Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do "Dom w Koniczynce- nasze miejsce na ziemi

Recommended Posts

Mnie się wydaje, że powinno być tańsze ogrzewanie podłogowe w eksploatacji, bo jak pisałam wyżej woda nie powinna mieć więcej niż 35 stopni, więc na logikę to biorę, że piec (jakikolwiek) mniej opału potrzebuje do osiągnięcia tej temp. niż np. 55 czy 60 stopni. Ale jeżeli jest podłogówka i grzejniki, to powinny być jakieś oddzielne obiegi? zasilania? Nie bardzo wiem, bo nie oszukujmy się, temp. w grzejniku 35 stopni nie ogrzeje nam domu....

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

cześć dziewczynki, ale dyskusje podłogowe u mnie a ja nawet nie wpadłam wczoraj poczytać.

moja głowę zaprząta mała przedszkolanka, zakupy, przygotowanie wyprawki itp itd.

Jestem zestresowana ta pierwsza naszą taka rozłąką, koniec etapu beztroskiego dzieciństwa przy mamusi, Lalunia rzucona na głęboką wodę.

Mąż ją zaprowadził bo ja do pracy specjalnie poszłam żeby nie przeżywać, poganiała go żeby tylko się nie spóźnić, w przedszkolu pobiegła od razu do dzieci, mąż podglądał przez okno to mówił że troche przestraszona była ale nie płakała więc będzie dobrz, matka musi to przetrawic w sobie:)

Hej Karolinko, wlałaś miód na moje serce zdjęciem podłogówki w kuchni:D widzę, że Wy również nie daliście podłogówki pod meblami, fajnie bo ja mężowi trochę trułam, że może by jednak.... ale on+pan hydraulik wybili mi to z głowy.......... aczkolwiek nie do końca.......... ale to chyba byłoby bez sensu ogrzewać meble czy talerze hihihi.........

Pozdrawiam i duża buźka :*

dokładnie tak Gosiu, nam też hydraulik tak polecił robic, właściwie zawsze w tych miejscach beda meble więc własciwie nie ma sensu robic tam ogrzewania.

Czesc:)

Ogromne postepy Karolinko w waszej koniczynce. Suuuperowo, pewnie bardzo sie cieszysz. Jakie prace bedziecie dalej wykonywac? Czy robicie ocieplenie domku i poddasza przed zima? Karolinko i jeszcze pytanie czy ogrzewanie podlogowe bedzie w miejscu zaraz po wiejsciu do domku przed schodami na gore?

Beatko my robimy ogrzewanie podlogowe w miejscach gdzie beda plytki czyli kuchnia, lazienki i wiatrolap. Wydaje mi sie ze w tych miejsach ogrzewanie jest niezbedne.

Pozdrawiam wszystkich

PS. Jutro wracam do domu.

oj ciesze się, cieszę:) kawał roboty juz za nami, widać że to musiało sporo kosztować.

teraz musimy uzbieraz szybko pieniadze na wylewki i mam nadzieje że przez zime może wcześniej ocieplimy poddasze i kupimy styropian na ocieplenie z zewnątrz. Takie są plany a realizacja jak zwykle zależy wiadomo od czego.

Ogerzewanie podłogowe bedzie tylko w wiatrołapie, przed wejściem na schody nie, dlatego że tam planujemy parkiet a nie płytki.

U mnie FAKRO

Po otwarciu stoję swobodnie. Ale moje okna podobno są trochę za wysoko osadzone.Chociaż opinie są podzielone. Nie mogę przez nie wyglądać bez podnóżka ;)

Jakoś mi to nie przeszkadza.:)

Beata w tych Twoich okolicach (we Wrocku znaczy się :) ) zakochałam się w KRASNOLUDKACH :):wiggle:

Edytowane przez atija

Witajcie po tak długiej przerwie mojej nieobecności. Zaglądam tutaj prawie codziennie, ale na razie się nie udzielałam w tym wątku :oops:. Karolinko fajnie już daleko macie z pracą, już podłogówka - kiedy my tak daleko będziemy hmmmmmmmm jeszcze chyba lata do tego etapu, no ale co zrobić.

Beata&Wojtek my natomiast mamy okna firmy Roto. Jest to o tyle wygodniejsze, że nie jest ono otwierane w połowie tylko w trzy czwarte okna przez to można lepiej wyglądać przez nie i skrzydło po otwarciu praktycznie nie wystaje do pokoju. Otwiera się fajnie, ale co do innych walorów (jakościowe) to sie okaże, bo na razie nie mam zielonego pojęcia. Cenowo też są tańsze niż velux i fakro (my mamy plastikowe). Pozdrawiam

Dzień doberek Karolinko w ten niedzielny deszczowy, pochmurny i ogólnie wstrętny dzień. Przybyłam się przywitać i zostawić dużo uśmiechu i słoneczka dla Ciebie:D

No i faktycznie napisałabyś jak tam Kingusia w przedszkolu i jak mamusia sobie radzi z rozłąką;)

Pozdrawiam:hug:

Gosiu witam w ten wtorkowy deszczowy, pochmurny dzień. Ja siedzę w domku, mam dłuuugi urlop na maliny ale taka pogoda że niestety nosa za drzwi nie chce się wystawić.

To są moje pierwsze samotne (od momentu urodzenia Kingi:)) dni, tęsknie za moją małą dziewczynką, cholera ja wiedziałam że tak będzie ale no cóż matczyne serce ciężko to znosi, natomiast Kinia bardzo szczęśliwa, przychodzi z przedszkola tak wymęczona że zasypia na 2 godzinki:):) śpiewa nowe piosenki, uczy nas zabaw, widze że baardzo dużo jej daje to przedszkole:)