Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do "Dom w Koniczynce- nasze miejsce na ziemi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja zrobiłam rok temu lasek z sosenek. W tym roku już się pięknie prezentują, a w następnym roku będą już około metrowe. My od kilku dni mamy założoną siatkę, więc już mogę sadzić thuje. Brzózek raczej nikt nie wykopie. Ale o kradzieży thuje świeżo zasadzonych słyszałam.

To prawda że blisko i na pewno je przesadzimy. Ale na początku to miała być osłona, dla podwórka. Z tyłu działki są tylko pola i od zachodu zawsze wiele silny wiatr. Marzy mi się jeszcze więcej drzewek owocowych (nie przyjęły mi się wisienka i czereśnia) i chciałabym kilka krzaczków mali czy winogrona.

Moja działka ma długość około 45 metrów licząc od tarasu i szerokość to około 35 m. I jak do tej pory obsadziłam brzegi działki. I został mi środek. I nie wiem jak się za niego wziąć. Mam ochotę na maliny i winogrona, może agrest, ale nie wiem jak to rozwiązać. Czy sadzić to obok 2 rzędów drzewek czy może inaczej? Jak ty byś to rozwiązała?

Chmmm, tak wirtualnie to nie umiem pomóc, ale może narysuj szkic działki odręcznie i zaznacz kółkami co gdzie teraz posadzone i wrzuć to w komentarze albo na maila do mnie to pomyślę. U mnie sad będzie posadzony na okrągłej rabacie, przed sadem pergola z winogronem co do malin i agrestu który również planuję to nadal myślę ;)

Zaraz wrzucę mój szkic.

Szkic wydrukowałam, postaram się coś obmyślić. Mój "projekt" powstawał parę miesięcy, za mną setki przejrzanych stron internetowych i gazet ogrodowych, parę rad dostałam też tutaj na forum w wątku ogrodowym. Mamy tu przecież do dyspozycji prawdziwych projektantów zieleni całkiem chętnych do pomocy ;D

dziewczyny witajcie,

jestem bardzo umęczona po całym dniu, ale muszę oznajmić że wylewki zrobione:)

piękne są, równiutkie, no super, a jak w chałupce czyśćiutko

Kurcze, chłopak od wylewek zrobił nam listę drobiazgów które potrzebne były do roboty i chyba w sumie jeszcze z 500 zł na to trzeba, no ale najważniejsze że wszystko poszło zgodnie z planem i kolejny etap za nami.

miłego wieczoru,