Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do "Dom w Koniczynce- nasze miejsce na ziemi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

no właśnie Sylwia dlatego chcaiałam żebyś pokazała fotki swojej kuchni a jak masz zlew ciemny to tym bardziej.

Pokaże, pokażę, ciężko się tylko zabrać za to fotografowanie :roll: :wink:

Ja też bardzo chętnie bym zobaczyła. Może nie słusznie napisałam że to nie ładne zastawienie.

Czasami niektóre zestawienia trudno sobie wyobrazić. Czekamy na fotki :)

Dzień Dobry poniedziałkowo :)

Ja to w sumie cieszę się, że weekend wreszcie się skończył :) Narobiłam się przez ostatnie dwa dni jak głupia - najpierw w sobotę wielkie sprzątanie (mycie podłóg mnie dobije), potem wielkie gotowanie, krojenie sałatek, pieczenie ciast - O 18 goście. Oj nie jestem ostatnio zbyt towarzyska - wolę spać niż biesiadować :) nawet taniec, który uwielbiam nie sprawia mi teraz przyjemności :)

Odwiozłam gości zaraz po północy, a potem zamiast do łóżka to do kuchni - sprzątanie, znowu gotowanie, pieczenie. Padłam kilka minut po 3 w nocy. Rano o 8 pobudka - szykowanie obiadu na 12 osób, w międzyczasie wyprawa na urodziny chrześnicy męża, i potem "wystawny" obiad - parapetówka dla rodziny. Właściwie kolacja z obiadem za jednym zasiadem, bo ostatnich gości odwiozłam o 23. Jestem dzisiaj padnięta.

Mam juz dosyć parapetówek.

Gdybym miała duży stół i krzesła to spokojnie w salonie posadziłabym 20 osób - ale wtedy nie byłoby mowy o tańcach, a moje towarzystwo to raczej długo za stołem nie wytrzyma.

Obiad na 12 osób to było wyzwanie. Dobrze, że nastoletnie dzieci mojej siostry mi odpuściły, bo inaczej miałabym 3 osoby więcej i sajgon na piętrze. Nawet sobie nie wyobrażasz co 11-15 latkowie mogą wymyślić.

Najlepiej sprawdzają mi się jak do tej pory imprezy na 8-10 osób. Mamy rozkładaną ławę w wykuszu - tylko miejsc siedzących za mało - wczoraj musiałam krzesła ogrodowe wystawić :)

Już nie mogę doczekać się cieplutkiego lata i grillowania na tarasie :)

mam kolezankę na bliźnizcym forum, która robi takie cuda. Zreszta ma wiele talentów bo robi tez na szydełku, na drutach a teraz zajęłą się florystyką.

Na razie tylko zajrzałam, później obejrze resztę ale sama się na pewno nie wezmę za to. :wink:

mam kolezankę na bliźnizcym forum, która robi takie cuda. Zreszta ma wiele talentów bo robi tez na szydełku, na drutach a teraz zajęłą się florystyką.

Na razie tylko zajrzałam, później obejrze resztę ale sama się na pewno nie wezmę za to. :wink:

Ja również goszczę na kilku forach - piękne rzeczy tam można podpatrzeć niestety żeby zrobić coś podobnego potrzeba duuuuużo czasu no i trochę trzeba zainwestować w preparaty na dzień dobry :-? Ale jestem dobrej myśli - moje dziecinne obrazki choć jeszcze nie skończone, już teraz wywołują promienny uśmiech na buzi córci :wink: