Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do "Dom w Koniczynce- nasze miejsce na ziemi

Recommended Posts

A posadzki już wyleliście?

a no mielismy lać za miesiąc, ale że na budowach obok pokradli poprzedniej nocy rurki i inne miedziane rzeczy wiec wylewamy juz, jak tylko sąsiad bedzie miał wolne, styropian zamówiony, mam nadzieje ze w tym tyg ułożymy i raz dwa zalejemy, a jak u Was?

ile liczysz na wylewki?

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja też od wyboru projektu jestem na okrągło krytykowana i wszystkie decyzje które podejmuję sama są złe. Hydraulika też ja wybrałam i ciągle co by nie zrobił to jest źle. Ostatnio też była ogromna afera o hydraulikę, to aż pojechałam po kierownika budowy. Tato też ze mną się kłóci że sąsiad za całą hydraulikę zapłacił 20 tyś i ma wszystko zrobione na wysokim standardzie, czyli np grzejniki najnowszej generacji itd. A to po prostu jest nie możliwe żeby razem z piecem, za rurki i grzejniki i robocizną zapłacił niecałe 20 tyś. Ale oczywiście to on ma rację:(

ano właśnie, ja tez nie rozumie po co psuć komuś nerwy takim ciągłym narzekaniem.

U nas też na początku teść wyliczał na co to nam starczy kasy jak zaczniemy budowe, jak spedził z robotnikami sporo czasu to zobaczył ile rzeczy wychodzi w trakcie i jak szybko topnieje konto. teraz sie nie odzywa, jak zadzwoni to go poinformujemy co zamierzamy robic ale nie słuchamy tego jak on by to robił.

Wiadomo że rodzice nie chcą źle, starają sie pomóc, jeśli nie mogą pracować przy domku to chociaż chcą służyć dobrą radą,

Mój tato jest na emeryturze i na okrągło się kręci na budowie. Jeszcze na dodatek jego brat pracuje w budowlance i we dwóch jak się zbiorą to uważają że wszystko wiedzą najlepiej.

Pytałam już wcześniej ale nie odp wyleliście już posadzki? Jaki macie plany co do koniczynki na najbliższe dni?

No i jak malinki? Sezon jest udany?

o posadzkach napisałam o 19.38 :) pewnie przeoczyłaś:)

jak tylko zalejemy posadzki to bierzemy sie za uprawianie działki, to teraz jest najważniejsze. Co potem,........ chyba dłuuugo nic niestety.

zastanawiamy sie własnie co pózniej, ocieplenie poddasza, tynki czy elewacja zewnetrzna,. co najtańsze, hmm?

Mój tato jest na emeryturze i na okrągło się kręci na budowie. Jeszcze na dodatek jego brat pracuje w budowlance i we dwóch jak się zbiorą to uważają że wszystko wiedzą najlepiej.

Pytałam już wcześniej ale nie odp wyleliście już posadzki? Jaki macie plany co do koniczynki na najbliższe dni?

No i jak malinki? Sezon jest udany?

malinki to ratuja nam kieszen:):) sezon na szczescie udany i jeszcze wieksze szczescie ze cały czas w pełni:)

czesc dziewczyny

Przepraszam , że wtrącę się do dyskusji.

Z tego co wiem to pod rurki od podłogówki daje się folię ekranową ( czy jak tam ona się zwie , ) po to aby odbijała ciepło i żeby nie uciekało w chudziaka , bo po co ?

Karollinko

po wylewkach proponowałabym tynki, lepiej schować te wszystkie kable, żeby nie znalazł się amator.

A poza tym one lepiej schną jak nie ma ocieplenia poddasza i elewacji.

Aniu bardzo cenna rada, my planowalismy ocieplić przez zime poddasze a na wiosne robic tynki, ale w takim razie moze zbierzemy materiał i zrobimy to po tynkach, oj dziewczyny dobrze ze jestescie ze swoimi cennymi radami.

Co do tej folii to byc może tak jest, my w 2 pomieszczeniach mamy, a w łazience na dole nie, no cóż trudno.

czesc dziewczyny

Przepraszam , że wtrącę się do dyskusji.

Z tego co wiem to pod rurki od podłogówki daje się folię ekranową ( czy jak tam ona się zwie , ) po to aby odbijała ciepło i żeby nie uciekało w chudziaka , bo po co ?

No właśnie burza była o tą folię. U nas hydraulik dał zwykłą i tatuśko się kłóci że powinna być ekranowa.

Nie wiem jak u Was ale u nas w okolicy grasują myszy. Nigdy ich nie było tyle co w tym roku.

Chcemy wylać posadzki jak najszybciej, ale czekamy na fachowca. Liczę 3 tyś na posadzki. A jak będzie to się okaże!

No i my liczymy 3000 na posadzki, mam nadzieje że wystarczy. Robota 9zł/m ale styropian sami układamy

Tak 3 tyś za posadzki to naprawdę nie wielka kwota w porównaniu z innymi. Pytałam o tą folię hydraulika. Niby różnica największa jest w cenie. I on uważa że folię ekranową to kładzie u bogatych co mają dużo kasy. Mój mąż mówi że w Londynie tam gdzie pracuje też kładą zwykła folię. Więc zostanie tak jak jest.

dziewczyny na elewacje liczymy ok. 15 tysiecy z tym że może wyjść trochę mniej bo mąż planuje sam położyć styropian na ściany wiec dojdzie tylko cena za robocizne tynków zewnetrznych.

Co do poddasza to myślę że w 8 tysiącach powinniśmy się zmieścić, ale to cena tylko za materiał bo układanie wełny i montaż płyt kg- mąż+ brat,