BeataWojtek 03.12.2010 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2010 czyli ten nasz chydraulik to drogi troche ;/ no ale polecany ;/ juz sama nie wiem ;/ moze ponegocjujemy troche bo to taka 1. cena na razie bez negocjacji. ja w lozeczku. mam taki stolik na laptopa co sie na lozko kladzie wiec i kontakt ze swiatem ja Wam napisze jak mam w kredycie rozpisane: tynki wew i oblicowania: 20 000 glazura: 10000 malowanie 7000 (tu pewnie trooszke nam zostanie bo sami pomalujemy) podlogi i posadzki: 23 000 balustrady: 5000 stolarka drzwiowa wew: 11000 drzwi zew: 12 000 wykonczenie kuchni i lazienek (bialy montaz) 20 000 wykonczenie zewnetrzne: tynki i inne: 40 000 ( z tego co widze to tutaj nam zostanie troche na lazienke bo jak patrze na wasze wyliczenia to mi nei gra;/) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 03.12.2010 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2010 Beatko wysłałam email z zdjęciami. bardzo dziekuje wyszlo mi jakies 20 rzedów po 8 cegieł czyli 160 cegieł. Ty masz chyba murowany komin a my z prefabrykatu wiec szerszy. ale nawet jakby liczyć 10 cegiel w rzedzie to na 3 kominy potrzebujemy 600. a ja sie balam ze 1000 ;/ a tutaj jedna pelna cegla to 5 zł + 3,7 murowanie. wielkie dzieki kamien z serca :* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 03.12.2010 10:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2010 Cześć dziewczyny:) pozmieniałyście awatarki, pomyślałam, że źle trafiłam, to nie ten wątek???? I co do kosztów, pogadałam wczoraj z M i takie są nasze przemyślenia:) Kuchnia 7-10tys Agd 9-10tys Panele mam nadzieję zmieścić się w 5 tys Łazienki 10tys mam nadzieję zmieścić się w tej kwocie, na pewno jest to suma bez robocizny, niedawno remontowaliśmy łazienkę w domku, którym obecnie mieszkamy, wyszło ok 4tys, płytki kładł szwagier, może namówimy go na położenie płytek u nas:) Schody materiał nasz nie mam pojęcia ile może kosztować robocizna, tu wzorowałam się na Sylwii ale jeszcze dałam sobie zapas 2tys Drzwi wew 9 szt ok 6tys Salon-wypoczynek, ława, rtv, 7tys Stół+krzesła do jadalni ok 5,5tys kominek 4tys Meble do dziecięcych pokoi mam nadzieję ok 4tys czyli wychodzi 55,5tys-60tys Nie liczyłam jeszcze płytek, oświetlenia, firan i karniszy, rolet, pieca co itp Jeszcze ocieplenie poddasza nie skończone, elewacja domu+garaż, ogrodzenie, ogród, kostka.....aaaaaaaaa głowa mnie boli;) Gosiu masz bardzo optymistyczny kosztorys:) Ja tak po cichutku marzę żeby w tych 70 tys się zmieścić, oczywiście nie liczę tynków, elewacji i kominka. O urządzaniu ogrodu, podjazdów, kostek narazie wogóle nie myślę. Szkoda że Angie 83 nie odzywa sie, bo o ile dobrze pamiętam ona w całkiem sensownych pieniądzach wszystko pokupowała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 03.12.2010 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2010 Z łazienkami to ja też nie wiem jak wyjdzie. Ceny kafli są przeróżne. Nawet jak wyliczy się ile metrów jest to i tak nie wiadomo ile trzeba doliczyć kleju i tych innych pierdół. Za robociznę to nie mam pojęcia ile się płaci. Gosiu a ty bardzo dużo policzyłaś za stół i krzesła. W salonach meblowych owszem są bardzo drogie. Moja sąsiadka kupiła na zamówienie prosto od producenta to zapłaciła 2,5 za stół i 6 krzeseł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 03.12.2010 10:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2010 bardzo dziekuje wyszlo mi jakies 20 rzedów po 8 cegieł czyli 160 cegieł. Ty masz chyba murowany komin a my z prefabrykatu wiec szerszy. ale nawet jakby liczyć 10 cegiel w rzedzie to na 3 kominy potrzebujemy 600. a ja sie balam ze 1000 ;/ a tutaj jedna pelna cegla to 5 zł + 3,7 murowanie. wielkie dzieki kamien z serca :* troche sie zdziwiłam ceną cegieł, my za sztuke płacilismy 2 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 03.12.2010 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2010 Dziewczyny a co na podłogę kładziecie w salonie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 03.12.2010 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2010 troche sie zdziwiłam ceną cegieł, my za sztuke płacilismy 2 zł. My też płaciliśmy 2,2 za sztuke ale Beatka piszę że ma jakoś inną szerszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 03.12.2010 10:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2010 czyli ten nasz chydraulik to drogi troche ;/ no ale polecany ;/ juz sama nie wiem ;/ moze ponegocjujemy troche bo to taka 1. cena na razie bez negocjacji. ja w lozeczku. mam taki stolik na laptopa co sie na lozko kladzie wiec i kontakt ze swiatem ja Wam napisze jak mam w kredycie rozpisane: tynki wew i oblicowania: 20 000 glazura: 10000 malowanie 7000 (tu pewnie trooszke nam zostanie bo sami pomalujemy) podlogi i posadzki: 23 000 balustrady: 5000 stolarka drzwiowa wew: 11000 drzwi zew: 12 000 wykonczenie kuchni i lazienek (bialy montaz) 20 000 wykonczenie zewnetrzne: tynki i inne: 40 000 ( z tego co widze to tutaj nam zostanie troche na lazienke bo jak patrze na wasze wyliczenia to mi nei gra;/) Gosia sporo policzyła za stół i krzesla a u Beatki przeraziła mnie cena drzwi zew, bo my zapłaciliśmy 3,5 tys ale rozumię że tu były policzone drewniane, takie jak w projekcie, podłogi i posadzki też sporo zawyżone, malowanie też moim zdaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 03.12.2010 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2010 Też myślę że Beatki kosztorys jest bardzo zawyżony. Natomiast Gosia piszę o cenach w których jak byśmy się zmieścili to było by suuuper:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 03.12.2010 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2010 W takim razie rozumiem skąd ta cena:) Pewnie trzeba spełniać swoje marzenie. I w domku musi być coś co jest ładne i coś o czym zawsze marzyliśmy:)Ja marzę o narożniku jasnym skórzanym, ale nie wiem czy taki będę miała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 03.12.2010 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2010 troche sie zdziwiłam ceną cegieł, my za sztuke płacilismy 2 zł. Jesli piszesz o cenie cegly a nie robocizny to za 2 zł sa dziurwaki ;/ a my chcemy miec pelną i za to niesttey musimy zaplacic;/ ale biorąc pod uwagę trwałośc komina oraz to, ze robimy go z wimie nie mamy wyjscia ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 03.12.2010 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2010 Też myślę że Beatki kosztorys jest bardzo zawyżony. Natomiast Gosia piszę o cenach w których jak byśmy się zmieścili to było by suuuper:) TO ja sie ciesze bardzo ze zawyzony bo na pewno na lazienki mam malo ;/ chociaz powiem Wam, ze ten projekt kolorytyczny lazienki ktory u siebei wkleiłam bedzie chyba "oszczedny", a to dlatego, ze nie ma kafli w takim kolorze (ciemny fiolet lub ciemna mailna). wiec wyjdzie nam na to prawdopodobnie, ze sciany beda malowane a kafle tam gdzie mokro w kontrascie jasnym. A tym samym mniej kafelowania. Cena kafelowania we Wro to 65- 90 m2 - takie mam na razie. Angie od ponad miesiaca mieszka w koniczynce, ale ma słaby net ;/ pewnie dlatego tak rzadko zagląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 03.12.2010 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2010 Gosia sporo policzyła za stół i krzesla a u Beatki przeraziła mnie cena drzwi zew, bo my zapłaciliśmy 3,5 tys ale rozumię że tu były policzone drewniane, takie jak w projekcie, podłogi i posadzki też sporo zawyżone, malowanie też moim zdaniem powiem szczerze ze cene dzrwi wzielam z targów i nawet nie patrzyłam gdzie mozna taniej bo jak robilam kosztorys w czerwcu to do drzwu prawei rok byl Powiedz mi Sylwia czy ta cena to z przeszkleniami juz? i z czego sa te drzwi? bo tanie mi sie wydają? tzn powinnam zaytac "czy są bezpieczne"? no i gdzie je kupiliscie? roznica gigantyczna wiec nba pewno nie wydam 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ann i pawel 03.12.2010 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2010 a możecie podpowiedzieć ile trzeba liczyć na wszystkie instalacje i podłączenia tych mediów (gaz, woda, tylko prąd mamy na działce)do domu?my na stan surowy zamknięty wydamy ok 150tys (większość cen już ustalona) (dom ma ok 130m2 powierzchni użytkowej +40m2 garaż), zastanawiam się z jakimi kosztami trzeba się liczyć żeby doprowadzić ten dom do stanu deweloperskiego, oraz ile, żeby wykończyć parter (63m2)...część rzeczy planujemy zrobić sami...czyli położyć panele, pomalować, ocieplić dach wełną i budynek styropianem...chyba tyle, bo z budowlanką to mamy mało wspólnego:)jak myślicie w jakim budżecie realne jest prowadzenie się na dół?jak wiecie na czym możemy oszczędzić a na czym tego nie robić to proszę o rady:)pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 03.12.2010 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2010 (edytowane) Ja w wątku wyzej opisałam ceny prac za instalacje.do tego materiały: elektryk około 30 zl /punkthydraulik- wycena bedzie do konca tygodniapiec gazowy od 4 do 15 tys zaleznie jaki chceciekominek od 1,5 do 10 tys sam wkladdo tego domofon, lampeczki itd nas przylacza kosztowaly tyle:pozwolenia/umowy:energetyka: 1500woda 1000kanaliza 2500gazu jeszcze nei mamy wiec nie wiem doprowadzenie kanalizy do domu zrobicizna 200 zł + ok 150 rury + rury w fundamentach (nei pamietam ile) + odbiór 100 zl Edytowane 3 Grudnia 2010 przez Beata&Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 03.12.2010 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2010 powiem szczerze ze cene dzrwi wzielam z targów i nawet nie patrzyłam gdzie mozna taniej bo jak robilam kosztorys w czerwcu to do drzwu prawei rok byl Powiedz mi Sylwia czy ta cena to z przeszkleniami juz? i z czego sa te drzwi? bo tanie mi sie wydają? tzn powinnam zaytac "czy są bezpieczne"? no i gdzie je kupiliscie? roznica gigantyczna wiec nba pewno nie wydam 11 To pytanie chyba do Karolinki jest a nie do mnie. Nasze drzwi kosztowały 2500 zł. ale są bez przeszkleń. Karolinka ma ładniejsze i większe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 03.12.2010 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2010 (edytowane) jeszcze jedno spostrzezenie: zakladacie na ewelację 15 tys ale 10 tys to koszty samych materiałów. jak sie do tego dolozy robocizne (a my musimy bo nikt nam tego nie zrobi) to wychodzi przy styropianie 50 zał/m2 czyli kolejne 11 tys ;/ cena bez negocjacji ale i tak to drugie tyle ;/ wiec pewnie jak nam policza klinkier to mozemy to tych 30 tys dobic ;/ jakby ktos chcial wiedziec to nam wyszla roznica miedzy styropianem a welną 3, 5 tys na materiałach i 20 zl/m2 na robociznie czyli okolo 8 tys wiecej ostatnio w newsweeku czytalam ze sprzedawany w polsce styropian jest oszukany w wiekszosci nawet ten od znanych producentów i nie spełnia tych norm ociepleniowych tak jak opisują ;/ chwilowo nie wiem czy to zignorowac czy przerzucic sie na welne jednak ;/ Edytowane 3 Grudnia 2010 przez Beata&Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 03.12.2010 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2010 To pytanie chyba do Karolinki jest a nie do mnie. Nasze drzwi kosztowały 2500 zł. ale są bez przeszkleń. Karolinka ma ładniejsze i większe to pewnie przez tę gorączkę i siedzenie w cyferkach. do jutra musze zdecydowac czym ocieplac dom ;/ shit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 03.12.2010 17:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2010 Wiem, że dużo ale jedno marzenie mogę spełnić o czymś podobnym myślę [ATTACH=CONFIG]32833[/ATTACH] a najlepiej to komplet do rtv, i stolik kawowy i komplet do jadalni i sypialnia marzy mi się z tej firmy ale najpierw to wygrać w toto lotka bym musiała;) Piękny ten stół i krzesła bardzo w moim stylu, też o takich marzę ale mam nadzieję że może znajdę coś podobnego ale jednak troszkę taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 03.12.2010 17:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2010 Jesli piszesz o cenie cegly a nie robocizny to za 2 zł sa dziurwaki ;/ a my chcemy miec pelną i za to niesttey musimy zaplacic;/ ale biorąc pod uwagę trwałośc komina oraz to, ze robimy go z wimie nie mamy wyjscia ;/ aha, teraz rozumie skąd ta różnica w cenie. My murowaliśmy kominy z normalnej cegły a tym klinkierem są aby obudowane z zewnątrz więc nie było sensu kupować pełnych. A te 3,7 zł co pisałaś to cena za wymurowanie 1 szt cegły??? teraz widzę jak to dobrze że my się umawialiśmy na jedną kwotę za całe murowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts