angie też sie zgłosze:)

dziewczyny!! oszalałam:):) wpadłam w wir przygotowań i zakupów przedszkolnych:)

jak pojechałysmy do marketu to z działu szkolnego nie można było nas wyciągnąć, pół dnia przebierałyśmy kredki, farbki, flamastry itp itd, ależ teraz są piękne rzeczy, te zakupy sprawiły mi wiecej przyjemności niz ciuchowe:)

poza tym nowy zestaw ubranek, buciki, pierdułki różne różniste. Teraz żeby tylko Kinga sie zaaklimatyzowała w przedszkolu i będzie super.

A mnie ten wielki wybór wkurza. bo tak naprawde płaci sie za wyglad, a nie za jakość. Dlatego też cieszę się, że w naszym przedszkolu płaci się składke na wyprawkę i przedszkole wszystkim dzieciom kupuje jednakowe rzeczy :)

Dzień dobry :) Ostatnio nie mam czasu na forum :) dopadl mnie syndrom wicia gniazda :) ciągle sprzatam, przemeblowuje itp. Jeszcze jestem w dwupaku i podejrzewam, że pochodzę sobie jeszcze ze 2 tygodnie :) coś ten mój synek nie spieszy się wcale :)

W Koniczynce ciagle cos sie zmienia, ale generalnie sa to prace mało widoczne :) Na listopad zaplanowalismy podbitkę - chcielismy wczesniej, ale ekipy mają napiete harmonogramy. wiecej napiszę póżniej u siebie :)