sylwiapaweł 04.01.2011 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 A ja jeszcze wtrącę krótkie pytanko o docieplenie......Docieplacie tylko poddasze czy stryszek również? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 04.01.2011 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 A ja jeszcze wtrącę krótkie pytanko o docieplenie...... Docieplacie tylko poddasze czy stryszek również? Stryszek również Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 04.01.2011 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 A coś bliżej, jakie warstwy itp. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 04.01.2011 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 My również stryszek docieplimy, chociaż w późniejszym terminie:) chodzi o dach powyżej podłogi na strychu?? Tam planujemy dać jedną warstwę wełny 15:) na to jakąś agrowłókninę albo coś podobnego, żeby z wełny na głowę się nie sypało:) Dokładnie tak, chodzi o połać dachową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 04.01.2011 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 My również stryszek docieplimy, chociaż w późniejszym terminie:) chodzi o dach powyżej podłogi na strychu?? Tam planujemy dać jedną warstwę wełny 15:) na to jakąś agrowłókninę albo coś podobnego, żeby z wełny na głowę się nie sypało:) my dokladnie tak samo, na stryszku 15 a na poddaszu 15+10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 04.01.2011 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 Beata, prawdopodobnie będziemy mieć kuchnię z Ikea, tam chyba nie ma takich szafek narożnych, jaka będzie u Ciebie:( na normalnej szafce narożnej ciasnawo zrobiłoby się, na pewno też jeśli mogę wybrać czy wolę płytę w szafce narożnej czy szafce zwykłej to wybieram szafkę zwykłą i mam to co chciałam:) czyli mogę mieć płytę 80, duży ukośny okap, który szalenie mi się podoba:) Co do ciasnoty w kuchni po postawieniu ścianki. To po porównaniu projektów z barkiem i ze ścianką (projekt z płytą we wnęce to porażka ze względu na małą ilość szafek, więc o nim zapominamy) mam wrażenie, że właśnie kuchnia z barkiem jest ciasna, przytłoczona duża ilością mebli, w kuchni ze ścianką meble nie łączą się ze sobą, pod małym oknem nie ma zabudowy i to nie robi z niej tak ciasnej kuchni:) Jednego nie mogę sobie darować....że nie przemyśleliśmy i nie zrobiliśmy ostatecznego planu jeszcze przed instalacjami:( teraz wiem, że to błąd, niby dużo przerabiania nie będzie, bo hydraulika zostaje tam gdzie jest, ale trzeba przenieść siłę do płyty, a to już kucia w tynkach wymaga, ale M się zgodził na to:) Podsumowując, na dzień dzisiejszy zamykamy kuchnie....czyli projekt trzeci:) a sprawdzalas jaka jest roznica miedzy kuchanimi w ikea a w firmie "na wymiar"? bo u nas przy meblach z okleiny ikea byla drozsza;/ okap nad plyta mozemy miec dowolny bo robimy scianke z rygipsu zaslaniającą kąt i do tego montujemy okap dowolny ciągu pod oknem malym miec nie musisz, tyle ze wtedy narozna faktycznie kulawo wygląda (tez bralam pod uwage to rozwiazanie). Ja chcę bo tam bedzie stal ekspres i czajnik elektryczny. to taki kącik herbatowy bedzie no i oczywiscie dodatkowy blat na wieksze gotowanie. my chcemy miec plyte gazową wiec i tak innej opcji niz na rogu nie ma. W 100% się zgadzam co do przysloniecia kuchni. tez brudze i tez nie chce sie tym przejmowac i tez nie chce zeby mi na rece patrzono jak gniote ciasto np co do "przytloczenia" wiadomo ze to juz calkiem kwestia samopoczucia. dla kazdego bedzie naczej. My dlatego meble we wnece bedziemy miec jasne zeby odbijac swiatlo z okien. Ponadto wlasnie zmierzylam ze aktualnie mam ciag komunikacyjny 110 a bede miec 140 a kuchnie mam wystarczającą, na upartego w 2 osoby wchodzimy choć mąż na pytanie "pomóc" odpowiada: tak- nie przeszkadzaj" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 04.01.2011 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 Ja nie pisałam o typowym barku ale o ściance działowej wysokości barku. A zdjęcie jest jedynie poglądowe.... a to nie zrozumialam ;/ ale moze moje wyliczenia/wypociny sie komus przydadzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 05.01.2011 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 Hejka kobietki.Wczoraj miałam rozmowe z panem schody wycenił bukowe lub dębowe 6 tys-7 tys z poręczami .Meble 1000-1200 metr może nawet fronty kupić z Ikea i zrobić korpus i to wszystko opaować szukam dalej Taniej ,w tym tygodniu jeszcze mam jedną rozmowe z panem od schodów Zobaczymy jaka będzie cena . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 05.01.2011 10:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 Hejka kobietki. Wczoraj miałam rozmowe z panem schody wycenił bukowe lub dębowe 6 tys-7 tys z poręczami .Meble 1000-1200 metr może nawet fronty kupić z Ikea i zrobić korpus i to wszystko opaować szukam dalej Taniej ,w tym tygodniu jeszcze mam jedną rozmowe z panem od schodów Zobaczymy jaka będzie cena . Renatko to całkiem przyzwoita cena za schody z poręczami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 05.01.2011 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 Karolinko mam 11 stopni ,3 zabiegowe i jeden podest ,mąż mów ,że drogo zobaczymy co natępny pan powie ,mąż się już nastawił ,że jak ten taką poda cene to zamówimy stopnie a on sam zrobi jak nasi znajomi ,mają podobne schody i wyszło ich około 3 tys . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 05.01.2011 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 A może orientujecie się w cenach ile kosztuje położenie glazury, paneli, wełny na poddaszu za m2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 05.01.2011 10:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 aha, no tak, nie wiem dlaczego załozyłam że macie tyle schodów co my:D:D:DJa szczerze mówiąc licze na to że w 5 tys zamkniemy temat schodów i poręczy, najwyżej mąż sam bedzie robił bo ma pojecie. Wczoraj bylismy porozglądać się za meblami, no są fajne ale na kolana mnie nie powalił, za to ceny baaardzo. Wiem że zaczeliśmy od sklepów z meblami z wyższej półki więc w sumie nie dziwne ale kwiecisty fotel 10000 zł to juz przesada lekka. Zaszlismy popatrzeć na płytki, w necie fajne, na żywo nie, kuchnia mi się spodobała jedynie no i meble do pokoju małej. Patrzylismy łóżka do sypialnie tapicerowane to już wogóle zgroza 7-9 tys, no nie ładne, nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 05.01.2011 10:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 A może orientujecie się w cenach ile kosztuje położenie glazury, paneli, wełny na poddaszu za m2? Sylwus ja sie nie orientuje bo u nas mąż takie rzeczy robi i z nim sie inaczej liczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 05.01.2011 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 Sylwia panele możesz kupić na allegro nie które firmy oferują w cenie panel układanie .Mi za ocieplenie 120 metrów ,stelaż + folia + regips 5.500 więc robimy sami , a u sąsiada teraz kładą płytki biorę 35-40 zł powiedzieli ,że teraz taniej bo zima i zastój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 05.01.2011 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 My tak ja Karolina chcemy jak najwięcej zrobić sami .Sylwia a sami nie możecie ocieplić ,a np tylko płytowanie zlecić firmie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 05.01.2011 10:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 my wczoraj siedliśmy i liczyliśmy na spokojnie ile nas będa meble kosztować do chałupki no i w sumie nie wyszło tak źle, tzn mąż się zdziwił bo liczył sporo więcej. A tak sypalnia 5 tys, Kingi pokój 5 tys, garderoba 1 tys, 1 pokój pusty narazie, jeden babcia sama sobie umebluje, tzn sfinansuje, salon 7 tys, kuchnia 12- to sa ceny samych mebli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 05.01.2011 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 Ja mojej młodej kupiłam 2 komody białe w Ikea vallika ,do tego kupimy białe biurko i młoda chce łóżko metalowe ,albo białe więc kupimy metalowe w Ikea albo sosnowe i pomaluje je na biało ,młoda ma pokój z garderobą więc upatrzyłam takie drzwiczki w leroy merlin do zabudowy są koloru sosnowego ,więc też je malne na biało . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 05.01.2011 10:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 My tak ja Karolina chcemy jak najwięcej zrobić sami .Sylwia a sami nie możecie ocieplić ,a np tylko płytowanie zlecić firmie . połozenie wełny nie jest trudne, jeśli chodzi o płyty to juz bardziej skomplikowane bo trzeba równo , dobrze spajać łączenia, trzeba mieć pojecie jak obrobić okna i skosy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 05.01.2011 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 Ja szukam ekipy która będzie robiła wszystko bo mój mąż nie ma na to czasu. Na piątek się umówiłam z pierwszą ekipą i nie mam zielonego pojęcia jakie są ceny.On przez telefon mówił że mniej więcej za położenie paneli 11zl/m2 a płytki 30-35zł. Ale mówił coś że jak by robił całość to możemy umówił sie na cenę za wszystko. A za elewacje Renatko może wiesz ile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 05.01.2011 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 My tak ja Karolina chcemy jak najwięcej zrobić sami .Sylwia a sami nie możecie ocieplić ,a np tylko płytowanie zlecić firmie . No właśnie mój mąż nie ma czasu a z rodzinny nam nikt nie pomaga więc musimy szukać ekipy:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts