sylwiaradek 24.09.2010 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 My też mamy 20 ton piachu ale okazało się że on jakiegoś innego używa w tej maszynie, ma jakiś swój sprawdzony. Dlatego ten co mamy zatrzymamy na inne potrzeby. My styropian też sami ułożyliśmy, ale u nas nie mogę znaleźć nikogo tańszego. Na jaką grubość układacie styropian? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 24.09.2010 07:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 echh jednak tez dwie tony cementu trzeba, mąż przed chwilą dzwonił. styropian układamy na dole 10 cm na górze 5.Tym samym wylewki będą kosztować ok. 4 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 24.09.2010 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 My też mamy 10 cm na dole a na górze tylko 2cm. Przepraszam że tak cie dręczę ale mogła byś mi powiedzieć ile metrów styropianu kupiliście? Mi mój hydraulik kupował i jego robotnicy wyłożyli ale nasz kosztował 1650 zł . Niby miał być tańszy a jest drożej niż u Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 24.09.2010 07:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 Sylwus pytaj ile chcesz, wiadomo, watro porównywać i wiedzieć co i jak.Teraz zamówiliśmy 11 m3 styropianu ale wczesniej kupowalismy do łazienek, kuchni i wiatrolapu, bo hydraulik kładł pod podłogówke. Także w sumie to tak samo wyszło jak u Ciebie.Mnie to przeraża najbardziej to, że niby cena umówiona, niby kwota na materiały wyliczona, a jak przyjdzie co do czego to cholera malo i mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 24.09.2010 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 U mnie też tak zawsze jest. Niby ma być tanio a wychodzi zawsze coś więcej. Tak samo posadzki jak liczyliśmy wcześniej miało być do 3 tyś, a pewnie zamknie się w 4 tyś. Z ogrodzeniem i równaniem działki było tak samo. Myśleliśmy że o wiele taniej wyjdzie. A tu za samo równanie terenu i przygotowanie pod ogrodzenie wyszło tyle co nawet się nie spodziewaliśmy. Tato jutro założy siatkę. A w październiku powinniśmy mieć od kowala przesła. Już się nie mogę doczekać kiedy ogrodzenie będzie gotowe. Powinno ładnie wyglądać. Myślę że jutro do pana wybiorę się zobaczyć czy już coś ma zrobione żeby zobaczyć jak idzie robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 24.09.2010 08:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 a co planujecie robić po posadzkach? bo my już niestety nic:( jeszcze poświęcimy trochę czasu na działkę i na ten sezon koniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 24.09.2010 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 a co planujecie robić po posadzkach? bo my już niestety nic:( jeszcze poświęcimy trochę czasu na działkę i na ten sezon koniec. U nas kochana też chyba koniec. Już jesteśmy spłukani. Chcemy jeszcze robić poddasze, ale to jak mąż podeśle trochę kaski. Myślimy żeby trochę rozłożyć robotę najpierw samą wełnę kupić i tak powoli dłubać. My działkę mamy już wyrównaną i przydało by się trochę ziemi na wieść bo nie których miejscach brakuje. Jedynie posadzę thujki i na tym koniec w tym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 24.09.2010 09:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 a no właśnie to wiosną znowu ruszymy z tego samego miejsca:) też chcemy przez zime zająć sie poddaszem.ale Wy macie juz ogrodzenie to już duuużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 24.09.2010 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 Dużo moglibyśmy zrobić w domku za te pieniądze z ogrodzenia, ale tak jak wcześniej pisała, mieliśmy kilka kradzieży z działki. Wszystkie działki dookoła to budowy, więc chcielibyśmy żeby było bezpieczniej. Przed chwilą dzwoniłam do pana kowala i za pół godz mam się z nim spotkać i zobaczyć co zrobił. Ciekawe jak wygląda to co zrobił???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 24.09.2010 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 a no właśnie to wiosną znowu ruszymy z tego samego miejsca:) też chcemy przez zime zająć sie poddaszem. ale Wy macie juz ogrodzenie to już duuużo. Przez zimę kaski odłożycie i na wiosnę będziecie mogli dalej coś działać. My tak planujemy, chociaż wiem że to są małe kroczki w porównaniu do tych co budują za kredyt. A dla nas dobra wiadomość przynajmniej nie będziemy musieli spłacać odsetek kosmicznych przez lata;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 24.09.2010 09:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 my już podjeliśmy decyzje że zbieramy jeszcze na elewację, tynki i poddasze a potem cóż kredyt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 24.09.2010 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 my już podjeliśmy decyzje że zbieramy jeszcze na elewację, tynki i poddasze a potem cóż kredyt. Ale to już i tak dużo to co jest. My też myśleliśmy o kredycie ale na razie się wstrzymamy zobaczymy jak dalej będzie. Najbardziej boimy się odsetek, które później trzeba oddać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 24.09.2010 09:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 a i my bysmy sie wstrzymywali ale mieszkamy z rodzicami i nie mozna naduzywac ich goscinnosci az tak bardzo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 24.09.2010 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 a i my bysmy sie wstrzymywali ale mieszkamy z rodzicami i nie mozna naduzywac ich goscinnosci az tak bardzo:) Ja też mieszkam z rodzicami i też chciałabym być na swoim. A o jakiej kwocie myślicie? Ja chciałbym policzyć ile jeszcze kasy nam trzeba do końca, ale zawsze z tym co się liczy jest tak że inna kwota wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 24.09.2010 09:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 a wcale nie wiem, myśleć bedziemy za rok, zobaczymy co się uda zrobic i zastanowimy się szczególowo jakie łazienki, kuchnie itp itd bo teraz to mozna tak orientacyjnie szacowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 24.09.2010 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 Miłego weekendu, słonecznego takiego dziś. A ja już uciekam. Faktycznie ciężko jest przewidzieć co ile przy tym jak ceny ciągle rosną. My też nie jesteśmy w stanie tego przewidzieć. Buźka papa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 26.09.2010 09:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2010 wekkend faktycznie baaardzo miły i słoneczny:)pięknie i cieplutko dziś za oknem, trzeba korzystać z ostatnich promieni słońca.My wczoraj pracowaliśmy cały dzień na działce, styropian rozłożony tylko na poddaszu ale panowie od wylewek przyjda jednak we wtorek to zdążymy uwinąć się i z parterem. Dobrze że w ostatniej chwili przypomnieliśmy sobie o balkonach, mąż w poniedz zaizoluje i tez od razu zrobimy wylewki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 27.09.2010 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 Cześć Karolina Dawno tu nie pisałam, wybacz brak czasuJa podobnie jak Wy przymiezam sie do wylewek, znalezlismy jednego pana który zrobiłby nam na 10zł/m ale recznie a drugi 11zl/m i ma wszystkie maszyny. Więc chyba bedzie pan nr 2. Bo jak ręcznie zacznie robić to po dwoch tygodniach nie wyjdzie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 27.09.2010 07:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 Emilko to widocznie takie standardowe ceny, nam tez powiedział że po 11 zł ale że to sąsiad i że sami styro układamy to dogadaliśmy sie na 9zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 27.09.2010 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 Komu dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts