Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do "Dom w Koniczynce- nasze miejsce na ziemi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

aaa, myslałam że gdzieś czytałam że wy też bez kredytu a to chyba chodziło o to że wy sami wszystko robicie w domku. :roll:

no mniej więcej :wink:

Z kredytem i robiliśmy dużo sami. Mój tata i mój Ł. przy wykończeniówce. Ale wszystkiego to nie. Chociaż zalezy co rozumiemy przez "wszystko"

Ocieplenie poddasza; gipsowanie, docieranie i malowanie ścian; układanie glazury i terakoty; układanie paneli; obsadzanie parapetów; wylewki na dole; wylewki pod ogrodzenie i słupki do ogrodzenia; montowanie kontaktów i włączników;

Pewnie jeszcze cos, ale trudno wszystko wymienic. Czego brakuje? :wink:

To tak jak my............... kredyt dopiero co wzielismy a już widać dno............... bralismy na centralne i wykończenie................ na szczęście tata i mój J sami wszystko robią........ i za robociznę nie trzeba będzie płacić z wyjątkiem płytkarza :)

mój mąż i brat do wykończeniówki zatrudnieni będą, dobrze że potrafia bo duża to oszczędność, my kredyt bierzemy na wykończenie, nie ogromny ale tak żeby wszystko zrobić.

My inaczej. Kredyt wzięlismy na poczatku. Wybudowalismy. A ze sprzedazy mieszkania spłacilismy połowe kredytu i wykańczalismy i wykańczamy. Ale można powiedzieć, ze kasy juz nie ma :-?

nam na początku budowy nikt by nawet nie dał kredytu, do tej pory za granicą mąż pracował a banki nie są do takich umów przychylne, ja wogóle nie pracowałam i dopiero od roku mamy umowy w polsce więc najpierw robimy za to co mamy a na co zbraknie dobierzemy kredyt.

dokładnie tak jak u nas...............

Zaczerpnięte z komentarzy sylwii&radka

hihi ta kuchnia ze zdjęcia w Twoim dzienniku to też do pewnego czasu moja faworytka:)

teraz wolałabym żeby szafki na górze były waniliowe, ale najgorsze jak pogodzić toz grafitowym zlewem który mi się strrrasznie podoba?

My właśnie tak teraz mamy - waniliowe meble, grafitowy blat i prawie czarny zlew. Jak dla mnie nie ma z tym zestawieniem zadnego kłopotu :wink:

witajcie wekkendowo, ja dopiero poczulam że mam wolne a tu niedługo trzeba się szykowac do spania bo rano praca czeka.

My wczoraj bylismy na choince, Kinga wytańczyła się i zadowolona :)

wieczorem troszkę pobawili się rodzice i było bardzo przyjemnie.

Dzis rano tata z córcia zabrali sie za obiad żeby mamusia mogła sie wyspać :lol:

uczta była wspaniała, wspólne gotowanie przynoisło im tyle radości że mam nadzieję ze częściej będe zaskakiwana takimi obiadkami :roll: