BeataWojtek 04.10.2010 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 Ja mam sosenki nie brzózki. Sadziłam w odległości o 70 cm od siebie. A od siatki są 1 m. I tu się zastanawiam czy nie za daleko. Sylwia, powiedz mi proszę: 1. czy dostałaś ode mnie wtedy tę kalkulację do kredytu? 2. kiedy mozna sadzic taki las? czy o kazdej porze roku sie przyjmie? dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 04.10.2010 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 Sylwia czy to jest cena za robotę i materiał? u nas wyszło z tysiąc więcej!! cholera Tak to cena za wszystko. Robocizna około 1300zł za 125 metrów posadzki. Piach 650zł Cement i inne potrzebne rzeczy które kupiłam w sklepie budowlanym to 1250zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 04.10.2010 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 Beatko a ocieplaliscie jakimś specjalnym twardym styropianem czy zwykłym? ten specjalny kosztował by nas ok 1300 zł a zwykłego dużo zostało, mysle że na fundamenty by starczyło, tylko nie wiemy czy mozna ten normalny dać. U nas było ocieplane tym utwardzonym z czarnymi kropkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 04.10.2010 07:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 Dziewczyny, czym będziecie palić w tym piecu? da sie to tez na ekogroszek? A znacie jakiś dobry piec na gaz? bo my za rok mamy miec ziemny w ramach unijnego projektu i w zwiazku z tym sklaniamy sie ku takiemu grzaniu. CObym sama ni emusiala do pieca dorzuccac jak na tydzien sama zostane.:. albo jak pojedziemy na narty to zeby mamusi nie gonić ja bym chciała mieć piec na miał, zasypuje sie raz na dobe i z głowy, poza tym jest tańszy od zwykłego węgla. Dowiadywałam sie czy miałem można palić w tych piecach o których niedawno rozmawiałysmy na forum to podobno aby jakis specjalny ruszt sie dokupuje i można smiało palić. O piecach gazowych nie mam bladego pojęcia bo my nie bralismy ogrzewania gazem wogóle pod uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 04.10.2010 07:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 Tak to cena za wszystko. Robocizna około 1300zł za 125 metrów posadzki. Piach 650zł Cement i inne potrzebne rzeczy które kupiłam w sklepie budowlanym to 1250zł no to u nas tez tak, ale doszedł jeszcze styropian za ok. 1500 zł a u Was wcześniej był kładziony, no nie? w takim razie ceny bardzo podobne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 04.10.2010 07:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 U nas było ocieplane tym utwardzonym z czarnymi kropkami. a no własnie, czyli to tym droższym, musze sie dowiedzieć czy koniecznie musimy w niego inwestować, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 04.10.2010 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 Sylwia, powiedz mi proszę: 1. czy dostałaś ode mnie wtedy tę kalkulację do kredytu? 2. kiedy mozna sadzic taki las? czy o kazdej porze roku sie przyjmie? dziękuję 1. Tak dostałam tą kalkulację. Dziękuję 2. Sosenki sadziliśmy rok temu o tej porze. Sadziłam jednoroczne drzewka około 20-30 cm. Są one bardzo tanie w szkółkach leśnych. I w tym roku największe mają do 70 cm. Przyjęły się w większości. Z tego co wiem to najlepiej sadzić na jesień lub wiosnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 04.10.2010 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 no to u nas tez tak, ale doszedł jeszcze styropian za ok. 1500 zł a u Was wcześniej był kładziony, no nie? w takim razie ceny bardzo podobne Tak styropian był kładziony wcześniej. Czyli wychodzi podobnie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 04.10.2010 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 Dziewczyny, czym będziecie palić w tym piecu? da sie to tez na ekogroszek? A znacie jakiś dobry piec na gaz? bo my za rok mamy miec ziemny w ramach unijnego projektu i w zwiazku z tym sklaniamy sie ku takiemu grzaniu. CObym sama ni emusiala do pieca dorzuccac jak na tydzien sama zostane.:. albo jak pojedziemy na narty to zeby mamusi nie gonić Beato co do pieca to ze mnie marny doradca. Ten o którym pisałam jest na wszystko, co byś nie włożyła to spalisz. A na ekogroszek są piece z podajnikiem. Te które kosztują około 8000zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 04.10.2010 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 Beatko a ocieplaliscie jakimś specjalnym twardym styropianem czy zwykłym? ten specjalny kosztował by nas ok 1300 zł a zwykłego dużo zostało, mysle że na fundamenty by starczyło, tylko nie wiemy czy mozna ten normalny dać. My ocieplaliśmy takim niebieskim hydro coś tam, takim specjalnym do wysokich wód podobno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 04.10.2010 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 no to u nas tez tak, ale doszedł jeszcze styropian za ok. 1500 zł a u Was wcześniej był kładziony, no nie? w takim razie ceny bardzo podobne dziewczyny, ale vczemu macie 125 m posadzki? przeciez dół ma 100 i góra ma 100? czy posadzki nie robi sie wszedzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 04.10.2010 10:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 łoj no to i my nie damy tego zwykłego, kurcze, szkoda mi tyle kasy na styro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 04.10.2010 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 kasa troche wieksza, ale tez wieksza pewnosc ze Ci jakiś grzybek nie podejdzie czy coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 04.10.2010 10:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 a no jasne, nie na wszystkim da sie zaoszczędzic.A co tam u Ciebie Beatko? Jak maluszek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 04.10.2010 10:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 dziewczyny, ale vczemu macie 125 m posadzki? przeciez dół ma 100 i góra ma 100? czy posadzki nie robi sie wszedzie? u nas wyszło 153 mkw, w projekcie jest 151 ale doszła piwniczka wiec chłopaki idealnie wymierzyli, też sie zastanawiam dlaczego u Sylwii tak mało naliczyli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 04.10.2010 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 a no jasne, nie na wszystkim da sie zaoszczędzic. A co tam u Ciebie Beatko? Jak maluszek? Maluszek strasznie ruchliwy jest i zdjecia nei da sie mu zrobic zobaczymy za tydzień- może uda sie już płeć rozpoznac:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
30Agulka 04.10.2010 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 Witam. Widzę gorące tematy.My mamy piec gazowy i piec podobny do tego co wczesniej ten niebieski pokazywałyscie. Wrzucam dwa kloce i woda po 30 min gorąca. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 04.10.2010 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 u nas wyszło 153 mkw, w projekcie jest 151 ale doszła piwniczka wiec chłopaki idealnie wymierzyli, też sie zastanawiam dlaczego u Sylwii tak mało naliczyli? A no u mnie jest inaczej. My mamy inny projekt. Pod garażem i kotłownią mamy zrobioną piwniczkę. I już na etapie budowy zrobiliśmy tak że w garażu i kotłowni nie wylewaliśmy posadzki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 04.10.2010 19:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 moja mała Inwestorka:)http://img545.imageshack.us/img545/3579/p1110527.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 04.10.2010 19:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 balkon przygotowany do zalania:http://img69.imageshack.us/img69/2300/p1110523.jpg Uploaded with ImageShack.us widok na sypialnie na górzehttp://img180.imageshack.us/img180/8720/p1110521.jpg Uploaded with ImageShack.us nasza sypialniahttp://img829.imageshack.us/img829/9793/p1110519.jpg Uploaded with ImageShack.us dzieło mojego kochanego zdolniachy:) schodki do piwniczkihttp://img844.imageshack.us/img844/2770/p1110517x.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts