kasiaa256 15.12.2010 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 Ja nie mam szans na przygotowania do świąt, mały mi nie pozwala nic zrobić chciałam pomyć kafle w łazienkach i okna na górze. Łazienki może oblecę w przyszłym tygodniu, ale okna odpuszczam, bo na tych najbrudniejszych śnieg leży Śmiejemy się z mężem, że u nas nie bardzo jest co sprzatać tak specjalnie na święta. W naszych rodzinnych domach trzepało sie i prało dywany - my mamy jeden dywan mozna powiedziec, że nowy, bo leży od miesiąca - nie ma co go jeszcze prać. Mama i tesciowa ściągają na swięta klosze z żyrandoli i je myją - my mamy klosz tylko w kuchni, ale ten myję dość często. W pozostałych pomieszczeniach, albo oprawy ledowe albo gołe zarówki, no jeszcze u Oli klosz papierowy. W sumie zapomnieliśmy o plafonach w garderobie, wiatrołapie i suszarni, ale tych nie trzeba ściągac do mycia Kolejnym ważnym punktem jest generalne mycie szafek w kuchni, tyle, że to ja akurat robię baaardzo często - fronty przynajmniej raz na tydzien, a środek tak raz na dwa miesiące. Szuflady pod płytą indukcyjna nawet częściej, bo jak mojemu mężowi coś wykipi, to mam to we wszystkich szufladach. Pamiętam jeszcze jak zawsze mama goniła mnie do mycia drzwi wewnetrznych - tyle, że na bioałych to nic nie było widać, więc czesto symulowałam w domu natomiast drzwi myję znacznie częsciej, bo niestety na ciemnych wszystko widać Teraz jak to piszę i myślę, o sprzątaniu to dochodze do wniosku, że mieszkanie we własnym domu bardzo mnie odmieniło. Może to kwestia starzenia się - nie wiem, W każdym razie kiedyś tyle nie sprzatałam, nienawidziłam sprzątania. Zawsze w sobote robilismy z mężem zryw i w 3-4 godziny mielismy w mieszkaniu blysk . Teraz natomiast sprzątanie sprawia mi przyjemność - sprzątam nawet z Kubą na rękach. Odkąd mam odkurzacz centralny to odkurzam prawie codziennie, podłoge w kuchni i wiatrołapie myję przynajmniej dwa ray dziennie i juz nie klnę, że to wina felernych płytek - jakos tak się przyzwyczaiłam. Mało tego zaczęłam systematycznie prasować wszystko - kiedys prasowałąm tylko to w co miałam ubrać Olę i siebie następnego dnia. Teraz prasuje całe pranie. Na dodatek zaczęlam namietnie piec ciasta Zawsze mam jakiś placek w domu Ale się ze mnie kura domowa zrobiła Chyba czas wracac do pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 15.12.2010 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 kasiu do noszenia dzieci bardzo przydatna jest chusta, ja jestem chustocholiczka i do dzisiaj czasami nosze 3latka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 15.12.2010 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 Kasiu to teraz się nie dziwię dlaczego tak długo do nas nie zaglądałaś, pranie, prasowanie, sprzątanie -wszystkie czasochłonne czynności. Mi oprócz domowych czynności marzy mi się własny ogródek. Na szczęście marzenia powoli się spełniają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 15.12.2010 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 kasiu do noszenia dzieci bardzo przydatna jest chusta, ja jestem chustocholiczka i do dzisiaj czasami nosze 3latka A widzisz nawet chciałam sobie chustę kupić, ale kolezanka mi odradziła. chciałam zaryzykowac i kupic mimo jej negatywnej opinii, ale zaczęłam czytać na różnych forach, że jak kupowac to tylko markową za 200 zł i szkoda kasy mi się zrobiło. Dwie stówki to nie mało, a jak Kuba nie dałby się zachustowac to wywaliłabym w błoto pieniądze. Szkoda, że nie mam mozliwości wypróbowania tego cudu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 15.12.2010 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 Kasiu to teraz się nie dziwię dlaczego tak długo do nas nie zaglądałaś, pranie, prasowanie, sprzątanie -wszystkie czasochłonne czynności. Bo po troszę i tak było, do tego dochodziły jeszcze kilkugodzinne spacerki z moim wrzaskunem Mi oprócz domowych czynności marzy mi się własny ogródek. Na szczęście marzenia powoli się spełniają Powiem ci, że ja nie marzyłam o ogródku - byłam pewna, że będziemy mieli tylko trawnik i tyle. Z czasem zaczęło nam "odbijać" - mamy skalniami, wokół domu pełno różnych cyprysów, tuj i innych iglaków, a także drzewek owocowych. Na wiosnę planuję również posadzić kwiaty. A jak się ogrodzimy to zajmę się zielenią przed domem. Ja nawet w dniu porodu pieliłam skalniaki, bo planowałam rozłożyć agrowłókninę i wysypać grysik. Dwa tygodnie po cesarce układałam z mężem kamienie na opasce wokół domu oraz wokół drzewek Mama moja mało zawału nie dostała jak zobaczyła co robię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 15.12.2010 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 Moim marzeniem jest mieć dużo zieleni wokół domu. Również chciałabym mieć altankę pośród drzew. A że w tym roku na zimę zakończyliśmy ogrodzenie (prawie) to z wiosny będę mogła dosadzać kolejne drzewka. To chyba jest jednak prawda że jak ma się swój domek to chętniej się w nim wykonuje wszelkie prace domowo-porządkowe niż w wynajmowanym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 16.12.2010 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 Ohoho, Kasiu, faktycznie gospodyni z Ciebie pełną gębą, cóz, może i ja się nawrócę jak już zamieszkam w nowym domu ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 16.12.2010 07:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 Ohoho, Kasiu, faktycznie gospodyni z Ciebie pełną gębą, cóz, może i ja się nawrócę jak już zamieszkam w nowym domu ?? Ja tez czytam z zaciekawieniem to co pisze Kasia:) ja jak narazie gospodynia jestem marną, ale pocieszam sie tym że to dlatego że mieszkamy z rodzicami i mama jest bardziej czasowa i wiecej rzeczy robi. Może jak sie przeprowadzimy na swoje to tez bedzie mnie cieszyło sprzątanie, dbanie o dom bo bedę wiedziała że nikogo nie będę miała do pomocy. O ile realne jest to, ze w domu będe miała błysk to mało prawdopodobne będzie mnie ujrzeć piekąca ciasta. Na szczęście babcia z nami zamieszka a ona jest specjalistką od takich rzeczy więc mąż i Kinga nie będą mnie meczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 17.12.2010 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2010 Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin http://www.ekartki.pl/cards_files/30/30562_100_Lat-1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 17.12.2010 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2010 I ja się dołaczam do życzeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 17.12.2010 08:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2010 oo jak miło:) dziękuję za życzenia dziewczynki:* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 17.12.2010 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2010 Bardzo proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 17.12.2010 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2010 http://alezyczenia.republika.pl/zyczenia.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 17.12.2010 08:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2010 Dziękuję kochane laseczki:**** Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata1164 17.12.2010 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2010 To i ja życzę wszystkiego najlepszego, szczęścia, radości no a przede wszystkim zdrowia, bo to najważniejsze!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 17.12.2010 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2010 sto lat !!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 17.12.2010 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2010 (edytowane) A widzisz nawet chciałam sobie chustę kupić, ale kolezanka mi odradziła przepraszma ze tutaj ale dla kasi na zachete-nie sluchaj kolezanki , napisałam Ci PW http://img6.imageshack.us/img6/6600/perekaw.jpg http://img510.imageshack.us/img510/8853/p10100092l.jpg Edytowane 17 Grudnia 2010 przez qqrq5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 17.12.2010 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2010 Karolinko:hug:Wszystkiego, co się szczęściem zwie:D:D:Dhttp://th.interia.pl/40,b050948b41649108/bukiet20bialychroz.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 18.12.2010 02:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2010 Karolinko wszystkiego naj ......... STO LAT ...... http://img149.imageshack.us/img149/9718/ciachod.jpgUploaded with ImageShack.usBuziaczki http://emotikona.pl/emotikony/pic/0heart.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 18.12.2010 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2010 Na powitanie 100 latek.Podglądam Was dziś zostawiam ślad bo tak jak Wy chce wybudować i nie wykończyć się finansowo też myślałam do górnej łazienki o płytkach Paradyża kwardo o firletce ,szarą podłoge i fioletowe ściany córa o takich marzy na necie można je kupić za 26 zł metr te zielone też mi się podobają lubie zielone łazienki i kuchnie .Jesteśmy na etapie ocieplania poddasza 15+15 ocieplamy sami ja i mąż . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts