Gość Angie83 20.09.2010 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2010 Armatura (liczona z internetu): łazienka góra: brodzik800 drzwi do brodzika1000 (prysznic murowany) panel natryskowy3000 toaleta650 bidet500 bateria200 wanna500 bateria + prysznic1000 2xumywalka1000 baterie500 szafka pod umywalkę500 lustro250 pralka1500 łazienka- dół brodzik350 kabina650 panel1000 toaleta650 umywalka350 lustro150 szafka pod umywalkę500 suma15150 Beatka my, aż tak nie szaleliśmy nam wyszło według Twojej listy 6500zł i to nie jakieś badziewie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 20.09.2010 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2010 Cześć dziewczyny Mój hydraulik trochę ściemnia. Dla niego było by najlepiej jak bym dziś mu kazała zrobić wszystko wraz z uruchomieniem pieca i solarami. Ciągle coś kręci. Ciągle tylko o tym że wszystko drożeje, a to inni zapłacili za hydraulikę tyle, a to to a to tamto. Na dzień dzisiejszy mam wszystko przygotowane pod posadzki i nie długo (to zależy kiedy pan będzie miał czas) będziemy mieli lane posadzek. Ogólnie nie mam rozliczonej roboty za hydraulikę i już sama nie wiem czego mogę się spodziewać. Według tego co było mówione wcześniej mieliśmy się zmieścić w 20 tyś, ale jak będzie to nie wiem. Słyszałam opinie że ceny za to mogą nawet wynosić 40 tyś, ale też nie wierzę w to. Same rurki i zaworki, grzejniki... nie mogą tyle kosztować. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 20.09.2010 18:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2010 ale wywołałam zamieszanie, może troche przesadziłam z tym wyliczeniem ale ja brałam pod uwagę to co mi się podoba a nie to co będę miała w łazience, tego drobnego szczegółu zapomniałam dodać, w 25 tys to ja się muszę zmieścić w materiale za obie łazienki ale z płytkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 20.09.2010 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2010 Czesc Karolina przyszłam się tylko przywitamc a od jutra nadrabiam zaległości. Dobranoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 21.09.2010 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 Cześć dziewczyny Mój hydraulik trochę ściemnia. Dla niego było by najlepiej jak bym dziś mu kazała zrobić wszystko wraz z uruchomieniem pieca i solarami. Ciągle coś kręci. Ciągle tylko o tym że wszystko drożeje, a to inni zapłacili za hydraulikę tyle, a to to a to tamto. Na dzień dzisiejszy mam wszystko przygotowane pod posadzki i nie długo (to zależy kiedy pan będzie miał czas) będziemy mieli lane posadzek. Ogólnie nie mam rozliczonej roboty za hydraulikę i już sama nie wiem czego mogę się spodziewać. Według tego co było mówione wcześniej mieliśmy się zmieścić w 20 tyś, ale jak będzie to nie wiem. Słyszałam opinie że ceny za to mogą nawet wynosić 40 tyś, ale też nie wierzę w to. Same rurki i zaworki, grzejniki... nie mogą tyle kosztować. Pozdrawiam Sylwia, ja na Twoim miejsu poprosiłabym Pana o fakturę za materiały- niech pokaże ile wydał, to jedna kwestia. 2: zróbcie zdjęcia WSZYTSKIEGo zanim to zalejecie, zebyscie wiedzieli gdzie co jest w razie W a poza tym zebyś mogła psrawdzić co CI Pan na fakturze pokazuje. jeśli nie miałaś ustalonej ceny za "punkt" to podzwoń po hydraulikach, powiedz ze szukasz i zbierz opinie. Dla mnie sprawa wyglada tak: jak byliscie umowieni to byliscie. To juz jego "ryzyko zawodowe" ze konkurencja wziela wiecej. Ja sie staram zawsze z budowlańcami umawiać wszytsko przed, mało tego, mam taki zeszycik budowy gdzie sami podpisują cenę i zaliczki, zeby jaj potem nie bylo- jak na razie mam spokój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 21.09.2010 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 Beatka my, aż tak nie szaleliśmy nam wyszło według Twojej listy 6500zł i to nie jakieś badziewie o mnie pocieszyłaś bo ja nawet na razie nie wiem co mi się podoba, ale sie wystraszyłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 21.09.2010 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 ale wywołałam zamieszanie, może troche przesadziłam z tym wyliczeniem ale ja brałam pod uwagę to co mi się podoba a nie to co będę miała w łazience, tego drobnego szczegółu zapomniałam dodać, w 25 tys to ja się muszę zmieścić w materiale za obie łazienki ale z płytkami. No Kochana, to już calkiem inna rozmowa:) Nie strasz więcej ludzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 21.09.2010 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 Beatko też tak myślę że tak zrobię, ale on na razie nie chce kasy i mówi że się rozliczymy na koniec całej roboty. Ale póki co ciągle jeszcze pralnia i kotłownia nie dokończona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 21.09.2010 12:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 No Kochana, to już calkiem inna rozmowa:) Nie strasz więcej ludzi Beatko z tymi łazienkami to jest tak jak ze wszystkim, mozna zrobic za 10 tys a mozna i za 100, mi sie podoba wiele rzeczy na które mnie nie stać i będę musiała polubić te, na które zdecyduje sie wykańczając łazienki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 21.09.2010 12:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 Beatko też tak myślę że tak zrobię, ale on na razie nie chce kasy i mówi że się rozliczymy na koniec całej roboty. Ale póki co ciągle jeszcze pralnia i kotłownia nie dokończona. Sylwuś ja uważam, że takie rozwiązanie nie jest dobre, dla mnie wycena robocizny przed rozpoczęciem robót jest wiążąca, bo co jak sie umówisz na 5 tys a on za dwa miesiące Ci powie że inni biorą za taka samą robotę więcej i on sie podnosi do 7 tys. Właściwie w takiej sytuacji nie wiesz ile on weźmie a jak skończy to przecież bedziesz musiała zapłacic bo zlecenie zostało wykonane, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 21.09.2010 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 zgadzam sie - jesli sie nie umawialiscie. jesli sie jednak na cos umawialiscie to placisz tyle co umowione i juz. w swietle prawa umowa ustna jest wiążąca! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 21.09.2010 12:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 zgadzam sie - jesli sie nie umawialiscie. jesli sie jednak na cos umawialiscie to placisz tyle co umowione i juz. w swietle prawa umowa ustna jest wiążąca! Dokładnie, Beatka ma racje, jeśli się umówiliście to nawet jak Ci podniesie cene to nie dopłacaj, niech wie, że nie można tak pogrywać. Ja teraz tak mówię ale dachowcom tez dałam sie naciągnąc na ładnych parę tysi, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 21.09.2010 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 na pochybel naciągaczom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 21.09.2010 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 Cześć Mam pytanie Karolinko odnośnie foli, którą kładliście pod ogrzewanie podłogowe. Pamiętasz jaka to była? Nazwa lub jak wyglądała. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 21.09.2010 17:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 Sylwuś chodzi Ci o tą szarą podkładke pod rurki od podłogówki na zdjęciu w kuchni i górnej łazience?jeśli tak, to kupiliśmy styropian który był już powleczony taka niby folią, ale zbrakło nam tego do łazienki na dole i daliśmy podłogówke bezpośrednio na styro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 21.09.2010 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 (edytowane) Tak o to mi chodziło. U mnie panowie zrobili tak że na czarnej foli (taka co u ciebie leży na samym dole pod styropianem) leży podłogówka. Mój tato się ze mną dziś przekomarza że daje się folię ekranową. Nie mam już pojęcia jak powinno być. Edytowane 21 Września 2010 przez sylwia&radek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 21.09.2010 17:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 no właśnie, to to co widac to było od razu przyklejone do styro, nie kupowalismy tego oddzielnie, jak spytalismy o to hydraulika to mówił że nikt własciwie tego nie daje, tylko kładą rurki bezpośrednio na styropian, My akurat na hydraulice sie najmniej znamy ale mielismy sensownego robotnika i zdaliśmy sie na jego rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 21.09.2010 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 Ja też myślę że mój zna się na robocie ale mój tato go nie lubi i ciągle mnie się czepia że czemu zrobił tak a nie inaczej. Dzisiaj mówi że wszyscy dają pod rurki folię ekranową ale ja nie mam pojęcia co to jest. Nie mogę też znaleźć w necie sensownego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 21.09.2010 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 A posadzki już wyleliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 21.09.2010 17:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 nie doradze Ci w tej kwestii niestety bo my nie drążylismy tak naprawdę tego tematu, krótko było czy kupować styro normalny czy z czyms takim i jak hydraulik stwierdził że normalny to drugi raz nie pytalismy. Zreszta jak to było robione to mieliśmy akurat tysiąc ważnych spraw do zalatwienia i na hydraulice nie skupilismy za bardzo uwagi. I jak narazie z niego jako fachowca jesteśmy najbardziej zadowoleni.A jeśli chodzi o tatę to sie nie przejmuj, mój teść odkąd wybralismy projekt to podważał każdy nasz pomysł, że tak jak my chcemy to sie nie robi, że tak bedzie źle, tylko że jak on swój dom budował 30 lat temu to od tamtego czasu ciut jednak sie zmieniło;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts