Karollinka 03.12.2010 17:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2010 powiem szczerze ze cene dzrwi wzielam z targów i nawet nie patrzyłam gdzie mozna taniej bo jak robilam kosztorys w czerwcu to do drzwu prawei rok byl Powiedz mi Sylwia czy ta cena to z przeszkleniami juz? i z czego sa te drzwi? bo tanie mi sie wydają? tzn powinnam zaytac "czy są bezpieczne"? no i gdzie je kupiliscie? roznica gigantyczna wiec nba pewno nie wydam 11 Nasze drzwi są stalowe, produkuje je firma Juvent współpracująca ściśle z Oknoplastem. My zapłaciliśmy 3600 zł za całe drzwi z bocznymi doświetleniami i łuczkiem nad drzwiami, cena bez łuczku wychodziła chyba 2900. Dla orientacji przeglądaliśmy oferty drzwi drewnianych to tych cena była w granicach 8-10 tys. więc spora różnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 03.12.2010 17:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2010 a możecie podpowiedzieć ile trzeba liczyć na wszystkie instalacje i podłączenia tych mediów (gaz, woda, tylko prąd mamy na działce)do domu?my na stan surowy zamknięty wydamy ok 150tys (większość cen już ustalona) (dom ma ok 130m2 powierzchni użytkowej +40m2 garaż), zastanawiam się z jakimi kosztami trzeba się liczyć żeby doprowadzić ten dom do stanu deweloperskiego, oraz ile, żeby wykończyć parter (63m2)...część rzeczy planujemy zrobić sami...czyli położyć panele, pomalować, ocieplić dach wełną i budynek styropianem...chyba tyle, bo z budowlanką to mamy mało wspólnego:)jak myślicie w jakim budżecie realne jest prowadzenie się na dół? jak wiecie na czym możemy oszczędzić a na czym tego nie robić to proszę o rady:) pozdrawiam Ann i Paweł my mieliśmy wszystkie media w drodze, musieliśmy pociągnąć je 30 m do domku, oprócz prądu bo energię mamy ze słupa stojącego jakieś 15m od domu. Przyłącze wody 2 tys prąd 3,5 tys gaz 3 tys kanalizacja w trakcie ale chodzą słuchy że ok 500 zł ma nas kosztować. Nas SSZ kosztował 130 tys ale jak Wy macie garaż 40 mkw to wiadomo że i większe koszty ponieśliście i w sumie wyszło bardzo podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 05.12.2010 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2010 W temacie drzwi jesteśmy na bieżąco.Drzwi drewniane sosnowe klejone warstwowo z doświetlami około 6tys. Drzwi dębowe około 8tys - drzwi firmy CAL znanej i z doskonałą opinią 10tys. Aha no i drzwi z pcv 3,5tys.U lokalnego przedstawiciela Juwentu odradzali nam połączenie drzwi stalowych z doświetlami z pcv jako konstrukcję mało stabilną.... Czy to prawda, nie wiem, czas pokaże - chyba u Karolinki są właśnie takie drzwi..... Miało by się chęć na te drewniane ale cóż, cena przeraża.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 05.12.2010 10:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2010 Tak, my mamy drzwi Juwentu. Wiadomo że drzwi drewniane to inna klasa ale cenowo niestety nie dla nas. Jak Wam mija wekkend? My po obiedzie na sanki idziemy a potem będzie wizyta Mikołaja:) sama nie moge się doczekać:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 06.12.2010 01:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 Karollonko buziaki MIKOLAJOWE http://img64.imageshack.us/img64/5807/mikolajkic.jpgUploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 06.12.2010 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 Tak, my mamy drzwi Juwentu. Wiadomo że drzwi drewniane to inna klasa ale cenowo niestety nie dla nas. Ano właśnie, dlatego i my ciągle odwlekamy tą decyzję bo chiało by się drewnianych ale ta cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 06.12.2010 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 czesc dziweczyny ja caly weekend pod kolderką, już dawno tak nie chorowałam bo zawsze aspiryna na maksa i po 2 dniach na nogach. Jednak naturalnymi sposobami troche ten proces wydłużony. za to dogadani jestesmy z nową ekipą i do świąt mamy mieć kominy i ocieplony dach. Uf. cenowo mam pytanko co do grzejników. nam instalator wycenił grzejniki na 7 tyś (zgodnie z projektem ilość). to duzo czy mało? i jeszcze pytanko: pamietacie jaką wełną ocieplałyście dach? bo ja nei wiem czy jest jakas roznica w uzytkowaniu odczuwalna miedzy wspolczynnikiem 0.033 a 0.035? buziole :* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 06.12.2010 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 Cześć Beatko:)Naturalne sposoby są dobre żeby zapobiegać przeziębieniom ale żeby leczyć jest już gorzej. Ale musisz jakoś walczyć z choróbskiem i wracaj szybko do zdrowia. Trzymam kciuki:hug:A co do grzejników my też tak płaciliśmy, jedynie brakuje nam drabinki do łazienki. Buziaczki:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 06.12.2010 10:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 My za grzejniki regulusa zapłacliśmy 4,2 tys. Brakuje nam tylko do łazienek. Myślę ż w sumie to niecałe 6 tys będą nas kosztować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 06.12.2010 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 Ważne jest czy to cena za sam grzejnik czy jeszcze za zaworki i inne potrzebne rzeczy do grzejnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 06.12.2010 11:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 Sylwuś to jest cena za same tylko grzejniki. Zaworki i inne pierdułki po części już kupiliśmy, trochę mąż z pracy przyniósł a resztę trzeba będzie dokupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 06.12.2010 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 Tak myślałam. Tylko ciekawe czy Beatka podała cenę samych grzejników czy już z tymi dodatkami? Karolinko był u Ciebie Mikołaj? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 06.12.2010 11:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 a no niestety, mimo że cały rok byłam bardzo grzeczna to nic nie dostałam:( ale my na Mikołajki kupujemy prezenty aby dla Kingi więc bardzo się nie smucę. Niedługo mam urodziny więc może dostanę coś extra. A na gwiazdkę tak jak pisałam kiedyś chyba kominek sobie fundniemy i to takie nasze prezenty. A do Ciebie dotarł?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 06.12.2010 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 Do mnie też nie dotarł. Pewnie sanie mu zamarzły.A tak na poważnie mój Mikołaj przyjedzie 15 grudnia. Wiem że kilka drobiazgów mi kupił. Więc "cierpliwie" czekam. W mojej rodzinie zazwyczaj robi się Mikołajki dla dzieci które chodzą do szkoły. A drobne upominki kupujemy sobie na święta. W rodzinie mojego męża tylko obchodzi się mikołaja pod choinkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 06.12.2010 11:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 U nas odkąd pojawiła się Kinga to prezenty są tylko dla niej. Mi to bardzo odpowiada bo nie trzeba na siłę myśleć co komu kupić. Moja cała najbliższa rodzina ma w okolicah Świąt urodziny więc z tej tylko okazji coś kupujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 06.12.2010 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 to niestety cena samych grzejnków, termostaty i inne zawory sa liczone osobno. Mamy wycene na system KAN- cokolwiek to znaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 06.12.2010 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 to niestety cena samych grzejnków, termostaty i inne zawory sa liczone osobno. Mamy wycene na system KAN- cokolwiek to znaczy Znaczy to tylko tyle, że rury do c.o. będą firmy KAN Sp.z o.o. w jednym z systemów o których można poczytać tu: http://www.kan.com.pl/index.php?Itemid=111&id=94&option=com_content&task=view Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 06.12.2010 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 dzieki:) ja taki mialam plan ze jak nic mi sie nie poprawi to pojde bo ten antybiotyk ale traktowałam to jako ostatecznosc. ale na prawde jest duzo lepiej. nie mialam wogole temetratury tylko stan podgorączkowy miedzy 36,9 a 37,1 co do grzejników muszę poczytać skąd ta róznica ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 06.12.2010 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 nam instalator wycenił grzejniki na 7 tyś (zgodnie z projektem ilość). to duzo czy mało? A jakie grzejniki wyceniał (jakiej firmy)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 06.12.2010 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 takiej grzejniki nam wyceniał, mają 10 lat gwarancji: http://www.stelrad.pl/grzejnik.htm?heater_id=2 od tej ceny mamy 40% upustu. Ciekawe skąd producenci biora te ceny, to tak jak z oknami, teraz sie oknoplast chwali ze ma 45% rabatu Z ludzi baranów robią. grzejniki parametrami dokładnie jak w projekcie. podobno sam ten do wykuszu kosztuje 1500 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts