Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do "Dom w Koniczynce- nasze miejsce na ziemi

Recommended Posts

Ja mojej młodej kupiłam 2 komody białe w Ikea vallika ,do tego kupimy białe biurko i młoda chce łóżko metalowe ,albo białe więc kupimy metalowe w Ikea albo sosnowe i pomaluje je na biało ,młoda ma pokój z garderobą więc upatrzyłam takie drzwiczki w leroy merlin do zabudowy są koloru sosnowego ,więc też je malne na biało .

u nas własnie nie ma ikei, najbliższa jest w stolycy więc jechac tam po większe zakupy to trzebaby ciężarówke wynajmować, nie chce kupowac w ciemno bo tak naprawdę nie wiem jak wyglądaja te ikeowskie meble.

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hmm może tato by mi pomógł jak mówisz że to łatwe. Muszę z nim pogadać bo on troche leniwy jest. A to naprawde jest łatwe?

A płyty zostawić dla fachowców?

A jeszcze wracając do wełny czemu własnie wybraliście to isover? Ma lepsze parametry? Sprawdzałam na allegro to jej cena mniej wiecej to 19zł/m2 a tej co podała Gosia to ursa i wychodzi 15zł/m2

A jeszcze wracając do wełny to trzeba ją tylko wkładać między krokwie i wiązać sznurkami?

tak, docinasz odpowiedni kawałek, wpychasz miedzy krokwie, nawet bardzo podtrzymywać nie musisz bo nie wyleci no i jedziesz ze sznurkiem, ja widziałam jak to mąż robi, stwierdził że dla mnie to za ciężkie i nie pozwolił sie dotykać więc nie wiem jakby mi szło, ale jak Renatka mówi że układaja z mężem to jest to do zrobienia.

Sylwia przeglądłam te ursy i ja jakbym miała kupić to kupiłabym ale ursa gold chodź na pierwszą warstwe ,żeby był opór dla zimna .Wełna jest lekka ,szmurkowanie też idzie lekko a macie dechy na suficie już poukładane?.

mamy ułożone, pierwsza warstwe wełny też mamy, jak będzie teraz jakaś wolna chwila to mąż bierze się za druga warstwę.

Powiem tak lepiej ,żeby dechy lub płyty osb były bo później ciężko włożyć ,zostaje właz .Ale można zrobić kosy i przed układamiem wełny na sufit włożyć dechy .Ja na twoim miejscu kupiłabym 2-3 wełny ,wybrałabym majłatwiesze pomieszczenie i spróbowała sama a jak będziesz odmierzała wełne to musisz dodać 2 centymetry .Czyli jeśli jest od krokwi do krokwi 88 cm to tniesz na szerokość 90 cm i wkładasz ,wełną zachodzisz na zewnątrz za murłatę .