Edyta M 02.01.2011 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2011 Edytko jakos nie mam przekonania że potrawy w niej przyrządzane są całkiem zdrowe a poza tym teraz mamy w domu i od kilku lat nie używam, nie smakuje mi jedzenie nawet tylko odgrzane w mikrofali. Karollinko Ja z mikrofali korzystam bardzo czesto ..... z racji braku czasu ( duzo pracuje ) gotuje " z wyprzedzeniem " ....... pozniej jedzenie z lodowki odgrzewam w mikrofali ..... ten wszechobecny pospiech w moim zyciu .......... Mozna polemizowac na ten temat bo telefony komorkowe tez podobno sa szkodliwe , a jakos nie wyobrazamy sobie zycia bez nich ..... Niestety musimy pogodzic sie z tym , ze postep wkracza w nasze zycie czy chcemy tego czy nie ...... Buziaki:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 02.01.2011 16:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2011 Karollinko Ja z mikrofali korzystam bardzo czesto ..... z racji braku czasu ( duzo pracuje ) gotuje " z wyprzedzeniem " ....... pozniej jedzenie z lodowki odgrzewam w mikrofali ..... ten wszechobecny pospiech w moim zyciu .......... Mozna polemizowac na ten temat bo telefony komorkowe tez podobno sa szkodliwe , a jakos nie wyobrazamy sobie zycia bez nich ..... Niestety musimy pogodzic sie z tym , ze postep wkracza w nasze zycie czy chcemy tego czy nie ...... Buziaki:hug: Zgadza sie, wszystko jest dla ludzi. Ja nie jestem stanowczą przeciwniczka mikrofali, teraz nie mam potrzeby więc nie korzystam, stoi nie używana w ogóle. Zupy odgrzewam w garnku, drugie dania i tym podobne w piekarniku, dłużej na pewno niz w mikrofali ale wg mnie i smak inny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 02.01.2011 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2011 GOSIU ja myślałam o takim rozwiązaniu połączenia naszej kuchni z jadalnią: W kuchni szafki, a od jadalni hakery. A i podobają mi się takie panele na okna: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 02.01.2011 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2011 Również chcielibyśmy taki narożny wkład:http://www.mega-meble.pl/upload/oferta_produkty_gallery/6b50ca61e430cb578da05fb7f661c933_1.jpg Chociaż ceny tych których oglądałam są ciut przy drogie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 02.01.2011 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2011 Gosia ja też tak myśle jak dziewczymy tam we wnęce szafa w tym lodówka i kuchchenka .Ja buduję inny domek ale też mam otwartą kuchnię na salon i jadalnię i będę robiła blat ala barek z blatu jak w szafkach i hakery . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 02.01.2011 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2011 Mojemu mężowie spodobały się takie meble do łazienki, zrobił zdjęcia w sklepie ale wyszyły kiepskiej jakości: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 02.01.2011 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2011 http://images40.fotosik.pl/483/1c34ab595cf2cddbmed.jpghttp://images47.fotosik.pl/501/9add64cca673ad34med.jpg u mnie będzie taka kuchnia tylko blat taki jak stółhttp://images50.fotosik.pl/500/1944a5c1944dd98dmed.jpg stół taki w jadalni a odzielić kuchnie chcę tak jak na tym zdjęciu z takim kamieniem i kominek chcę też z tego kamienia http://images40.fotosik.pl/483/dc12cb6dd2acdbbcmed.jpgna podłodze w salonie i kuchnio oraz jadalni będą drewno podobne płytki Emigres . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 02.01.2011 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2011 Czy mogłyście mi przypomnieć ile kupowałyście wełny na poddasze? Oraz podać nazwę i parametry. My mieliśmy ocieplać poddasze listopad/grudzień, ale termin przesunął się aż do przełomu marca/kwietnia. Z góry dziękuje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 02.01.2011 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2011 Czy mogłyście mi przypomnieć ile kupowałyście wełny na poddasze? Oraz podać nazwę i parametry. My mieliśmy ocieplać poddasze listopad/grudzień, ale termin przesunął się aż do przełomu marca/kwietnia. Z góry dziękuje:) My ocieplamy Isowerem wspólczynnik 0,33 15+15 mamy ok 120-130 metrów pierwsza warstwa 25 rolek .Kupowałam na allegro bo 10 zł taniej niż w składach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 02.01.2011 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2011 dla mnie 2 ale bez tych szafek na salon albo blat albo same szafki ten pierwszy rząt co są w kuchni a przed nimi wybuodować ścianke np taką wąską,albo regipsz żeby nie było widać tyłu szafek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 03.01.2011 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 Dzięki dziewczyny, ja też mam projekt z barkiem, wnęką zabudowaną meblami,ale zrobiłam sobie nowy projekt w ikea z meblami, które mogłabym mieć i cena wyszła ponad 10 tys....i jeszcze ta kuchenka w rogu.... buuuuu mam chyba dziś jakieś "ale" do tej narożnej kuchenki, jetem w takiej desperacji, że chcę wywalić i zamurować te małe okna w kuchni i salonie:( Cześć Gosiu:) Nie chciałabym Cię bardziej załamywać, ale szczerze mówiąc chyba też chciałabym na Twoim miejscu zamurować to mniejsze okienko. W naszej wersji jest trochę łatwiej z ustawieniem mebelki. Chociaż wydaje mi się że wersja z narożną kuchenka jest lepsza niż z kuchnią we wnęce. A ty co wymyśliłaś przez noc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 03.01.2011 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 Ja jestem za wersją że szafki od barku będą otwierane na kuchnię, a od jadalni hakery. U Kasi jest fajny barek zrobiony na jadalnie, ale ja pomyślałam że my kupimy komodę z barkiem i postawimy ja przy ścianie jak się wchodzi z wiatrołapu do domu po prawej stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 03.01.2011 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 Sylwia ja Ci mogę powiedzieć, że ocieplamy wełną mineralną ursa df-39, pierwsza warstwa 15, druga 10. Ile za nie zapłacimy to Ci nie powiem, mamy zaprzyjaźnioną hurtownię, więc na razie mamy zapłacone 2 tys zaliczki, na bieżąco dobieramy to co braknie na wz, jak zakończymy ocieplać to rozliczymy się do końca. Fajnie mieć taką hurtownię A ile rolek poszło?? nie liczyłam i nie chciałabym Cię w błąd wprowadzić Fajne dziewczyny te Wasze inspiracje, Sylwia mi też podobają się mebelki łazienkowe.... mi na razie sen z powiek spędza ta kuchnia, chyba dziś nie zasnę Aaaaa i Sylwuś co się odwlecze to nie uciecze....przynajmniej zimno przy ocieplaniu nie będzie;) My ocieplamy Isowerem wspólczynnik 0,33 15+15 mamy ok 120-130 metrów pierwsza warstwa 25 rolek .Kupowałam na allegro bo 10 zł taniej niż w składach. Dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 03.01.2011 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 Mogłybyście mi napisać ile metrów wełny potrzeba na poddasze w koniczynce z dachem czterospadowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 03.01.2011 11:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 Mogłybyście mi napisać ile metrów wełny potrzeba na poddasze w koniczynce z dachem czterospadowym? Sylwuś na 99% pamiętam że 130 m trzeba wełny na jedną warstwę, gdzieś pisałam o tym w komentarzach, jak Ci się chciało przejrzeć to tam na pewno było o tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 03.01.2011 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 Sylwuś na 99% pamiętam że 130 m trzeba wełny na jedną warstwę, gdzieś pisałam o tym w komentarzach, jak Ci się chciało przejrzeć to tam na pewno było o tym. Przeglądałam ale na to nie trafiłam. A pamiętasz jaką wełnę kładliście? I cenę za rolkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 03.01.2011 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 Sylwia, u nas cena rolki ursy 15 to 80zł, w rolce jest bodajże nieco ponad 6m2 Dzięki:) Znalazłam na allegro w podobnej cenie coś ponad 80 zł za rolkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 03.01.2011 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 Gosiu a mi dla odmiany się Twój innowacyjny projekt bardzo podoba Fakt, nieco mniej szafek i bardziej zabudowana przestrzeń wychodzi dzieki tej ściance oddzielającej kuchnię od wykusza ale na taki pomysł nikt z koniczynkowców do tej pory nie wpadł. Dla mnie zaletą tego ustawienia jest też schowanie kuchenki prze oczami ogółu w tej "spiżarkowej" wnęce. Ja w każdym razie taką ewentualność przemyślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 03.01.2011 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 A ja dziś umówiłam się z panem na jutro na wycenę ,szafek do kuchni ,schodów oraz podbitki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 03.01.2011 13:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 Widzę że ostro działacie dziewczyny:) Pomysł Gosi ze schowaniem kuchenki we wnece jest o tyle fajny że kuchnia nie wydaje się taka zagracona, ja jednak nie pokusiłabym się o taki układ bo boję się że bedzie mało miejsca później. A my jak zawsze zaczynamy od d...y strony i najprawdopodobniej w tym tyg kupimy Kini meble do pokoju:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts