Edyta M 01.11.2010 02:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2010 Hejka .... U mnie bedzie kominek z zamknieta komora spalania takie bylo i jest zalozenie od poczatku ze wzgledu na system ogrzewania ...... w domu bedzie rowniez rekuperator .... czyli nici z iskierek lecacych z kominka ........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 02.11.2010 07:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 cześć dziewczyny, koniec świętowania, czas się brać do roboty:)Nie moge jeszcze przyzwyczaic się do normalnego funkcjonowania po tej zmianie czasu. Jak wracamy po pracy to już prawie ciemno, dziecku rozregulowało sie spanie, wogóle taki marazm jesienny....Ale mąż się zebrał i dokończył ocieplanie poddasza, skończony pierwszy etap czyli położona wełna 15 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 02.11.2010 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 Oj marazm, marazm..... Siedzę i ziewam, ech ciężko będzie ten dzień przetrzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 02.11.2010 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 Beatka, nic sie nie martw ja jestem świeżo po rozmowie ze specem dlatego tyle wiem:) za to noga jestem w innych tematach ale po to forum jets zeby się powymieniac My dzisiaj jedziemy przypilnować żeby majster dziury na okna w dachu zrobił tam, gdzie trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 02.11.2010 08:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 a no właśnie, dopilnuj tego bo u nas majstry obsadziły okna dachowe ciut za wysoko i jak doszła warstw ocieplenia to niezbyt fajnie to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 02.11.2010 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 a co to znaczy za wysoko? bo ja chce zaraz nad murłata jak się da najniżej. My i tak mamy podniesione o 1 pustak sciankę kolankową więc mi wyszło ze w odległości 30 cm od sciany stoję a 50 mam 190 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 02.11.2010 09:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 Musze zmierzyc jaka my mamy odległośc od murłaty, u nas tez ścianka kolankowa podniesiona o jeden pustak, nie wiem czy to miało znaczenie przy obsadzaniu okien ale powiiny byc niżej przynajmniej 10 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 02.11.2010 09:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 Hej dziewczyny:) Ja za to ma mam jakiegoś powera;) musiałam już z samego rana z dzieciakami być u lekarza, są trochę przeziębione, ale na szczęście obeszło się bez antybiotyków:) ale w naszym kochanym ośrodku zdrowia podnieśli mi ciśnienie, ludzi multum, każdy tylko czeka żeby się bez kolejki wryć...szok... dostałam takiego ciśnienia, że teraz po śniadanku z tego wszystkiego chyba całe mieszkanko wysprzątam hihihi.... A co do kominka to my będziemy mieć też zwykły, najzwyklejszy, rozpalany czysto rekreacyjnie, w święta, no i może w mroźne dni żeby troszkę salon dogrzać bo tam się przecież najwięcej czasu będzie spędzać tylko chciałabym jakiś malutki wkład....trzeba się wybrać wreszcie na rekonesans...w sobotę mieliśmy jeszcze na działce pana koparkowego, zakasował 600zł i jeszcze nie skończył, zdecydowaliśmy się również jaką wełną będziemy ocieplać poddasze, mąż dokupił brakujące grzejniki,więc pracy na budowie nie brakuje, za to czasu brak..... Pozdrawiam a no właśnie my tak zwlekaliśmy z uprawą działki ale widze że to jest niemały koszt. U nas też pewnie kilka godzin sie zejdzie żeby doprowadzic pole do zadowalającego nas stanu. Gosiu a jaką wełna będziecie ocieplać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 02.11.2010 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 Musze zmierzyc jaka my mamy odległośc od murłaty, u nas tez ścianka kolankowa podniesiona o jeden pustak, nie wiem czy to miało znaczenie przy obsadzaniu okien ale powiiny byc niżej przynajmniej 10 cm. Karollinka ale powiedz proszę, bo my o 11 wyjezdzamy, w czym jest problem? tzn ,mozesz wyjzec przze to okno czy nie? tzn jakbys mi tak "namacalnie" wyjasniła byłabym wdzieczna chyba ze masz foteczke pod oknem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 02.11.2010 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 co do kominków jeszcze z wczorajszych rad mojego Taty: kominki mają moc nominalną oraz moc maksymalną Ta maksymalna jest robiona w warunkach labolatoryjnych- czyli nie interesuje nikogo z nas:) Moc nominalna- czyli taka jaką powinien osiągac kominek w warudnkach palenia domowego to około 70% warości maksymalnej. I na to trzeba uważac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 02.11.2010 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 Karollinka, juz wypatrzylam, ze u Was okna zaczynają się na wysokości konca 2 bloczka na scianie obok, czyli mnie wiecej 50 cm w lini prostej od murłaty. chyba czyli sugerujesz ze powinno być 40 ja bym chciala przez to okno móc głowe wystawić więc bedziemy dzisiaj mierzyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 02.11.2010 09:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 Beatko ja napewno przez nie wyglądać nie bedę, chyba że na stołku stane, ale tez było założenie takie że maja doświetlać pokoje. Dopiero przy ocieplaniu wyszło że mogłyby być niżej bo jak dojdzie na sufit druga warstwa wełny i płyta to tak jakby sufit był niżej niż górny koniec okna. Nie wiem czy zrozumiałas o co mi chodzi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 02.11.2010 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 zrozumiałam dzięki niemniej ja chce mieć mozliwosc wystawienia glowy bo ponieważ na gorze bedzie moj gabinet i nei zamierzam biegac na dol patrzec kto przyszedl ewentualnie. no ale coż Z majstrem rozmawialam i faktycznie nie jest prosto obnizyc okna ponieważ tam ocieplenie idzie jakos tak ze nie wychodzi:) tlumaczył, pokazywał, i tak nie zrozumiałam ale bedzie niżej i już. Podobno ocieplenie mozna tez dac inaczej. zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 05.11.2010 19:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2010 witam wekkendowo, Jak to dobrze że już piatek, to człowiek troche wypadnie z tego codziennego kolowrotka. Odkąd Kinga zaczeła chodzic do przedszkola to ja zamiast miec wiecej czasu to jakos nie moge sie dobrze zorganizować. Wszystkie zajecia dodatkowe małej skutecznie pozbawiaja mnie wolnej chwili. Dobrze, że od domu do miasteczka gdzie pracujemy i gdzie mała ma przedszkole i inne rozrywki mamy tylko 4 km bo nie wyobrazam sobie spedzania codziennie kilku godz w aucie zeby wszedzie zdążyc. No, ale dosyc marudzenia, dobrze że Kinga sie zaaklimatyzowała i nie choruje, odpukac. Na budowie nic bardzo nie robimy, mąż uporządkował działke bo może lada dzien przyjedzie koparkowy i zniweluje teren. W ciagu zimy musimy kupic piec, kominek i podbitke. Takie są plany na najblizszy czas.No i muszę sie zacząć interesowac kosztami na poszczególne etapy wykańczania a co za tym idzie musze sie powoli decydować z czego maja byc podłogi, drzwi wew, i mnóstwo innych dylematów. Ogólny zarys juz mam, teraz tylko jakoś to sensownie trzeba zebrać w całość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 07.11.2010 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2010 Cześć Karolina, Czytam że Twój mąż sam kładzie welnę na poddaszu, jestem ciekawa jak mu to wychodzi? Pytam bo my też myślimy żeby samemu to zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 08.11.2010 09:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 tak, mąż sam ociepla poddasze. Jako że zna się na tym i nie jest to skomplikowane to przynajmniej zaoszczędziliśmy na robocie.Narazie mamy położoną jedną warstwę wełny i na dokończenie mamy całą zimę więc może się uda.Emilka Wy chyba też sporo rzeczy sami w Belli robicie więc i ocieplenie poddasza bez problemu sami zrobicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 11.11.2010 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 Puk puk , co słychać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 14.11.2010 11:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 Witam sie w piekny, słoneczny dzień, 16 st C jest u nas:) Oj tak, byłam zapracowana, jeszcze ten tydzień bedzie ciężki i potem może wszystko wróci do normy. Jako że pogoda sprzyja to nadrobiliśmy sporo robót polowych, dosadzilismy kawał malin i porzeczek, oby plony nie były gorsze niz w tym roku. W domku nie robilismy nic, ale wczoraj doczekalismy sie wreszcie koparki i zniwelowalismy działke i zrobilismy drogę. Facet robił prawie cały dzień, kasy poszło że hohohoho, no ale juz jest super, teraz jeszcze mąż wyrówna i na wiosnę zasiejemy trawę i powoli bedę mogła dosadzac jakieś roslinki. Wczoraj też mąż posadził thuje no i płotek zaczyna rosnąć. Elegancko to wygląda. Jak sie wybierzemy na spacer to zrobie fotki i wieczorem wkleje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 14.11.2010 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 Czekam z niecierpliwością na wieczór i foteczkipozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 14.11.2010 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 U mnie też.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts