Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

witaj Kasiu, no a ja co dzień zastanawiam sie co u Ciebie, taka cisza była że myslałam ze już jesteś po porodzie, ale z drugiej strony po co ma sie Maluszek spieszyć na świat, gdzie mu bedzie lepiej:)

U nas w przedszkolu też jest skladka na wyprawkę i wszystkie dzieci maja wszystko jednakowe.

ale nie mogłam sie oprzeć żeby nie pokupować małej do domu takich dupereli, niby jest tego w domu pełno ale teraz kupilam komplet i zaznaczyłam ze bedzie mogła z niego korzystac dopiero za tydz, po powrocie z zajęć. Teraz tylko wyciaga i ogladamy i zaczwycamy sie wszystkim.

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

witam w paskudny, deszczowy i zimny dzien, brrrr.

Plan na dzisiejsze popołudnie to ukrycie sie pod cieplutkim kocykiem z bajkową książką w ręce i Kingą obok:)

U nas w miasteczku trwaja teraz międzynarodowe loty balonowe i wczoraj cały wieczór nad nasza koniczynką latały balony:):) super widok, kolorowe, latają niziutko, może później wkleje fotkę, na dziś był zaplanowany nocny pokaz balonów ale w taka pogode pewnie odwołają:(:( miejmy nadzieje że chociaż w wekkend będzie słonecznie.

zapomniałam dodać że hydraulik jutro albo w poniedziałek kończy swoja robotę:)

podliczyłam juz mniej więcej koszt tego etapu no i nie wyszło najgorzej. Może jesienia uda sie jeszcze coś zrobic.

jako że mój dziennik budowy nie jest dziennikiem, tygodnikiem a nawet miesięcznikiem postanowiłam wszystkie wpisy i zdjęcia zamieszczać w komentarzach.

Fotosik coś zastrajkował i musiałam przejść na Imageshack no i z tego co widzę zdjęcia są poucinane, chyba trzeba mniejszy format wstawiać.

no cóż, skoro nikt do mnie nie zagląda to sama sobie poczynie kolejny wpis:)

otóż hydraulika została zakonczona, podłogówka rozprowadzona, to co było zaplanowane jest zrobione, fachowo, solidnie, porządnie.

Na początku troche narzekałam na fachowca ale teraz to wszystko odwołuje:) jak narazie to pierwszy Pan z którego jesteśmy zadowoleni w 100%.

Teraz pozostaje zbierać kasiore na wylewki albo ocieplanie poddasza, idzie to wszystko jakoś do przodu ale bardzo, bardzo powoli.

Cześ Karolinka:)

Wpadłam z rewizytą ale jak ja mam przebrnąć przez tyyyyyle stron:bash::bash::bash:

Ale trochę wiem:)

Po pierwsze: kiedyś bardzo chciałam mieszkać w... Nałęczowie:D:D:D Piękne miasto:wiggle:

Domek super, gratuluję postępów. Wiem, wiem, napiszesz mi, że mało spektakularne, ale ja baaaardzo chciałabym być już na tym etapie:rolleyes:

Gratuluję, że Kingusia dostała się do przedszkola:wave:Ja też w środę swoją Gwiazdeczkę zaprowadzam:cool:

Zapisuję się do podglądaczy i miłego tygodnia życzę:D:D:D

cześć dziewczyny,

a powiecie mi proszę, czemu się zdecydowałyście na podłogówkę a nie na normalne grzanie? Bo mnie namawiają zeby robić podłogówke tylko w górnej łazience ;/

Czesc:)

Ogromne postepy Karolinko w waszej koniczynce. Suuuperowo, pewnie bardzo sie cieszysz. Jakie prace bedziecie dalej wykonywac? Czy robicie ocieplenie domku i poddasza przed zima? Karolinko i jeszcze pytanie czy ogrzewanie podlogowe bedzie w miejscu zaraz po wiejsciu do domku przed schodami na gore?

Beatko my robimy ogrzewanie podlogowe w miejscach gdzie beda plytki czyli kuchnia, lazienki i wiatrolap. Wydaje mi sie ze w tych miejsach ogrzewanie jest niezbedne.

Pozdrawiam wszystkich

PS. Jutro wracam do domu.

Cześć Dziewczyny:)

Z tą podłogówką goga81 to nie do końca tak jest jak piszesz... Jak będziesz czuć ciepełko pod stopami to znaczy, że podłogówka za mocno grzeje i mogą się wtedy pojawić problemy typu zmęczenie, rozdrażnienie, puchnące nogi (to wszystko pzytaczają przeciwnicy podłogówki) Temp. wody w rurkach powinna mieć między 28 stopni a max 35, czyli to mniej niż temp. ludzkiego ciała i nie powinno być NIC czuć...

Podłogówka jest super, tylko nie może za mocno grzać:)

Poza tym, łatwiej zaaranżować przestrzeń bez grzejników:D

U nas w całym domu będzie podłogówka, a grzejnik tylko w łazience do podsuszania ręczników;) A i temu byłam przeciwna, tylko mnie skutecznie namówili (pan od ogrzewania i m.)

Edytowane przez yuka
Wiem, że podłogówka nie jest gorąca jak grzejniki, ale na pewno płytki będą cieplejsze niż w moim obecnym domu, gdzie nie mamy podłogówki:( dla mnie to bardzo duży plus

A to, to racja:D Zmyliło mnie tylko to przyjemne ciepełko pod stopami;)

Pozdrówka

P.S. Sorki Karollinka za:offtopic:Twoje rureczki mmmm, miodzio