Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do "Dom w Koniczynce- nasze miejsce na ziemi

Recommended Posts

po wekkendzie każdy nadrabia swoje komenty :roll:

mnie to nie tyle dobija ten poniedzialek co zima, jak sie nic nie dzieje na budowie to jestem nerwowa ze tyle czasu tracimy :roll:

oj jak ja Cię rozumiem :) ...... a tyle mozna było zrobic, gdyby nie te mrozy i ogromniasty snieg :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Sylwia ja tez ma dwie prawe ręce :p :p :p do robótek takich, ale za to tynk strukturalny sama w domciu wykonam :D :D :D :D :D :D

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

u nas to kiedy wogóle bedzie ta wykończeniówka?? :roll: koncepcje zmienią sie jeszcze ze 100 razy

i kolejne 100 zmian przed Tobą. Jak remontowaliśmy mieszkanie miałam wszystko dopięte na ostatni guzik, rozrysowane z wymiarami, zaprojektowane w programie wnętrzarskim, tylko przystępować do działania. I zanim do tego działania doszło, pomysły zdążyły się przewartościować. Wiem jedno - dużo grzebać w internecie, podglądać i gromadzić a wybierać w ostatnim momencie kiedy nasze spojrzenie na wnętrza się już ustabilizuje :p

Wiem jedno - dużo grzebać w internecie, podglądać i gromadzić a wybierać w ostatnim momencie kiedy nasze spojrzenie na wnętrza się już ustabilizuje :p

Ja tez myślałam, że takie szperanie i gromadzenie tych pieknych zdjęć coś mi da. No i w sumie dało - złudzenie. Złudzenie, że pięknie lśniąca podłoga cała w gresie polerowanym będzie najlepiej pasowała do mebli kuchenych zrobionych z lakierowanego MDFu. A przepiękne ciemne schody z dziennika innego forumowicza u mnie tez będą zawsze tak pięknie wyglądały. Jakbym porobiła profesjonalne fotki i podrasowała je w photoshopie lub corelu to pewnie tez posypałyby się ochy i achy. Ciekawe tylko co powiedziałyby te zachwycone osoby jakby tak ze dwa dni miały utrzymac porządek na moich podłogach :)

Ale z drugiej strony tak sobie myślę, że sama jestem sobie winna - bo może oglądałam nie te zdjęcia, które powinnam.

Tak tak, wiem coś o tym. Kasiu my mamy w mieszkaniu kuchnię i przedpokój w jasnym polerowanym gresie. Wygląda to pięknie, widać nawet jak się odbijają w płytkach meble i widoki zza okien, ale jak się człowiek przypatrzy to widać smugi, rysy, włosy i wszelakie paprochy (ja na szczęście jestem krótkowidzem więc z poziomu stojącego człowieka nic nie dostrzegam :lol: ). A mówią że na jasnej podłodze to brudu nie widać :roll:

ps.: zapomniałam wspomnieć o jasnych fugach na podłodze - koszmar każdej pedantycznej gospodyni. Na szczęście ja do takowych nie należę i przestałam już dostrzegać pewne sprawy :wink:

na zdjeciu to wszystko wygląda fajnie, czysto, swierzo, ładne dodatki wyeksopnowane a jak zrobimy u siebie tak samo jak podpatrzyłysmy to okazuje sie że na płytkach smugi jednak są, że kurz osiada i na takich super meblach.

Wszystko jest piękne na pokaz a w rzeczywistości dom jest do mieszkania a nie może byc muzeum.

Witam ponownie.

Wykorzystałam to że młody zrobił sobie drzemkę a ja to wykorzystałam na DRZEMKĘ :o :o :o ale ciut mi lepiej.

Karollinka co do koloru łazienek to własnie wybierałam takie żywe kolory, by dzieci sie nie nudziły :wink: i lepiej im się zaczynał dzień............. dlatego takie "pobudzające" a dole stonowane, bo dla gości :lol: