Karollinka 01.12.2010 12:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 Mi sie wydaje że i na płytkach i w brodziku jest slisko, można zawsze mate antypoślizgową położyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 01.12.2010 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 Ale wiesz, brodziki mają powierzchnię taką ryflowaną, albo specjalnie jakąś antypoślizgową....Ja tej maty wolałabym uniknąć.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 01.12.2010 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 U mnie teraz jest bez brodzika. Jest moze ślisko ale jak się uważa to nic się niedzieje. U nas jeszcze nikt nie upadł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 01.12.2010 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 U mnie teraz jest bez brodzika. Jest moze ślisko ale jak się uważa to nic się niedzieje. U nas jeszcze nikt nie upadł. A jakie masz płytki, tzn jak duże i jaka powierzchnia: gładka, poler, mat... Może będę miała czym przekonać m.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 01.12.2010 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 Płytka 25x25 położona jest w całej łazience i w brodziku taka sama tylko różnią się kolorem. Jest to jedna z tańszych płytek, powierzchnia gładka. Wychodząc z wanny czy w brodziku można się poślizgnąć. Pod naszym prysznicem nikt się jeszcze nie poślizgnął, a użytkujemy go już od ponad 2 lat. Ewentualnie przecież są jeszcze maty antypoślizgowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 01.12.2010 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 Sylwia odpisałam na poprzedniej stronie w tym samym poście:) A faktycznie było już. Umknął mojej uwadze ten pościk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 01.12.2010 12:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 Ja myślę że jak ma sie stać coś złego to i na suchej podłodze można sie pośliznąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 02.12.2010 07:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 Wpadłam z samego rana zobaczyć czy sa kosztorysy bom taka ciekawa a tu cisza.Żeby sie dobrze przygotować do konfrontacji naszych wydatków prawie pół nocy omawialiśmy z mężem co i jak:)mam nadzieję że Sylwia zaraz wstanie i podzieli się swoimi planami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 02.12.2010 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 Pamiętam że obiecałam napisać wstępny kosztorys, ale późno wróciłam do domu i zbrakło mi czasu.Wszystkie ceny, które podaje są na razie wstępne i nie wie jak na prawdę będzie. Jedynie wstępnie chciałam sprawdzić jakie wydatki nas jeszcze czekają.KUCHNIA: 20 tyś (w tym meble robione na zamówienie (ok 7 tyś), sprzęt agd ze średniej półki (7 tyś), podłoga i ściany, oświetlenie itp)ŁAZIENKA +WC - 10 tyś (pełne wyposażenie, zastanawiam się czy zmieszczę się w tej kwocie, bo nie wiem ile będzie kosztowała robocizna)PODŁOGI - Jeżeli w sypialniach na górze będą panele - około 4 tyśdół - kolejne 4 tyś ( tutaj zawyżam cenę) - 8 tyśELEWACJA - 15 tyśKAMIEŃ ELEWACYJNY - 2 tyś +robocizna własnaPODDASZE - ocieplenie, sufity, strych, płyty kar-gip + robocizna - 20 tyś SCHODY - Materiał własny + robocizna 1,5 tyśRazem = około 78 tyśPiec = ? Nie wiemy jeszcze jaki będzie.Ponadto potrzebujemy do: (tutaj cen nie podam wszystkich, bo sama nie wiem na ile będziemy mogli sobie pozwolić przy wyborze )salonu - sofy, stolik, szafka rtv sypialnia nasza - łóżko itpjadalnia - stół + krzesła (wstępna cena ok 2,5 tyś)karnisze (800zł), firanki, rolety, żyrandolevidiofon, alarm, odkurzacz centralnySzafa do zabudowy, półki w garderobieDokończenie balkonów,Drzwi wewnętrzne - 8 sztuk x 1tyś - 8 tyśoczyszczalnia ścieków Kamien na schody zewnętrzne, kostka wokół domu, taras - (30 tyś)Podliczając to wszystko wyjdzie jakieś 130 tyś Nie wspomnę już o dokończeniu wolno stojącego garażu. Karolino a jak wychodzi u Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 02.12.2010 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 A zapomniałam jeszcze dodać koszt malowania, kominek. Jak coś zauważycie że jeszcze brakuje to podpowiedzie. Czekam na wasze kosztorysy. Jestem ciekawa czy to co liczę to za bardzo zawyżyłam czy za mocno zaniżyłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 02.12.2010 09:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 U nas podobnie, ale bralismy tylko wykończeniówke pod uwagę bo tylko na nią chcemy kredyt. Przed wykańczaniem trzeba nam:tynki 15 tys (chyba że mąż sam będzie robił to odejdzie kilka tys za robociznę)elewacja 15 tyskominek 6 tyspłyty na poddasze 5 tys. no i wykańczaniekuchnia 15 tys (meble ok. 10 tys, sprzęt weźmiemy na raty)łazienka ok 10 tys i też nie wiem ile wyniesie robocizna, więc może wyjść ok. 12 tys (nie wiem czy drugą od razu będziemy robić)schody 5 tysdrzwi wew 10 tyspodłogi 6 tysgarderoba 1 tystynk strukturalny i malowanie ze 2 tys sypialnia 5 tyspokój Kingi 5 tyssalon 5 tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 02.12.2010 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 Czyli bardzo podobnie do nas. Czy to oznacza żeby się wprowadzić na wigilię 2011 jest potrzebny kredyt 100 tyś zł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 02.12.2010 09:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 no ja myślę że jakbym teraz miała 100 tys to na święta 2011 bylibyśmy u siebie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 03.12.2010 09:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2010 cześć Śpiochy, ja już prawie wekkenduje.Wczoraj po tych kosztorysach zaczęłam dokładniej przeglądać co mi sie podoba i czy zmieszczę się w planowanych wydatkach. W niektórych przypadkach trudne może to być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 03.12.2010 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2010 Robiąc ten kosztorys wiem teraz że 100 to jest mało. Wychodzi mi niby 130 ale znając życie to jeszcze wyskoczy dużo niespodzianek i jeszcze będziemy musieli dołożyć. Ale nie ma co się łamać. Patrząc z innej strony to tylko 130 a nie 400 na cały domek:)Miłego weekendu. Dla mnie będzie bardzo pracowity:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 03.12.2010 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2010 czesc dziewczyny ja w łózku bo mnie takie przeziebienie złapało w poniedziałek ze masakra. A do tego wczoraj 4 godziny w mrozie na budowie bo spotkanie z nową ekipą do kominów, ocieplenia,tynków i posadzek oraz z hydraulikiem, telektrykiem. no i dzisiaj ledwo zyje;/ mam ogromną prośbę, czy któraś z Was mogłaby mi wysłać na [email protected] zdjecie dachu z kominem? takei duuuze? bo potrzebuje policzyc ilosc cegiel klinkierowych na wszystkie 3 kominy a z forum wszystkie są małe i mi sie zlewają;/ Generalnie jestesmy w d... z tymi kominami., TZN dalismy sie zrobic ;/ i tak dobrze, ze sie nie zgodzilam na zaplate tej ostatniej zaliczki ktorą chcieli "wysępić" to czesc kosztow mamy z czego kokryc;/ powiem Wam jakie mam ceny z wczoraj a Wy powiedzcie czy to duzo? oczywiscie sama robocizna 1. tynkarz i posadzkarz 14z;/m2 robocizna 2. elektryk: 30 zł/punkt (gniazdko 3wtykowe to 1 punkt) + 6 zł/punkt za biały montaż + 2000 za skrzynkę i przyłączenie prądu do budynku 3. hydraulik: 6500 za całość (jak w projekcie) bez podłogówki z podłaczeniem kotła + 900 zł za gaz do kotła i do płyty w kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 03.12.2010 09:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2010 Beatko to nie wychodź w ogóle z łóżka, zdrowiej szybko. Ja chyba nie mam zdjęć kominów z bliska, ale popatrze jeszcze w domu. O ile dobrze pamiętam to u nas na 2 kominy poszło 200 szt. Jeśli chodzi o koszty robocizny to u nas tak:pan od wylewek 11 zł/mkw z tym, że sami kładliśmy styropiantynki też 14 zł/mkw elektryka gratis ale mąż jak robi to tez podobne ma cenyhydraulik za wszystko oprócz założenia grzejników i podłączenia pieca wziął 2600, za reszte weźmie 1000 więc w sumie i tak wychodzi sporo mniej niz u was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 03.12.2010 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2010 Beatko wysłałam email z zdjęciami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 03.12.2010 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2010 (edytowane) Elektrykę za wszystko zapłaciliśmy 2500 zł (alarm, gniazda internetowe i in)Hydraulik 5000 zł za wszystko podłogówka, woda, centralne ...Tynki 13 zł/m2posadzki 11zł/m2 Edytowane 3 Grudnia 2010 przez sylwia&radek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 03.12.2010 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2010 Nowy avatarek jak zmieniła Karolinka na zimowy to pomyślałam że morze we Włoszech nie bardzo pasuje. Więc dodałam zdjęcie z widokiem z mojego pokoju:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts