Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do "Dom w Koniczynce- nasze miejsce na ziemi

Recommended Posts

Pytałam się znajomych o cenę ich elewacji to też mi powiedzieli że jest w granicy 15 tyś. Tyle że oni kupili styropian 16 cm, a my planujemy 10cm. A co do poddasza to nie mam pojęcia. Wydaje mi się że trochę więcej niż 8 tyś. Wełna i płyty może i tak to koszt 8000 ale plus jeszcze deski na strych (których trochę mamy swoich ale nie wiem czy wystarczy), to wydaje mi się że więcej będzie kosztowało.

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Sylwus nie strasz, ja liczę max 10 tys na poddasze ale w swoich cichych marzeniach liczę żeby z tej kwoty jeszcze na kominek uciułać;) my podłoge na struchu mamy juz zadeskowana więc będzie koszt wełny, płyt i profili i różnych innych duperszmitów.

elewacja to taniej niz 15 tys chyba raczej nie wyjdzie

Sylwus nie strasz, ja liczę max 10 tys na poddasze ale w swoich cichych marzeniach liczę żeby z tej kwoty jeszcze na kominek uciułać;) my podłoge na struchu mamy juz zadeskowana więc będzie koszt wełny, płyt i profili i różnych innych duperszmitów.

elewacja to taniej niz 15 tys chyba raczej nie wyjdzie

My liczymy całego poddasza, u mnie nie ma jeszcze nic zrobionego. Ale nie będę cię straszyć bo nie mam jeszcze dokładnych wyliczeń co do poddasza.

A o elewacji większość osób mówi że to koszt około 15 tyś.

Myśleliście jaki kominek chcecie? Sam wybór wkładów jest ogromny, ceny wahają się już od tysiąca w górę.

my chcemy kominek, najprostszy i nie drogi bo podejrzewam że bedziemy w nim palić raz na jakis czas.

Kiedys pamiętam Kasia256 chwaliła swoj a ma tez nie jakis superowy chyba Zuzie czy Maje, trzeba by dokładnie przejrzeć jej komentarze bo kiedyś o tym było i ja skłaniam sie do takiego samego. Koszt niecałe 2 tysiące.

a no tak, z tym sie zgodze na pewno, my od początku budowy w obi czy innym markecie budowlanym nie kupilismy niczego, zawsze w jakis sprawdzonych sklepach czy hurtowniach,

Ja swego czasu myślałam o bio kominku, ale mąż mi wybił z głowy że ni ma takiego nastroju i klimatu jak w normalnym.

Może i klimat inny ale jak bede palic raz na jakis czas to by mogłbyc i bio ale za to czysciej by było.

Dzisiaj niby ma być pracowity dzień na budowie, ale póki co nie jestem zmotoryzowana to nie mogę pojechać zobaczyć.

Tato dalej dłubie przy ogrodzeniu. Mieli też przyjechać fachowcy od dachu, obrobić okno trójkątne. Również ma przyjechać pan od wylewania posadzek, jak dobrze pójdzie to może jutro będziemy mieli wylewki.

To są plany ale jak wyjdzie to nie wiem. Wieczorem się okaże.

Wczoraj zakupiłam thuje. Na razie mam je w doniczkach i zastanawiam się co dalej. Czy posadzić je teraz do gruntu czy na wiosnę?

A co tam u Ciebie?

Sylwia no my mamay takie same plany ale jak narazie nic z nich nie wychodzi, tzn facet do obróbki okna trójkątnego już 3 tydzień nas zwodzi, Pan od wylewek dopiero zamówił styropian więc narazie czekamy.

My tez kupiliśmy thuje, też stoją w doniczkach i wiem że we wrześniu najlepiej je posadzić, nam oczywiście w urlopie czasu nie starczyło ale chcemy to w pierwszej kolejności teraz zrobic bo podobno jesienią lepiej sie przyjmuja.

Ja też tak myślę. Ale mój tato ciągle nie naciągnął jeszcze siatki i boję się że jak będą to robić to zdepczą mi drzewka. Więc chyba poczekam jeszcze kilka dni.

I jeszcze jedno mnie martwi w tym miejscu gdzie mają być drzewka jest marna ziemia i tak się zastanawiam czy nie kupić lepszej i tam nawieść.

cześć dziewczynki, biegnę donieść że dziś zaczynamy układać styropian i najprawdopodobniej w poniedziałek będziemy robić wylewki:)

Jak juz wykorzystamy na wylewki piach który zalega na działce to zaczniemy ja uprawiać i sadzić krzaczki, u nas ziemia niby dobra ale i tak dokupie worek nowej, lepsze i obsypię każdą thujkę żeby szybko się przyjęły.

Pan od wylewek który robi też ocieplenia i elewacje budynków wyliczył nam że na styropian na ocieplenie trzeba bedzie ok. 16 m3 do tego klej, siatka, dyble to koszt ok. 3 tysięcy, chyba nie najgorzej.

Cześć Karolinka:) U nas wylewki umówione są na czwartek dopiero. Okazało się że w łazience muszą być poprawki, bo inaczej schodek by wyszedł. Więc hydraulik musi poprawić i dopiero na czwartek jest pierwszy wolny termin. Nam pan powiedział 11zł za posadzki. Do tego 2 tony cementu i piach (on kupuje sam 20t/600 zł) i kilka drobniejszych rzeczy. Wyjedzie jakieś 3-3,5 tyś.

Mówisz 3 tyś za materiały na elewację. To skąd się bierze 15 tyś za całość?

to my płacimy 9 zł/metr z tym że sami układamy styropian, styropian 1300 zł cement, no ja liczyłam że tone trzeba a jak dwie to ze 400 zł więcej wyjdzie:(:( piach mamy, mam nadzieję że starczy.

A cena elewacji to cena materiałów i roboty a samo tynkowanie to z 10 tysięcy wyjdzie.