Karollinka 27.09.2010 07:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 a no dobrze, że czasem są takie możliwości. Ale pracowaliśmy całą sobotę, cały dom w kulkach styropianowych, Kinga miała wielką radochę jak się w tym bawila:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 27.09.2010 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 U nas też 11zł. Znalazłam w ogłoszeniach za 10 zł ale nie znam pana i nie wiem jak robi więc zostajemy przy tym za 11 zł. Może jeszcze po negocjujemy cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 27.09.2010 09:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 jak fachmen sprawdzony to warto dać złotówe więcej, w końcu aż tak bardzo znaczącej różnicy w cenie nie ma.Sylwia a orientowałaś się może ile nam trzeba metrów wełny na poddasze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 27.09.2010 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 jak fachmen sprawdzony to warto dać złotówe więcej, w końcu aż tak bardzo znaczącej różnicy w cenie nie ma. Sylwia a orientowałaś się może ile nam trzeba metrów wełny na poddasze? Rozmawiałam już z moim murarzem który ma robić też i poddasze. Przyjedzie do mnie któregoś wieczora i mi policzy. Ale na razie nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 27.09.2010 09:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 właściwie to można policzyć ale jakoś zabrać się za to nie mogę. wiadomo by było ile pinięsy szykować na poddasze.teraz w castoramie jest promocja na wełne, szkoda że Casto nie ma w Lublinie/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 27.09.2010 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 Widziałam w Majstrze też są jakieś promocje. Ale dokładnie nie sprawdzałam bo nie wiem jakiej wełny i ile nam trzeba. A i dobrze że przypomniałaś mi o balkonach;). Zapytałam tata czy rozmawiał też o balkonach to on wzruszył tylko ramionami. Też zapomniał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 27.09.2010 10:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 oj koniecznie spytaj, zrobisz wszystko za jednym razem bo potem nie doprosisz sie robotników do samych balkonów za pare groszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 27.09.2010 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 A na balkon kładzie też się styropian? Czy tylko posadzka? A i jeszcze jedno oklejacie okna żeby nie po brudziły się i ochronnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 27.09.2010 10:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 na balkon nad wykuszem dajemy 20 cm styropianu do tego jakieś papy i inne izolacje, sporo tego, ale trzeba dobrze zaizolowac żeby potem nic nie ciekło po scianach.Na ten wystający balkon damy chyba 5 cm styropianu, też jakąś papę no i beton.Co do okien to nie myslałam żeby zabezpieczyć, dobrze ze przypomniałas, okleimy w sumie to tylko drzwi balkonowe w 2 pokojach na górze bo innym nic sie nie powinno stac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 27.09.2010 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 Ja dziś przydzwonię w sprawie balkonów i zapytam dokładnie co jest potrzebne. A co do okien to ja też okleję na górze balkonowe i na dole te od tarasu. No i drzwi wejściowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 27.09.2010 10:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 no właśnie, muszę mężowi o tym przypomnieć, a jak nie zdąży to dziś zostanę dłużej w pracy a jutro zrobię sobie wolne i sama się tym zajmę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 27.09.2010 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 A kiedy będziecie robić wylewki? Myślisz że w ciągu jednego dnia posadzki będą gotowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 27.09.2010 10:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 a jesli chodzi o balkony to ja wyczytałam na muratorze własnie ale i w projekcie jest to opisane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 27.09.2010 10:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 A kiedy będziecie robić wylewki? Myślisz że w ciągu jednego dnia posadzki będą gotowe? wylewki będziemy robic jutro, mam nadzieję że dadzą radę, a jak nie to w środę skończą, robi to sąsiad zza płotu wiec mam nadzieję że sie przyłoży:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 27.09.2010 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 No to powodzenia życzę. Ja już się cieszę na samą myśl o posadzkach. W końcu zrobi się czyściej w domku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 27.09.2010 10:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 o żebyś wiedziała, juz jak styropian ułożony to elegancko bo te wszystkie resztki trzeba było uprzątnąć, ja to jeszcze marze o tynkach, wtedy to juz by piknie było, Tobie to jedynie poddasze zostanie i jazda z wykańczaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 28.09.2010 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Cześć Karola Widzę, że się dozo dzieje u Was, ale dlaczego tylko w komentarzach? Dziennik budowy jakoś utknął w miejscu.... koniec fotorelacji? Ja się przymierzam do powrotu na łono FM, jakoś mnie wena opuściła i nie miałam zupełnie motywacji do działania.... No ale wizyta na budowie zaliczona, zdjęcia zrobione, mam nadzieję że najpóźniej jutro trafią do dziennika. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 28.09.2010 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Cześć Karolinko jesteś w pracy czy nadzorujesz prace panów na budowie? Czekamy na relacja z budowy. Sylwia&Paweł witam ponownie na FM. Już nie mogę się doczekać jakie zmiany zaszły Waszej koniczynce. Buźki :):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 28.09.2010 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Witanko Oj zmieniło się, zmieniło... instalacje już niemal wszystkie zrobione - lada moment montujemy ogrzewanie ścienne. Przyłącza wody i kanalizacji gotowe, Projekt zjazdu z drogi się robi, schody wejściowe i taras zaszalowane, zazbrojone, tylko patrzeć jak beton wylejemy - oczywiście jak pogoda będzie łaskawa bo na razie pada ;( No i mamy nawiezione masę ziemi - działka wygląda teraz zupełnie inaczej. Planujemy jeszcze zrobić tynki przed zimą i ja mam ukryte plany zacząć urządzanie ogrodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 28.09.2010 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Faktycznie ogromne zmiany u Was zaszły. Co do pogody to nie jest zbyt łaskawa. U nas od rana dzisiaj pada. Ja też (jak widziałaś w dzienniku) mam już działkę doprowadzoną do ładu. Brakuje jeszcze trochę ziemi ale jeszcze będziemy jej trochę mieli z wykopu oczyszczalni i jak zbraknie to się jeszcze dokupi. Też myślałam o ogrodzie. Wczoraj zaczęłam sadzić thuje. I ciągle myślę co dalej. Mam sporo pomysłów i muszę coś wybrać, żeby za bardzo nie zaśmiecić całego ogrodu:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts