Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do "Dom w Koniczynce- nasze miejsce na ziemi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witaj Renatamama3:) jest nas u Karolinki coraz więcej kobitek, które chcą zamieszkać w nowych domkach i nie zbankrutować. Ja też lubię żywe kolorki, dolną łazienkę chciałabym szarą, bardziej elegancką-taką dla gości, ale górną-rodzinną widzę w takich żywych, energetycznych barwach, coby się lepiej zaczynało dzień:)

I my również jesteśmy na etapie ocieplania poddasza, i tak jak i u Was ocieplamy sobie z mężem we dwoje:) tyle, że my dajemy wełny 15+10, dziś praktycznie od rana walczyliśmy (dzieciaki odstawione do mojej mamy), troszkę mozolnie nam to idzie, ale M od dziś zaczyna 3-tygodniowy urlop to mam nadzieję zakończyć walkę z ociepleniem:)

Renatamama3 może pochwalisz się gdzie i jaki domek budujecie:)

Jutro ubieramy choinkę więc dzieciaki będą miały radochę, uwielbiam Boże Narodzenie:D

Pozdrawiam prawie świątecznie....

My budujemy W Krakowie w sumie 2 km za granicami Krakowa .A budujemy domek a raczej już wykańczamy Domek z Archonu W Morelkach .Wczoraj mąż musiał do pracy ale rano załatwiliśmy troszkę węgla 2 worki ,żeby dokładać do kozy bo drzewo szybko znika ,ja posprzątałam w domku zrobiłam obiadek i popołudniu 2,5 godziny działaliśmy mamy ocieplone 3 pokoje plus łazienka ,w naszej sypialni i garderobie oraz łazience skosy jeszcze sufit więc prawie z pierwszą warstwą koniec jedno popołudnie i będzie załatwione mamy duży sufit bo wejdą 3 rolki wełny.

my tez z tych co sami opcieplali poddasze, zreszta my wszystko sami od podstaw ;)

Ale praca na własnym cieszy i można dłubać i kupować co mc coś i iść do przodu ,my już wiemy ,że braknie nam wełny na 2 warstwę 10 sztuk musimy ją kupić w przyszłym mc tą co kupiliśmy to jeszcze z oszczędności czekamy na zwrot Vat robi się u księgowej i tak dziś na szybko przeliczałam na co może nam wystarczyć ,musimy kupić cement na wylewki i robocizna styro pianka dylatacyjna ,folia wszystko już jest na budowie nawet piach .Chcemy kupić też za to płyty g-k na allegro są tańsze niż na składzie potrzebujemy 130 metrów metr ok 5-6 zł liczę ,że z tymi do łazienki to maź 1000 zł .Robocizna dla wylewkarzy i pana hydraulika za c.o po cichu liczę ,że na grzejniki starzy mamy ich 12 sztuk w tym 3 małe w garderobach reszta podłogówka .

Porównywałam wasze obliczenia(kosztorysy) i wiem ,że przy planowaniu na przód może się to udać w tych mniejszych cenach z dobrych materiałów podam przykład sąsiad kupował wełnę tą co my Isovera współczynnik o,33 za rolkę 94 zł ja poszukałam troszkę w necie i kupiłam za 84 zł 40 rolek to 400 zł można powiedzieć ,że profile mam gratis .I tak grosz do grosza .Stelaż i kibelkiem i przyciskiem Koło kupiłam na necie z przesyłka za 430.00 a wannę KOło ale to była okazja mi pasowała a ludzie sobie kupili pod wpływem chwili bo promocja i okazało się ,że im się nie zmieści Uwaga za 150 zł .

W te święta magiczne,

życzenia ślę liczne.

Pachnących jodełek z ogromem światełek.

Pod obrusem sianka, a za oknem bałwanka.

Prezentów pod choinką od Mikołaja z wesołą minką

Ciepła rodzinnego w Dzień Narodzenia Pańskiego.

Dużo jedzenia na stole,

NIECH TE ŚWIĘTA BĘDĄ WESOŁE!!

Na powitanie 100 latek.Podglądam Was dziś zostawiam ślad bo tak jak Wy chce wybudować i nie wykończyć się finansowo też myślałam do górnej łazienki o płytkach Paradyża kwardo o firletce ,szarą podłoge i fioletowe ściany córa o takich marzy na necie można je kupić za 26 zł metr te zielone też mi się podobają lubie zielone łazienki i kuchnie .Jesteśmy na etapie ocieplania poddasza 15+15 ocieplamy sami ja i mąż .

witaj Renatamama, ciesze się że zajrzałaś do nas:)

Im nas więcej tym lepiej, zawsze jedna drugą na duchu podniesie i nie pozwoli wątpić w budowlany sukces.

Porównywałam wasze obliczenia(kosztorysy) i wiem ,że przy planowaniu na przód może się to udać w tych mniejszych cenach z dobrych materiałów podam przykład sąsiad kupował wełnę tą co my Isovera współczynnik o,33 za rolkę 94 zł ja poszukałam troszkę w necie i kupiłam za 84 zł 40 rolek to 400 zł można powiedzieć ,że profile mam gratis .I tak grosz do grosza .Stelaż i kibelkiem i przyciskiem Koło kupiłam na necie z przesyłka za 430.00 a wannę KOło ale to była okazja mi pasowała a ludzie sobie kupili pod wpływem chwili bo promocja i okazało się ,że im się nie zmieści Uwaga za 150 zł .

Masz rację Renatka, trzeba szukać okazji, na tym można faktycznie zaoszczędzić. My też w miarę możliwości i umiejętności sporo robimy sami, satysfakcja jest, nie powiem a jak jeszcze zostanie pieniążków w portfelu to juz całkiem fajnie.

My dziś byliśmy fv przyłączeniową do Enea 2 tys mniej na koncie ale w tym tygodniu jeszcze chcemy wszystkie dokumenty i podpisać umowe na przyłączenie do domu i może jeszcze w Tym Roku będziemy mieć już własny licznik ,popołudniu 1,5 godzinki na budowie rozciągneliśmy sznurki w sypialni na suficie i połowe sufitu ociepliliśmy .Zakupiłam na allegro 2 umywalki do górnej łazienki .

Ej Dziewczyny , dziewczyny ...... ale narobilyscie mi smaka ........

Podeslijcie prosze jakis fajny przepisik na drozdzowe ciasto swiateczne .......

Buziaki i biegne do kuchni sprawdzic co w lodowce " slychac ":p

Edytko ja z drożowym nie pomogę bo jestem lewa .

to szkoda ......... mam rozne przepisy , zle chcialam cos " innego " wyprobowac ...... u siebie wrzuce przepis na sernik ( taki troche inny )

Buziaki