sylwiapaweł 28.09.2010 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Ja zrobiłam sobie projekt ogrodu, wszystko więc mam poukładane w głowie i na papierze Tujek niestety sadzić jeszcze nie mogę bo ogrodzenia brak, ale tył działki planuję już zalesić brzózkami , może nikt nie wykopie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 28.09.2010 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Ja zrobiłam rok temu lasek z sosenek. W tym roku już się pięknie prezentują, a w następnym roku będą już około metrowe. My od kilku dni mamy założoną siatkę, więc już mogę sadzić thuje. Brzózek raczej nikt nie wykopie. Ale o kradzieży thuje świeżo zasadzonych słyszałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 28.09.2010 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Widziałam, widziałam A jakiej wielkości brzózki sadziłaś i w jakiej odległości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 28.09.2010 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Ja mam sosenki nie brzózki. Sadziłam w odległości o 70 cm od siebie. A od siatki są 1 m. I tu się zastanawiam czy nie za daleko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 28.09.2010 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 No tak, SOSENKI - napisane jasno i wyraźnie Moim zdaniem nie za daleko. Drzewko rośnie przecież i za parę latek będzie miało rozłożystą koronę - co 70cm to nie za blisko? Jak na mój gust to w przyszłości do przesadzenia będą.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 28.09.2010 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 To prawda że blisko i na pewno je przesadzimy. Ale na początku to miała być osłona, dla podwórka. Z tyłu działki są tylko pola i od zachodu zawsze wiele silny wiatr. Marzy mi się jeszcze więcej drzewek owocowych (nie przyjęły mi się wisienka i czereśnia) i chciałabym kilka krzaczków mali czy winogrona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 28.09.2010 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Mam gdzieś w zasobach zdjęcie fajnego "żywopłotu" z drzew iglastych - gęsta i bardzo naturalnie wyglądająca zasłona. Jak znajdę to wrzucę Ci do komentarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 28.09.2010 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Moja działka ma długość około 45 metrów licząc od tarasu i szerokość to około 35 m. I jak do tej pory obsadziłam brzegi działki. I został mi środek. I nie wiem jak się za niego wziąć. Mam ochotę na maliny i winogrona, może agrest, ale nie wiem jak to rozwiązać. Czy sadzić to obok 2 rzędów drzewek czy może inaczej? Jak ty byś to rozwiązała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 28.09.2010 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Chmmm, tak wirtualnie to nie umiem pomóc, ale może narysuj szkic działki odręcznie i zaznacz kółkami co gdzie teraz posadzone i wrzuć to w komentarze albo na maila do mnie to pomyślę. U mnie sad będzie posadzony na okrągłej rabacie, przed sadem pergola z winogronem co do malin i agrestu który również planuję to nadal myślę Zaraz wrzucę mój szkic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 28.09.2010 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 http://img291.imageshack.us/img291/3940/555xs.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 28.09.2010 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Spróbuje coś narysować, może mi się w paint uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 28.09.2010 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 To szkic bardzo ogólnikowy. Musiałabym mu więcej czasu poświęcić żeby było bardziej dokładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 28.09.2010 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Zapomniałam dodać że Twoje podejście co do ogrodu jest bardzo profesjonalne. Spodziewałam się kilku drzewek i krzewów a tu prawdziwy przepiękny ogród. Pięknie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 28.09.2010 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Szkic wydrukowałam, postaram się coś obmyślić. Mój "projekt" powstawał parę miesięcy, za mną setki przejrzanych stron internetowych i gazet ogrodowych, parę rad dostałam też tutaj na forum w wątku ogrodowym. Mamy tu przecież do dyspozycji prawdziwych projektantów zieleni całkiem chętnych do pomocy ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 28.09.2010 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Aha i jedno pytanko, taras macie od południa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 28.09.2010 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Tak taras jest od południa. Od tarasu jest jakieś 4 m do ogrodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 28.09.2010 19:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 dziewczyny witajcie, jestem bardzo umęczona po całym dniu, ale muszę oznajmić że wylewki zrobione:)piękne są, równiutkie, no super, a jak w chałupce czyśćiutko Kurcze, chłopak od wylewek zrobił nam listę drobiazgów które potrzebne były do roboty i chyba w sumie jeszcze z 500 zł na to trzeba, no ale najważniejsze że wszystko poszło zgodnie z planem i kolejny etap za nami. miłego wieczoru, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 29.09.2010 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 No to gratulacje, wylewki, ech to już poważny postęp w budowie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 29.09.2010 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 Super że efekt końcowy był zadowalający dla inwestorki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 29.09.2010 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 Gratuluję. Bardzo cieszy każdy kolejny etap. Jak już jest skończony, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts