Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do "Dom w Koniczynce- nasze miejsce na ziemi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

jak fachmen sprawdzony to warto dać złotówe więcej, w końcu aż tak bardzo znaczącej różnicy w cenie nie ma.

Sylwia a orientowałaś się może ile nam trzeba metrów wełny na poddasze?

Rozmawiałam już z moim murarzem który ma robić też i poddasze. Przyjedzie do mnie któregoś wieczora i mi policzy. Ale na razie nie wiem.

na balkon nad wykuszem dajemy 20 cm styropianu do tego jakieś papy i inne izolacje, sporo tego, ale trzeba dobrze zaizolowac żeby potem nic nie ciekło po scianach.

Na ten wystający balkon damy chyba 5 cm styropianu, też jakąś papę no i beton.

Co do okien to nie myslałam żeby zabezpieczyć, dobrze ze przypomniałas, okleimy w sumie to tylko drzwi balkonowe w 2 pokojach na górze bo innym nic sie nie powinno stac

Cześć Karola ;) Widzę, że się dozo dzieje u Was, ale dlaczego tylko w komentarzach? Dziennik budowy jakoś utknął w miejscu.... koniec fotorelacji?

Ja się przymierzam do powrotu na łono FM, jakoś mnie wena opuściła i nie miałam zupełnie motywacji do działania.... No ale wizyta na budowie zaliczona, zdjęcia zrobione, mam nadzieję że najpóźniej jutro trafią do dziennika.

Pozdrawiam :)

Witanko ;)

Oj zmieniło się, zmieniło... instalacje już niemal wszystkie zrobione - lada moment montujemy ogrzewanie ścienne. Przyłącza wody i kanalizacji gotowe, Projekt zjazdu z drogi się robi, schody wejściowe i taras zaszalowane, zazbrojone, tylko patrzeć jak beton wylejemy - oczywiście jak pogoda będzie łaskawa bo na razie pada ;( No i mamy nawiezione masę ziemi - działka wygląda teraz zupełnie inaczej. Planujemy jeszcze zrobić tynki przed zimą i ja mam ukryte plany zacząć urządzanie ogrodu :D

Faktycznie ogromne zmiany u Was zaszły. Co do pogody to nie jest zbyt łaskawa. U nas od rana dzisiaj pada.

Ja też (jak widziałaś w dzienniku) mam już działkę doprowadzoną do ładu. Brakuje jeszcze trochę ziemi ale jeszcze będziemy jej trochę mieli z wykopu oczyszczalni i jak zbraknie to się jeszcze dokupi. Też myślałam o ogrodzie. Wczoraj zaczęłam sadzić thuje. I ciągle myślę co dalej. Mam sporo pomysłów i muszę coś wybrać, żeby za bardzo nie zaśmiecić całego ogrodu:rolleyes: