yuka 31.08.2010 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 Mnie się wydaje, że powinno być tańsze ogrzewanie podłogowe w eksploatacji, bo jak pisałam wyżej woda nie powinna mieć więcej niż 35 stopni, więc na logikę to biorę, że piec (jakikolwiek) mniej opału potrzebuje do osiągnięcia tej temp. niż np. 55 czy 60 stopni. Ale jeżeli jest podłogówka i grzejniki, to powinny być jakieś oddzielne obiegi? zasilania? Nie bardzo wiem, bo nie oszukujmy się, temp. w grzejniku 35 stopni nie ogrzeje nam domu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 01.09.2010 06:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 cześć dziewczynki, ale dyskusje podłogowe u mnie a ja nawet nie wpadłam wczoraj poczytać.moja głowę zaprząta mała przedszkolanka, zakupy, przygotowanie wyprawki itp itd.Jestem zestresowana ta pierwsza naszą taka rozłąką, koniec etapu beztroskiego dzieciństwa przy mamusi, Lalunia rzucona na głęboką wodę.Mąż ją zaprowadził bo ja do pracy specjalnie poszłam żeby nie przeżywać, poganiała go żeby tylko się nie spóźnić, w przedszkolu pobiegła od razu do dzieci, mąż podglądał przez okno to mówił że troche przestraszona była ale nie płakała więc będzie dobrz, matka musi to przetrawic w sobie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 01.09.2010 06:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 Hej Karolinko, wlałaś miód na moje serce zdjęciem podłogówki w kuchni:D widzę, że Wy również nie daliście podłogówki pod meblami, fajnie bo ja mężowi trochę trułam, że może by jednak.... ale on+pan hydraulik wybili mi to z głowy.......... aczkolwiek nie do końca.......... ale to chyba byłoby bez sensu ogrzewać meble czy talerze hihihi......... Pozdrawiam i duża buźka :* dokładnie tak Gosiu, nam też hydraulik tak polecił robic, właściwie zawsze w tych miejscach beda meble więc własciwie nie ma sensu robic tam ogrzewania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 01.09.2010 06:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 Czesc:) Ogromne postepy Karolinko w waszej koniczynce. Suuuperowo, pewnie bardzo sie cieszysz. Jakie prace bedziecie dalej wykonywac? Czy robicie ocieplenie domku i poddasza przed zima? Karolinko i jeszcze pytanie czy ogrzewanie podlogowe bedzie w miejscu zaraz po wiejsciu do domku przed schodami na gore? Beatko my robimy ogrzewanie podlogowe w miejscach gdzie beda plytki czyli kuchnia, lazienki i wiatrolap. Wydaje mi sie ze w tych miejsach ogrzewanie jest niezbedne. Pozdrawiam wszystkich PS. Jutro wracam do domu. oj ciesze się, cieszę kawał roboty juz za nami, widać że to musiało sporo kosztować. teraz musimy uzbieraz szybko pieniadze na wylewki i mam nadzieje że przez zime może wcześniej ocieplimy poddasze i kupimy styropian na ocieplenie z zewnątrz. Takie są plany a realizacja jak zwykle zależy wiadomo od czego. Ogerzewanie podłogowe bedzie tylko w wiatrołapie, przed wejściem na schody nie, dlatego że tam planujemy parkiet a nie płytki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 02.09.2010 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 Cześć Karolinko Kilka dni temu wysłałam do Ciebie email, dostałaś go? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 02.09.2010 09:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 Sylwus odpowiedziałam Ci na priv bo przypadkiem skasowałam ta wiadomość i nie mam adresu meilowego do Ciebie, jak nie doszedł priv to podaj swojego meila to wysle jeszcze raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 02.09.2010 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 wysłałam email na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 02.09.2010 09:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 ok, juz odpisuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 02.09.2010 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 Hej Jak tam hydraulika, koniec już? U mnie zacznie sie w poniedziałek, zobacze co to takiego Jak tam Twoja córeczka po dzisiejszym dniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 03.09.2010 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 Hej Karollinka:) Jak tam Kingusia w przedszkolu? U mnie wczoraj było super, pierwszego dnia zresztą też Wczoraj nawet na leżakowanie została na własne życzenie:D:D:D Ale dzisiaj to chyba kryzys dnia trzeciego:(:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 05.09.2010 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2010 witajcie dziewczyny, dopiero co wróciliśmy z wesela więc tylko króciutka relacja, otóż mamusia baaaardzo przeżywa rozstanie, Kinia bardzo szczęśliwa w przedszkolu, bardzo się obawiałam jak to będzie ale nadzwyczaj łagodnie to poszło:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 06.09.2010 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 dziewczyny, dajcie proszę znać jakie okna dachowe wybrałyście i dlaczego? Bo ja nawet nie wiem na co patrzeć ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 06.09.2010 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Fakro - Nie zastanawialiśmy się dłużej nad wyborem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 06.09.2010 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 My tez fakro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 06.09.2010 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 A czy któraś z Was może mi powiedzieć, jaka jest wysokość szyby z okna dachowego po otworzeniu? chodzi mi o te okna standardowe, otwierane na zawiasach w srodku- jak sie je otworzy tak zeby szyba była w poziomie to czy można pod tym oknem stanąć ? Takie t5eraz mnei nurtuje pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 06.09.2010 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 (edytowane) U mnie FAKRO Po otwarciu stoję swobodnie. Ale moje okna podobno są trochę za wysoko osadzone.Chociaż opinie są podzielone. Nie mogę przez nie wyglądać bez podnóżka Jakoś mi to nie przeszkadza. Beata w tych Twoich okolicach (we Wrocku znaczy się ) zakochałam się w KRASNOLUDKACH Edytowane 6 Września 2010 przez atija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 06.09.2010 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Nasze miasto jest okupowane przez krasnale, to prawda z tego co wiem jest ich ponad 200 choc osobiście spotkałam ze 40 Dziękuję za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 06.09.2010 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Jeszcze do nich wrócę, bo bardzo mi się spodobały.Szkoda , że są tak mało rozreklamowane. Koleżanka wróciła z Wrocławia i stwierdziła , że oprócz fontanny na rynku nie ma tam nic ciekawego. na pytanie o krasnoludki zrobiła wielkie oczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata1164 06.09.2010 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Witajcie po tak długiej przerwie mojej nieobecności. Zaglądam tutaj prawie codziennie, ale na razie się nie udzielałam w tym wątku . Karolinko fajnie już daleko macie z pracą, już podłogówka - kiedy my tak daleko będziemy hmmmmmmmm jeszcze chyba lata do tego etapu, no ale co zrobić. Beata&Wojtek my natomiast mamy okna firmy Roto. Jest to o tyle wygodniejsze, że nie jest ono otwierane w połowie tylko w trzy czwarte okna przez to można lepiej wyglądać przez nie i skrzydło po otwarciu praktycznie nie wystaje do pokoju. Otwiera się fajnie, ale co do innych walorów (jakościowe) to sie okaże, bo na razie nie mam zielonego pojęcia. Cenowo też są tańsze niż velux i fakro (my mamy plastikowe). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 07.09.2010 06:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 Dzień doberek Karolinko w ten niedzielny deszczowy, pochmurny i ogólnie wstrętny dzień. Przybyłam się przywitać i zostawić dużo uśmiechu i słoneczka dla Ciebie:D No i faktycznie napisałabyś jak tam Kingusia w przedszkolu i jak mamusia sobie radzi z rozłąką Pozdrawiam:hug: Gosiu witam w ten wtorkowy deszczowy, pochmurny dzień. Ja siedzę w domku, mam dłuuugi urlop na maliny ale taka pogoda że niestety nosa za drzwi nie chce się wystawić. To są moje pierwsze samotne (od momentu urodzenia Kingi:)) dni, tęsknie za moją małą dziewczynką, cholera ja wiedziałam że tak będzie ale no cóż matczyne serce ciężko to znosi, natomiast Kinia bardzo szczęśliwa, przychodzi z przedszkola tak wymęczona że zasypia na 2 godzinki:) śpiewa nowe piosenki, uczy nas zabaw, widze że baardzo dużo jej daje to przedszkole:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts