BeataWojtek 27.10.2010 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 oo a ja słyszałam, że jak nie ma podbitki to dach podwiewa (i zrywa:)) oraz ze zwierzaki tam włażą ale dziekuje bardzo bo to bardzo dobra informacja dla mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 27.10.2010 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 Że zwierzaki włażą to niestety prawda, ptaszki się zagnieżdżają, cóż - może się tak zdarzyć.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 27.10.2010 15:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 Nie trzeba nie trzeba, u nas dach już w zeszłym sezonie położony a podbitki ani widu ani słychu.... ;D My planujemy podbitkę z blachy trapezowej w kolorze dachu. Zrobi nam ten sam fachowiec do dach. Oprócz drewnianej można też pomyśleć o pcv - dość popularna i jedna z tańszych a potrafi pięknie imitować drewnianą U nas tak samo, dach robiony na wiosnę a podbitki też nie ma. Sylwia a ile Wam wyjdzie mkw podbitki chodzi mi o materiał, bo my sie dowiadywaliśmy o cene pcv to okazało się że ta lepsza którą ewentualnie można by było położyc to ok. 28-30 zł/mkw. Szczerze mówiąc myślałam że będzie mniej kosztować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 27.10.2010 16:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 Posłuchaj Sylwii dobrze radzi. U nas też podbitki nie ma. Planujemy ją dopiero przy dociepleniu domu:) My też planujemy robić podbitkę po ociepleniu, inaczej chyba nie bardzo można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 27.10.2010 16:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 oo a ja słyszałam, że jak nie ma podbitki to dach podwiewa (i zrywa:)) oraz ze zwierzaki tam włażą ale dziekuje bardzo bo to bardzo dobra informacja dla mnie tak to prawda, u nas strasznie chulał wiatr, ale teraz jak wełna położona to już cichutko, całkiem inaczej, nawet bez podbitki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 27.10.2010 16:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 My planowaliśmy podbitkę pcv, ale okazało sie że nie ma takiego koloru jaki by nam odpowiadał, niby były jakieś grafitowe ale odcień całkiem inny i mielibyśmy inny dach, inną podbitkę, inne drzwi i okna, nie chcielismy takiej pstrokacizny, a poza tym w każdym składzie budowlanym odradzano nam pcv, że się odkształca, odbarwia, ładna jest przez 5 lat. Potem skonsultowalismy się z Panem który ma nam obrobic trójkąt i tez powiedzial żeby nie kupować pcv. No i w rezultacie zmieniliśmy zdanie i kupimy drewnianą i pomalujemy ją farbą, tylko teraz muszę znaleźć odpowiednią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 27.10.2010 16:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 http://img841.imageshack.us/img841/6715/p1110575.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 27.10.2010 16:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 http://img269.imageshack.us/img269/3602/p1110573k.jpg Uploaded with ImageShack.us klatka schodowahttp://img535.imageshack.us/img535/6909/p1110572.jpg Uploaded with ImageShack.us Nasza sypialniahttp://img180.imageshack.us/img180/9075/p1110571.jpg Uploaded with ImageShack.us pokój Kingihttp://img530.imageshack.us/img530/3456/p1110568.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img513.imageshack.us/img513/9844/p1110567.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img198.imageshack.us/img198/8928/p1110566a.jpg Uploaded with ImageShack.us inwestorka:)http://img24.imageshack.us/img24/3780/p1110550z.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 28.10.2010 03:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 Karollinko jak zobaczylam to docieplenie z welny to , a z mi sie cieplo zrobilo ........... fajne zdjecia na jesienne sloty ..... a nie chcialas najpierw tynkow zrobic ? gdzies czytalam , ze przed dociepleniem dachu powinno sie zrobic tynki i wylewki bo one " oddychaja " i ponoc niekorzystnie wplywaja na welne ??? !!! chyba u Atijki w komentach jakis czas temu ....... wiesz kazdy inaczej buduje .....ale moze sa jakies zalecenia w tym temacie ..... Buziaki .... ale fajna ta Twoja Kingusia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 28.10.2010 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 Potwierdzam, najpierw tynki a potem docieplenie, no ale faktem jest że pięknie to wygląda, tak się od razu cieplutko wydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 28.10.2010 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 Sylwia a ile Wam wyjdzie mkw podbitki chodzi mi o materiał Karolinko, nie dowiadywaliśmy się jeszcze, jesteśmy zdecydowani na podbitkę z blachy i tyle, kosztami zajmiemy się jak przyjdzie pora wykonania.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 28.10.2010 07:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 dziewczyny tez słyszeliśmy że najpierw tynki a potem ocieplenie, ale cóż u nas własciwie wszystko robimy od d..y strony więc i ten etap tak wyszedł a to dlatego ze jak mamy jakąś kasę to od razu cos robimy, na tynki nie było wiec zaczeliśmy ocieplac. Kierownik nam powiedział że w takim razie tynki trzeba robić późną wiosna żeby nie było dużej wilgoci i dać im kilka miesięcy na schniecie, nam sie nie spieszy więc zdecydowalismy tak zrobic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 28.10.2010 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 To prawda bardzo cieplutko się u Was zrobiło. A co do tynków jeżeli zrobicie je ciepło porą, to będziecie mogli otworzyć okna żeby miały czym oddychać Tylko jak tu myśleć o ciepłych dniach jak za oknem taki mróz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 28.10.2010 07:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 No własnie, kierbud tez nam tak mówił, w lecie bedziemy zbierać pieniadze i najwyżej zrobimy elewację zewnetrzną, a srodek zostanie na później, jak wszystko elegancko wyschnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 28.10.2010 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 a to ja mam pytanko, czy skoro najpier wylewki i tynki to czy to ocieplenie (kruszaca sie welna) nie zabrudzi nam tynków? Mi też się podoba widać że do przodu... a ja bede wieczorkiem maial zdjecia. mam nadzieje ze jak pojade dzisiaj na budowe to sie nie okaze ze znow w tym samym miejscu jestesmy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 28.10.2010 07:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 Dokładnie Beatko, najważniejsze ze do przodu:)Wełna wszędzie się pyli, ale z podłogi można zmieść, chociaż i tak dokładnie sie nie usunie. My teraz połozymy wełne, potem tynki a płyty na sam koniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata1164 28.10.2010 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 Jejku Karolinko jak Ty już daleko jesteś Aż miło się patrzy na takie postępy, wełna to takie ciepełko już w domu i zaraz chyba ciszej nie? A my dalej w miejscu stoimy, no ale co zrobić. Powodzenia w dalszych planach i działaniach. Ps. Mała inwestorka prześliczna!!! Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 28.10.2010 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 Nasze tynki lekko sie zabrudzily przy posadzkach. Ale my dopiero raz białkowalismy sciany, poźniej jeszcze raz będzie trzeba to poprawić i na koniec jeszcze je się przeciera z ewentualnych grudek. Więc brud i kurz na budowie pozostanie do momentu wprowadzenia a i potem jeszcze będzie się docierać do ewentualnych zabrudzeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 28.10.2010 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 Jejku Karolinko jak Ty już daleko jesteś Aż miło się patrzy na takie postępy, wełna to takie ciepełko już w domu i zaraz chyba ciszej nie? A my dalej w miejscu stoimy, no ale co zrobić. Powodzenia w dalszych planach i działaniach. Ps. Mała inwestorka prześliczna!!! Pozdrawiam serdecznie Tylko patrzeć jak Beatko nas przegonisz. Czas szybko leci i zobaczysz że jeszcze ty nam będziesz doradzała w wykończeniówce! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 28.10.2010 08:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 Jejku Karolinko jak Ty już daleko jesteś Aż miło się patrzy na takie postępy, wełna to takie ciepełko już w domu i zaraz chyba ciszej nie? A my dalej w miejscu stoimy, no ale co zrobić. Powodzenia w dalszych planach i działaniach. Ps. Mała inwestorka prześliczna!!! Pozdrawiam serdecznie oj tak, od razu inaczej w pomieszczeniach jak juz nie wieje, tak przytulnie i cicho sie zrobiło. Beatko my też mieliśmy długie przestoje, budujemy juz 2 lata, a niektórzy wprowadzaja sie w ciągu roku od rozpoczęcia inwestycji. najważniejsze jest to, że jak zaczete to i jakos sie dokonczy predzej czy później:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts