Karollinka 30.09.2010 06:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 hej, hej:) wróciłam do pracy i już opowiadam o wylewkach, otóż sa piękne:)!!w domku jest czyściutko, ład i porządek nastał. Wylewki są idealnie równe bo testowalismy polewając wodą, nigdzie nie spływa, rurki wszystkie przykryte, no piknie:) nie mam zdjęć bo pojechaliśmy już w nocy oglądać i zapomniałam aparatu, jak dzis znajde troche czasu to popstrykam fotki przed tym jak mąż znowu zagraci domek:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 30.09.2010 06:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 dziewczyny ale macie piekne aranżacje ogrodowe, aż mi wstyd ze u nas jeszcze w tym kierunku nic nie poczynione, żadnych przemysleń, planów.Działka jaka była taka jest, może teraz jak bedzie pogoda to zamówimy koparke żeby wyrównała teren i może coś zdążymy zrobić przed zimą. Narazie to czy deszcz czy pogoda to rwiemy maliny, może uda sie jeszcze uzbierac na cos, może chociaz na wełnę do poddasza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 30.09.2010 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 Cieszę się że wylewki się udały. Moje się przesunęły na jutro. Już się nie mogę doczekać, żeby cały bałagan schował się pod betonem. Balkony też wyleliście? Ja dzwoniłam do mojego murarza i on mi odradza robienie balkonów teraz. Mówi że on to sam zrobi jak będzie coś u mnie robił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 30.09.2010 07:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 a w koncu nie zrobilismy ale to dlatego że cały czas lał deszcz, poza tym to trzeba troche inna zaprawe niż na wylewki, balkony sa przygotowane to jak tylko bedzie chwila czasu to mąż sam zaleje. Trzeba to zrobić przed zimą żeby uchronic okna przed zaciekaniem, chodzi mi głównie o ten balkon nad wykuszem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 30.09.2010 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 No właśnie tak samo mi mówił mój murarz. Dlatego na jutro przegotowujemy tylko sam dom, a balkony może w październiku jak będzie trochę ładniejsza pogoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 30.09.2010 07:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 i my tak samo, a ocieplaliscie już fundamenty? Widzałam u drugiej Sylwii że maja ocieplone i chyba jak tylko pogoda pozwoli to weźmiemy sie i za to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 30.09.2010 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 My od razu mieliśmy ocieplone. Cała piwniczka jest za izolowana i ocieplona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 30.09.2010 07:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 aa zapomniałam że Wy macie troche inaczej, u nas piwniczka to tylko pod schodami, ale też juz posadzka wylana i schodki nawet które mąż sam osobisci zaszalował, robił to pierwszy raz w życiu a wyszły bardzo ładnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
30Agulka 30.09.2010 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 Karolcia duzo sie u Ciebie dzieje a le GDZIE fotki??????? Chciałam podziwiac a tu od czerwca NIC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 30.09.2010 08:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 dziewczynki fotki jeśli juz to wklejam w komentarzach, dziennik zaniedbałam bo to juz nawet nie tygodnik, miesięcznik a raczej kwartalnik, poza tym w okolicy dużo mówi sie o kradzieżach na budowie więc lepiej za duzo nie pokazywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 03.10.2010 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2010 Cześć Kolejna propozycja pieca (z dobrego źródła)http://allegro.pl/zebiec-21-kw-kwps-kociol-dmuchawa-i-sterownik-i1244391137.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 03.10.2010 17:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2010 Sylwuś dzięki za link, też słyszałam same dobre opinie o tych piecach, Kasia256 ma taki i też chwaliła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 03.10.2010 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2010 Sylwuś dzięki za link, też słyszałam same dobre opinie o tych piecach, Kasia256 ma taki i też chwaliła. Mój kuzyn i jego dwóch znajomych mają taki i są bardzo zadowoleni. Po prawej stronie ma dodatkową gałkę do rusztowania. Na dzień dzisiejszy to nasz faworyt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 03.10.2010 17:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2010 i my chyba tez taki kupimy, a powiedz jak wylewki? zrobione? wszystko ok?ile w końcu Was kosztowały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 03.10.2010 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2010 Zdjęcia dołączyłam do mojego dziennika. Wylewki skończone, wszystko ok. Koszt to 3200 ale z tego zostało 20 worków cementu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 04.10.2010 05:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 Zdjęcia dołączyłam do mojego dziennika. Wylewki skończone, wszystko ok. Koszt to 3200 ale z tego zostało 20 worków cementu. Sylwia czy to jest cena za robotę i materiał? u nas wyszło z tysiąc więcej!! cholera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 04.10.2010 05:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 Hej Karolinko:) witam się po dłuższej niebytności na FM:) chwilkę mnie nie było a tu taakie zmiany:) super, gratuluję posadzek, wreszcie widać prawdziwe wysokości pomieszczeń prawda?? Pędzę teraz zaglądnąć do Sylwii bo widzę, że też wylewki zrobiła........pozdrawiam.......... Gosiu masz racje, widać spora różnice w wysokości pomieszczeń, szczególnie tych na dole, mąż jak stanął przy wykuszu to kolanami prawie okien dotykał mi sie to akurat podoba bo bedzie przytulniej, łatwiej ogrzac jak nie jest tak wysoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 04.10.2010 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 i my tak samo, a ocieplaliscie już fundamenty? Widzałam u drugiej Sylwii że maja ocieplone i chyba jak tylko pogoda pozwoli to weźmiemy sie i za to. Karolcia, my też mamy ocieplony fundament od początku, mimo że nie mamy piwnicy. Nam tak radzili bo wtedy podobno mury szyciej schną i wilgoć taka do domu nie idzie. Ale my mamy wysoki poziom wód, może dlatego tak. Gratuluje wylewek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 04.10.2010 07:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 Beatko a ocieplaliscie jakimś specjalnym twardym styropianem czy zwykłym?ten specjalny kosztował by nas ok 1300 zł a zwykłego dużo zostało, mysle że na fundamenty by starczyło, tylko nie wiemy czy mozna ten normalny dać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 04.10.2010 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 Cześć Kolejna propozycja pieca (z dobrego źródła)http://allegro.pl/zebiec-21-kw-kwps-kociol-dmuchawa-i-sterownik-i1244391137.html Dziewczyny, czym będziecie palić w tym piecu? da sie to tez na ekogroszek? A znacie jakiś dobry piec na gaz? bo my za rok mamy miec ziemny w ramach unijnego projektu i w zwiazku z tym sklaniamy sie ku takiemu grzaniu. CObym sama ni emusiala do pieca dorzuccac jak na tydzien sama zostane.:. albo jak pojedziemy na narty to zeby mamusi nie gonić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts