Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do "Dom w Koniczynce- nasze miejsce na ziemi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

takiej grzejniki nam wyceniał, mają 10 lat gwarancji:

http://www.stelrad.pl/grzejnik.htm?heater_id=2

od tej ceny mamy 40% upustu.

[

Bardzo dobry rabat, jak dla firmy instalatorskiej a nie prywatnego klienta..... Tez mnie to zastanawia, po co windowac ceny katalogowe skoro i tak sprzedaje się potem z upustem....

Bardzo dobry rabat, jak dla firmy instalatorskiej a nie prywatnego klienta..... Tez mnie to zastanawia, po co windowac ceny katalogowe skoro i tak sprzedaje się potem z upustem....

chyba tylko po to, że jak znajda jakiegos jelenia który nie bedzie się zbytnio targował to moga na nim sporo zarobic.

Czy u Was też taka plucha??

Gość Angie83
jakoś trzeba sie wziąć i policzyć, wiadomo bedzie ile trzeba na płytki szykować.

Hej Dziewczyny!!

W końcu udało mi się wejść przynajmniej do komentarzy bo o dziennikach mogę zapomnieć, dużo w nich zdjęć i mój net nie daje rady :/

Chętnie pomogę w liczeniu płytek ;) My kupiliśmy płytki na ścianę o wymiarach 25x33,3 a na podłogę 33,3x33,3. W sztukach dla tych wymiarów płytek wyszło ok. 830szt. bez zapasu, zwykle dodaje się 10% dodatkowej ilości płytek.

Mała łazienka:

- podłoga 45szt (5m2)

- ściana 305szt (25m2) (kafelki układane w pionie)

Duża łazienka:

- podłoga 110szt (w karo) (12,2m2)

- ściana 370szt (31m2) (kafelki układane w poziomie)

Metrów kwadratowych łazienek jest mniej więcej: 75 w zaokrągleniu.

Jeśli macie jakies pytania to chętnie odpowiem, pod warunkiem, że net się nie ulotni ;)

Edytowane przez Angie83

Gość Angie83
Hej Angie, jak miło, że się odezwałaś:) dzięki za wyliczenie płytek w łazienkach, mi właśnie chodziło o m2 mniej więcej...

A powiedz kochana jak się mieszka w nowym domku???

Do tej pory mieszkalismy w mieszkanku 45m2, a teraz :) więc mnóstwo miejsca na wszystko, a szczególnie dla dzieci raj ;)

Nie wszystko jeszcze mamy rozpakowane (maż jest w trakcie kończenia garderoby) tylko dwa pomieszczenia są skończone na tip top, kuchnia i mała łazienka, przedsionek/wiatrołap nie jest jeszce pomalowany, ani zafugowany, brakuje listew przypodłogowych, brak koloru w pokojach dzieci. Wszystko mamy na biało bo znudziły nam się kolory (w mieszkaniu każde pomieszczenie miało inny kolor). Brakuje żyrandoli, narazie gołe żarówki ;) kominek czeka....

Gość Angie83
Angie, Angie nie znikaj. Jak znajdziesz chwilke to napisz jakie macie plytki, armature w łazience, sprzęt w kuchni, jestem bardzo ciekawa bo cenowo pisałaś że bardzo atrakcyjnie wyszło. Jakbys pokazała fotki to już wogóle pełnia szczęścia,

jestem jestem ;)

PŁYTKI

Na samym początku szukania płytek podobały mi się te za ok. 70 i więcej za m2, więc wyszliśmy z założenia, że nie będziemy szaleć i kupimy płytki w normalnych cenach bo takie też ładnie się prezentują. Płytki w łazienkach to firma PARADYŻ Kwadro Ceramika (http://www.kwadroceramika.com/), ale taka jakby wersja dla mniej zamożnych ;) coś w stylu produktów z Biedronki ;) Cena naszych kafli to ok. 31zł/m2. Na stronie aż tak ładnie się nie prezentują te płytki, ale w realu owszem :)

ARMATURA

- baterie - Ferro seria Padwa - w łazienkach i kuchni - cenowo za wszystko ok. 900zł

- umywalki - jak znajdę fakturę to napiszę

KUCHNIA

Meble - 10 tys.

Sprzęt:

- zmywarka: Whrilpool ADG 9850 (zabudowa) ok. 1300zł

- kuchenka gazowo-elektryczna Amica wersja: 601GE3.33ZpTaYN(W)Eco - ok.1200zł (wolnostojąca)

- lodówka z mieszkania

Gość Angie83
Meble kuchenne 10tys, czyli u mnie górna granica cenowa :) z tym większą ciekawością czekam na zdjęcia, szczególnie kuchni, pocieszająca jest również cena baterii:)

;)

Angie a ze zmywarki whirpool jesteś zadowolona, bo ja sobie zapisałam zmywarkę bosh, ale nie do zabudowy noa potem sobie pomyślałam, że zmywarkę warto zabudować i teraz poszukuję takiej do zabudowy:)

miałam sie zmieścić w 10tys i udało się ;) co do zdjęć to nie wiem jak to będzie. Juz nawet poprosiłam Beatkę o dodanie moich zdjęć z kuchni - chcę wysłać takie w mniejszym formacie a Beatka je zamieści u mnie w dzienniku. No chyba, ze spróbuję sama, ale nie wiem co z tego wyjdzie... z resztą najpierw musze zrobić fotki

zmywarke używam już od ponad miesiąca i jestem bardzo zadowolona, jeszcze nie dała mi powodów do zmartwień, co prawda ma 7 programów, ale cały czas używam jednego ;) zdaża się, że uzbiera się sporo naczyń, które powinny poczekać na następną kolejkę mycia, ale ja zawsze je tak jakoś ładnie poupycham, a zmywarka i tak da sobie ze wszystkim radę :) nawet gary w niej myje czego nigdy w zmywarce nie robiłam :)

zmywarka ma 60cm szer. na poczatku też myslelismy o wolnostojącej, ale doszliśmy do wniosku, że taka zabudowana lepiej wygląda wśród mebli ;)

Edytowane przez Angie83

Gość Angie83
to ja zadam Angie szybkie i króciutkie pytanie:)

ile pieniedzy poszło wam na wykonczenie od momentu jak mieliscie już tynki, wylewki i zabudowane poddasze??

to mi Karollinka pytanie zadałaś :)

narazie doliczyłam się 17tys, ale to nie wszystko, jak mi się uda to wieczorkiem podlicze wszystko i rozpiszę Wam :)

na stronie www.panelowy.pl są panele tańsze o kilka złotych na metrze kwadratowym, my kupilismy panele firmy KRONOORIGINAL za 23,80zł/m2 gdzie te same panele w sklepie kosztują 32zł/m2 POLECAM

Gość Angie83
Nooo Kochana z takimi wieściami to musisz się meldować częściej:)

17 tys to policzyłaś samą kuchnie? a mi chodzi też o podłogi, łazienki, salun, sypialnia i takie tam różne.

no właśnie to nie jest za kuchnie, dlatego wieczorkiem Wam dokładnie wszystko rozpiszę na poszczególne pomieszczenia itp :) (jak już dzieciaki pójdą spać ;))

Ohhh Angie lejesz miód w nasze serca:wave:

cieszę się, ze tak to na Was działa ;)