Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do "Dom w Koniczynce- nasze miejsce na ziemi

Recommended Posts

hej, hej:)

wróciłam do pracy i już opowiadam o wylewkach, otóż sa piękne:)!!

w domku jest czyściutko, ład i porządek nastał. Wylewki są idealnie równe bo testowalismy polewając wodą, nigdzie nie spływa, rurki wszystkie przykryte, no piknie:)

nie mam zdjęć bo pojechaliśmy już w nocy oglądać i zapomniałam aparatu, jak dzis znajde troche czasu to popstrykam fotki przed tym jak mąż znowu zagraci domek:)

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

dziewczyny ale macie piekne aranżacje ogrodowe, aż mi wstyd ze u nas jeszcze w tym kierunku nic nie poczynione, żadnych przemysleń, planów.

Działka jaka była taka jest, może teraz jak bedzie pogoda to zamówimy koparke żeby wyrównała teren i może coś zdążymy zrobić przed zimą. Narazie to czy deszcz czy pogoda to rwiemy maliny, może uda sie jeszcze uzbierac na cos, może chociaz na wełnę do poddasza.

Cieszę się że wylewki się udały. Moje się przesunęły na jutro. Już się nie mogę doczekać, żeby cały bałagan schował się pod betonem.

Balkony też wyleliście? Ja dzwoniłam do mojego murarza i on mi odradza robienie balkonów teraz. Mówi że on to sam zrobi jak będzie coś u mnie robił:confused:

a w koncu nie zrobilismy ale to dlatego że cały czas lał deszcz, poza tym to trzeba troche inna zaprawe niż na wylewki, balkony sa przygotowane to jak tylko bedzie chwila czasu to mąż sam zaleje. Trzeba to zrobić przed zimą żeby uchronic okna przed zaciekaniem, chodzi mi głównie o ten balkon nad wykuszem.

Hej Karolinko:) witam się po dłuższej niebytności na FM:) chwilkę mnie nie było a tu taakie zmiany:) super, gratuluję posadzek, wreszcie widać prawdziwe wysokości pomieszczeń prawda?? Pędzę teraz zaglądnąć do Sylwii bo widzę, że też wylewki zrobiła........pozdrawiam..........

Gosiu masz racje, widać spora różnice w wysokości pomieszczeń, szczególnie tych na dole, mąż jak stanął przy wykuszu to kolanami prawie okien dotykał:)

mi sie to akurat podoba bo bedzie przytulniej, łatwiej ogrzac jak nie jest tak wysoko.

i my tak samo, a ocieplaliscie już fundamenty? Widzałam u drugiej Sylwii że maja ocieplone i chyba jak tylko pogoda pozwoli to weźmiemy sie i za to.

Karolcia, my też mamy ocieplony fundament od początku, mimo że nie mamy piwnicy. Nam tak radzili bo wtedy podobno mury szyciej schną i wilgoć taka do domu nie idzie. Ale my mamy wysoki poziom wód, może dlatego tak.

Gratuluje wylewek :)

Cześć:) Kolejna propozycja pieca (z dobrego źródła)http://allegro.pl/zebiec-21-kw-kwps-kociol-dmuchawa-i-sterownik-i1244391137.html

Dziewczyny, czym będziecie palić w tym piecu? da sie to tez na ekogroszek?

A znacie jakiś dobry piec na gaz? bo my za rok mamy miec ziemny w ramach unijnego projektu i w zwiazku z tym sklaniamy sie ku takiemu grzaniu. CObym sama ni emusiala do pieca dorzuccac jak na tydzien sama zostane.:. albo jak pojedziemy na narty to zeby mamusi nie gonić :)